Corendon vakanties
Griekenland TUI 2018


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Dodental door noodweer in Griekenland stijgt naar negentien (nu.nl)

(geplaatst op: 2017-11-20 11:14:40 )
Het aantal mensen dat in Griekenland om het leven is gekomen als gevolg van de overstromingen is opgelopen tot negentien. Er worden nog drie mensen vermist. De brandweer vreest dat het dodental nog verder oploopt. Griekenland wordt sinds woensdag geteisterd door noodweer, dat zorgde voor plotselinge overstromingen. Veel mensen konden hun woningen en auto's niet meer verlaten toen de grote stromen water enkele plaatsen overspoelden. In de getroffen regio Attica, dertig kilometer ten westen van Athene, wonen en werken duizenden niet-geregistreerde migranten. Onder andere de dorpen Nedra en Nea Peramos werden zwaar getroffen. De Griekse weerdiensten verwachten dat de regen zondag wegtrekt naar het oosten en dat maandag de zon weer schijnt. (nu.nl)
Lees verder

Kroatiƫ met een been op WK

(geplaatst op: 2017-11-10 08:00:29 )

Griekenland, dat strijdt voor zijn vierde WK-deelname, moet vrezen dat het er in Rusland voor het eerst sinds 2006 niet bij is. Het ging voor de ploeg van de Duitse bondscoach Michael Skibbe donderdagavond al snel mis in Zagreb en dat mocht doelman Orestis Karnezis zich aanrekenen.

Karnezis nam na tien minuten een terugspeelbal niet goed aan, waardoor Nikola Kalinic kon onderscheppen. De keeper reageerde door de aanvaller van AC Milan neer te leggen, waarna Luka Modric de strafschop benutte (1-0).

Lees verder

Sanne Vogel nam Syrische vluchtelingen in huis

(geplaatst op: 2017-11-09 14:42:42 )

Theatermaakster Sanne Vogel (1984) nam de Syrische vluchtelingen Amir en Muayad in huis, sloot een hechte vriendschap en maakte daar een documentaire-voorstelling van.

In het najaar van 2015 was Sanne Vogel samen met vrienden een tijdje vrijwilliger. ,,We wachtten met een groepje burgers vluchtelingen op die uit internationale treinen kwamen. Ze wisten vaak niet waar ze heen moesten.We hielpen ze met schone sokken, eten en brachten ze in contact met mensen van het Rode Kruis die ze naar de opvang konden brengen. We konden niet lijdzaam blijven toezien, er móest iets gebeuren."

Lees verder

Lamprou gelooft in Griekse opleving tegen Kroatiƫ

(geplaatst op: 2017-11-09 14:40:15 )

Na een kansloze kwalificatiecampagne voor het EK 2016 verliep de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland voor het Griekse elftal bijna zonder problemen. Bijna, want België bleek in groep H veel te sterk. En dus wacht er nog één hindernis voor de Grieken: de play-offs tegen Kroatië. Als die twee wedstrijden worden gewonnen is deelname aan het eindtoernooi volgend jaar een feit. Kostas Lamprou, de Griekse reservedoelman bij Ajax, kijkt met veel vertrouwen uit naar de confrontatie. "Ik denk dat er een kans is. Kroatië is geen makkelijke tegenstander, maar Griekenland heeft vaak genoeg laten zien dat moeilijke wedstrijden gewonnen kunnen worden."

Lees verder

Omkoopschandaal in Griekenland: 28 personen aangeklaagd

(geplaatst op: 2017-11-08 13:33:34 )
In het Griekse voetbal dreigt een groot omkoopschandaal. Justitie heeft 28 personen aangeklaagd, onder wie de voorzitter van recordkampioen Olympiakos Piraeus, Evangelos Marinakis. Volgens de staatszender ERT is ook de voormalig voorzitter van de Griekse voetbalbond Giorgos Sarris verdacht. Hetzelfde geldt voor voorzitters en oud-voorzitters van de clubs Atromitos Athene, Veria en Levadiakos. Lees verder

Griekenland van het strafbankje af met begroting

(geplaatst op: 2017-11-08 13:30:27 )

De EU-landen hebben ingestemd met het beëindigen van een disciplinair regime tegen Griekenland vanwege een buitensporig begrotingstekort. Dat tekort is inmiddels een overschot geworden.

