Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018

Grieks restaurant Restaurant ZORBA DE GRIEK

Koolmeesstraat 33, 9000 Gent

Tel:
Internet:
Toelichting: Griekse Specialiteiten Restaurant
Openingstijden:.
Gesloten op:

Plattegrond Gent: Waar ligt Restaurant Restaurant ZORBA DE GRIEK?

Lees de boordelingen - reviews over Restaurant ZORBA DE GRIEK te Gent

Leen Celis
Algemene indruk:8 Keuken:8 Bediening:8 Kindvriendelijk:8 Prijzen:9 Parking:8 Sfeer:8

Toelichting:

Hier krijg je nog rustig de tijd om je glas leeg te drinken. De sfeer is hier gemoedelijk, het eten is gewoon lekker en de rekening is mild. Wij aten de moussaka special met extra feta : verrassend licht en bijzonder smakelijk !

van hove
Algemene indruk:9 Keuken:9 Bediening:9 Kindvriendelijk:8 Prijzen:9 Parking:7 Sfeer:9

Toelichting:

Deze zaak bestaat ondertussen reeds bijna 20 jaar en is dus onder de Griekse restaurants te Gent reeds meer dan een gevestigde waarde. De patron houdt enigszins vast aan de traditionele Griekse traditie, maar is anderzijds ook niet bang om gewaagder niet alledaagse gerechten als suggestie te brengen. De presentatie op het bord is steeds vernieuwend en bewijst dat de chef de nieuwste trends op culinair vlak op de voet volgt. Zowel de dagschotel als bestellingen "Ơ la carte" zijn bijzonder scherp geprijsd met verse ingrediƫnten van hoogstaande kwaliteit. Wat mij betreft een aanrader in zijn genre!

van riel stefan
Algemene indruk:9 Keuken:9 Bediening:9 Kindvriendelijk:9 Prijzen:10 Parking:10 Sfeer:9

Toelichting:

Zeer eenvoudige commentaar : een zeer degelijke keuken die niet aan je portemonnee vreet. Er zijn drie dingen in het leven waarvan je zeker kan zijn. Sterven, belastingen betalen en ... lekker eten in Zorba De Griek.

Bruno Steyaert
Algemene indruk:9 Keuken:9 Bediening:9 Kindvriendelijk:8 Prijzen:10 Parking:7 Sfeer:8

Toelichting:

Dit is veruit het beste Griekse restaurant in het Gentse. Weg van de platgetreden (berg)paden van de Helleense keuken wordt bij Zorba plaats gelaten voor nieuwe trends die toch Griekenland gebonden zijn. Hier eet je zoals in de toprestaurants in Griekenland zelf, tenzij je kiest voor een overjaarse Moussaka in een taverna van twijfelachtig allooi in een Grieks dorpje. Hier kan je je smaakpapillen laten verwennen door de actuele Griekse gerechten of door de traditionelere schotels met een eigen interpretatie. Meer Grieks dan in sommige restaurants in Griekenland zelf, meer gedurfd dan andere restaurants in dezelfde invloedssfeer. En, de rekening is meer dan aanvaardbaar.