Met Sunjets naar Griekenland
Griekenland Last Minutes

Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Bosbrand op Kythira, nieuwe hittegolf op komst (parakalo)

(geplaatst op: 2017-08-06 08:43:49)

De brandweer op Kythira is voor de tweede dag bezig met het bestrijden van een grote bosbrand. De brand brak gisterochtend uit in het gebied tussen Pitsinades en Mylopotamos. Door de sterke wind kon het vuur zich snel verspreiden. Meer dan 85 brandweerlieden, drie vliegtuigen en een helikopter proberen de brand onder controle te krijgen. Het dorpje Kypriotianika werd uit voorzorg geëvacueerd, andere dorpen op het eiland zaten gisteren enige tijd zonder stroom. Vanmorgen is het vuur weer opgelaaid en werden ook de dorpen Mylopotamos en Arei preventief geëvacueerd. Diverse wegen zijn afgesloten en duizenden hectares natuur zijn verwoest. De brandweer van Kythira krijgt versterking van collega’s vanaf de Peloponnesos. (parakalo)


[ lees volledig artikel - Bosbrand op Kythira, nieuwe hittegolf op komst (parakalo)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Man opgepakt voor aansteken van 16 bosbranden Griekenland (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-08-06 08:43:49)

Een man van 24 is in Griekenland gearresteerd omdat hij de afgelopen vijf maanden zestien branden zou hebben gesticht. Volgens de Griekse autoriteiten stak hij bossen, akkers en andere percelen land in brand. De man ging vooral te werk in gebieden ten oosten en noordoosten van de Griekse hoofdstad Athene. De laatste keer dat hij daar brand stichtte, zou afgelopen dinsdag zijn geweest. (nos.nl)


[ lees volledig artikel - Man opgepakt voor aansteken van 16 bosbranden Griekenland (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekse royals genieten op Mykonos (Beau Monde)

(geplaatst op: 2017-08-04 09:15:33)

Kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie Chantal van Griekenland zijn het natuurlijk aan hun stand verplicht om in 'eigen' land op vakantie te gaan. 'Eigen' tussen aanhalingsteken, want Griekenland is allang geen monarchie meer zodat er aan hun titels geen rechten meer verbonden zijn. Bovendien woonde Pavlos met zijn gezin jaren in Engeland en gaan ze na de zomer in Amerika wonen, dus zo Grieks zijn ze nu ook weer niet. Maar toch, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dan is Griekenland toch de ideale vakantiebestemming. Zeker omdat koning Constantine en koningin Anne-Marie er tegenwoordig permanent wonen en meestal in Porto Heli verblijven. (Beau Monde)


[ lees volledig artikel - Griekse royals genieten op Mykonos (Beau Monde)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland is terug op de kapitaalmarkt

(geplaatst op: 2017-08-01 08:43:49)

Griekenland gaat geld uit de markt halen. Na een afwezigheid van drie jaar keert het opkrabbelende zorgenkind van de eurozone dinsdag terug op de kapitaalmarkt, zo blijkt uit een aankondiging die maandag is ingediend bij de beurs van Athene, en die persbureau Bloomberg als eerste wist op te duiken.De Grieken willen voor vijf jaar lenen. Rentestrateeg Kim Liu van ABN Amro verwacht dat de vraag al uitgebreid is gepolst, en is vooral benieuwd naar de grootte en de prijs van de uitgifte. Het Zwitserse UBS verwacht dat Griekenland €2 mrd tot €4 mrd gaat ophalen, terwijl JPMorgan het houdt op €3 mrd. Een betrokken bankier stelde tegenover de Financial Times dat het effectief rendement (de yield) boven de 4,5% zal liggen.


[ lees volledig artikel - Griekenland is terug op de kapitaalmarkt]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Aardbeving op Kos (Grieksegids weblog)

(geplaatst op: 2017-07-22 09:15:33)

Op 21 juli 2017 om 01:31 u Griekse tijd (00:31 Nederlandse tijd) heeft een zware aardbeving plaats gevonden op het Griekse eiland Kos. De zwaarste schok had een kracht van 6.5 op de schaal van richter. De aardbeving heeft een grote ravage veroorzaakt aan de haven en bij veel gebouwen in de oude stad. Twee toeristen, een Zweed en een Turk kwamen om. Ze bevonden zich op het moment van de aardbeving aan de buitenkant van dezelfde bar in de zogenaamde barstreet toen een muur het begaf. Er zijn enkele tientallen mensen licht gewonden geraakt en enkele mensen hebben zwaardere verwondingen (botbreuken), die zijn naar ziekenhuizen in Kreta of Athene gebracht. In totaal zijn ongeveer tachtig mensen naar ziekenhuizen gebracht met lichte verwondingen. (Grieksegids weblog)