Lees verder

Kamp op Samos overvol: 'Asielzoekers moeten sneller naar vasteland' (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-10-26 16:54:06 )

Dahir en zijn mannelijke familieleden worden vroeg in de ochtend verrast door een forse regenbui. De Somaliërs moeten hun tenten uit, omdat het water binnenstroomt. De tentjes staan aan de voet van de heuvel buiten het officiële vluchtelingenkamp van het Griekse eiland Samos, waar de herfst invalt. Maar daar is bijna niemand in het kamp klaar voor. Sinds een paar maanden bivakkeren er enkele honderden mensen buiten de hekken van het vluchtelingenkamp. In simpele flinterdunne zomertentjes. Dezelfde tentjes staan ook in het kamp zelf, dat overvol is."Op dit moment zitten er 1700 mensen in het kamp, dat wordt gerund door de Griekse overheid", zegt de Nederlandse Rose de Jong. Zij is teamleider bij VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR op Samos. (nos.nl)

Lees verder

Olympische vlam voor Pyeongchang 2018 ontstoken (Parakalo)

(geplaatst op: 2017-10-25 07:12:19 )

In Olympia is vanmiddag de olympische vlam voor de Winterspelen van Pyeongchang ontstoken. De ceremonie in Olympia, waar in de oudheid om de vier jaar de Panhelleense Spelen ter ere van Zeus werden gehouden, verliep dit keer wel iets anders dan gebruikelijk. Omdat het regende kon de vlam niet worden aangestoken door zonnestralen die weerkaatsen in een parabolische spiegel. In plaats daarvan gebruikte de hogepriesteres, actrice Katerina Lehou, de reservevlam uit de repetitie van gisteren. Toen ontbrandde de vlam vanwege het bewolkte weer pas bij de derde poging. (Parakalo)

Lees verder

Griekenland houdt WK-hoop levend (VI.NL)

(geplaatst op: 2017-10-11 07:15:03 )

Griekenland heeft dinsdag in Groep H op overtuigende wijze plaatsing voor de play-offs om een WK-ticket veiliggesteld. Gibraltar was een eenvoudige prooi voor de ploeg van Michael Skibbe.De Grieken moesten zich in eigen land via een zege verzekeren van de barrageduels. Dwergstaat Gibraltar, dat geen enkel punt pakte in de kwalificatie en voor het duel al 44 goals om de oren kreeg, hield echter ruim een half uur stand. Nadat Konstantinos Stafylidis al een grote kopkans miste, scoorde rechtsachter Vasilios Torosidis wel met het hoofd. Vijf minuten na de openingstreffer voorkwam doelman Deren Ibrahim een grotere voorsprong voor de Grieken door te redden op de kopbal van Konstantinos Mitroglou, die daarna alsnog twee keer toesloeg. In de zestigste minuut verdubbelde de spits de voorsprong na voorwerk van Petros Mantalos en twee minuten later gooide Mitroglou het duel op aangeven van Torosidis in het slot. Giannis Gianniotas zette de eindstand op het scorebord. (vi.nl)

Lees verder

Griekenland mag van het strafbankje af (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-09-27 08:18:18 )

Brussel heeft een punt gezet achter het begrotingsbewind tegen Griekenland. Het land staat er stukken beter voor en mag daarom van het economische strafbankje af. De EU-landen hebben vandaag ingestemd met het beëindigen van de begrotingsprocedure. De besparingskuur werd ingesteld nadat in het najaar van 2009 duidelijk werd dat Griekenland afstevende op een begrotingstekort van 15 procent van het bruto binnenlands product. De overige lidstaten moesten bijspringen om Griekenland financieel overeind te houden. Bijna acht jaar later heeft Athene het tekort weten om te zetten in een overschot van 0,7 procent. EU-commissaris Pierre Moscovici noemde dit 'een ongeziene prestatie' in Europa. Zijn verwachting is dat Griekenland dit en volgend jaar op het goede spoor blijft. (ad.nl)

 

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties


Alles over Griekenland


Griekenland 2018