[ lees volledig artikel - Aardbeving op Kos (Grieksegids weblog)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Hittegolf dwingt Griekse vuilnismannen staking te beŽindigen (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-07-01 08:35:00)

Vuilnismannen in Griekenland hebben vandaag na elf dagen hun staking beëindigd en gaan weer vuil ophalen. De hoge temperaturen maakten de situatie voor veel Grieken ondraaglijk. Met andere middelen zullen de vuilnisophalers nu verder vechten, zo lieten zij weten.
Door de hoge temperaturen was de geur van de hopen rottend afval in de straten van steden als Athene en Thessaloniki niet te harden. De vakbonden gaven de hittegolf die Griekenland momenteel teistert dan ook als reden om de staking te beëindigen. (ad.nl)


[ lees volledig artikel - Hittegolf dwingt Griekse vuilnismannen staking te beŽindigen (ad.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Eerste vakantiegangers moeten oppassen: extreme hitte in Turkije en Griekenland (volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2017-07-01 08:35:00)

Vakantiegangers die dit eerste vakantieweekeinde vertrekken naar Griekenland en Turkije, moeten rekening houden met extreme hitte. Verwacht wordt dat de temperatuur in Zuidoost-Europa zal oplopen naar ruim 40 graden. Op de heetste plekken kan het kwik volgens weerbureau Weerplaza zelfs stijgen naar 45 graden. Deze temperaturen zijn ongekend voor deze tijd van het jaar. (volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - Eerste vakantiegangers moeten oppassen: extreme hitte in Turkije en Griekenland (volkskrant.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekse eiland Kefalonia opgeschrikt door aardbeving (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-06-28 15:27:31)

Het Griekse eiland Kefalonia is vanmorgen opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 4,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 25 kilometer ten noordwesten van Argostoli in de Ionische Zee. Er zijn nog geen berichten over schade en/of slachtoffers.  (ad.nl)


[ lees volledig artikel - Griekse eiland Kefalonia opgeschrikt door aardbeving (ad.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Gevluchte Turkse militairen mogen in Griekenland blijven (nu.nl)

(geplaatst op: 2017-06-25 17:31:42)
Ankara respecteert het Griekse besluit om acht gevluchte Turkse militairen niet uit te leveren. ''We willen niet dat deze coupplegers de relatie tussen Turkije en Griekenland schade toebrengen'', legde de Turkse premier Binali Yildirim uit in de Griekse hoofdstad Athene. De militairen waren naar Griekenland gevlucht na de mislukte staatsgreep van vorig jaar. Turkije eiste de uitlevering van de verdachten, maar de Griekse rechter blokkeerde dat. Inmiddels lijkt Ankara zich daarbij te hebben neergelegd. (nu.nl)

[ lees volledig artikel - Gevluchte Turkse militairen mogen in Griekenland blijven (nu.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Pinnen in Griekenland rukt op (nporadio1.nl)

(geplaatst op: 2017-06-25 17:31:42)

De Grieken ontdekken iets dat voor ons al heel normaal is: pinnen om je boodschappen te betalen. De eerste vijf maanden van het jaar steeg het aantal transacties met pinpas en creditcard in Griekenland met dertig procent, blijkt uit cijfers van de banken. Correspondent Thijs Kettenis in Athene legt ui dat de Grieken min of meer worden gedwongen. ”Grieken kunnen namelijk nog steeds niet onbeperkt contant geld opnemen, maximaal 840 euro per twee weken, dat komt neer op 60 euro per dag. Dat komt door de limieten die twee jaar geleden zijn ingesteld toen Griekenland de euro dreigde te moeten inleveren, om te voorkomen dat de banken zouden omvallen. Voor pintransacties geldt die limiet niet. Banken hebben daarom honderdduizenden pinpassen uitgegeven sindsdien.” (nporadio1.nl)


[ lees volledig artikel - Pinnen in Griekenland rukt op (nporadio1.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsHet Griekenland Glossy

Last minutes Griekenland