Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nieuws uit Griekenland

Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Nog nooit viel er zoveel regen op 1 dag in Griekenland: storm Daniel breekt alle records (hln.be)
(geplaatst op: 2023-09-06 07:30:46 )

Storm Daniel lijkt een van de krachtigste stormen ooit te worden die Griekenland heeft meegemaakt. Weermodellen gaven aan dat er op 48 u tijd een jaarhoeveelheid aan regen zou kunnen vallen. De storm deed dit al op 24 u tijd. In Zagora viel er maar liefst 754 mm, een nationaal record. De stortregens zorgden al voor heel wat overlast en één persoon zou om het leven zijn gekomen. Vandaag zetten de Grieken zich schrap voor dag 2 van storm Daniel die onvermoeibaar doorgaat. Code rood is nog steeds van kracht. 

Lees verder
Na bosbranden kampt deel van Griekenland nu met overstromingen (nos.nl)
(geplaatst op: 2023-09-06 07:29:27 )

Een deel van Griekenland kampt met overstromingen door zware regenval. Vooral de regio Thessalië is zwaar getroffen. Een deel van de stad Volos staat onder water. In de buurt van de stad kwam een man om het leven toen een muur instortte.Het ging waarschijnlijk om een boer die bij zijn dieren wilde komen. Een andere persoon werd met het water meegesleurd en is nog vermist. Bewoners in het overstroomde gebied worden met bootjes uit hun huizen gehaald. Op beelden zijn modderstromen in de straten te zien.

Lees verder
Griekse branden houden aan, buitenwijk van Athene geëvacueerd (nos.nl)
(geplaatst op: 2023-08-24 09:52:45 )

In het noordoosten van Griekenland en rond de hoofdstad Athene is de brandweer nog altijd bezig om grote branden onder controle te krijgen. Duizenden inwoners van Ano Liosia, een buitenwijk ten noordwesten van de hoofdstad, zijn opgeroepen om te vertrekken en de brandweer probeert daar te voorkomen dat huizen in vlammen opgaan.

Lees verder
Zeker twintig doden door natuurbranden Griekenland (rtlnieuws.nl)
(geplaatst op: 2023-08-23 09:50:18 )

Bij het dorp Avas in het noordoosten van Griekenland zijn zeker twintig verbrande lichamen gevonden, meldt de brandweer. Negentien van de twintig zijn zeer waarschijnlijk migranten. In het gebied woedt sinds zaterdag een grote brand die oprukt naar havenstad Alexandroupolis.

Lees verder
Drie hotels in brand op Rhodos door bosbranden
(geplaatst op: 2023-07-22 19:25:51 )

De bosbranden op het eiland Rhodos hebben de zuidwestkust bereikt. Volgens Griekse media zijn er drie hotels in brand gevlogen. Het zou gaan om panden van met name de vakantiecentra Mitsis Village en de Lindian Village en een van de hotelonderneming Hatzilazarou Group ten noorden van de plaats Kiotari. Bewoners en gasten worden er geëvacueerd, ook over zee met hulp van de Griekse kustwacht. Het zou volgens Griekse media om naar schatting duizend evacués gaan.

Lees verder
Nederlanders op Rhodos vluchten voor bosbrand: 'Lucht werd oranje'
(geplaatst op: 2023-07-22 19:24:28 )

Inpakken en wegwezen. Dat kregen veel toeristen vandaag te horen op het Griekse eiland Rhodos. Er woedt daar al dagen een grote bosbrand die de brandweer moeilijk onder controle krijgt. Vakantiegangers moesten halsoverkop weg uit het gebied, terwijl ze amper waren gewaarschuwd. "Vanochtend toen we opstonden zagen we rookwolken boven het hotel hangen, maar dat was niet direct reden tot paniek", vertelt Rolf Oligschläger aan RTL Nieuws. "We zijn gewoon gaan zwemmen, maar opeens ging er een brandalarm af. We moesten halsoverkop weg."

Lees verder
1200 kinderen geëvacueerd van zomerkamp in Griekse kustplaats vanwege bosbranden (NOS.nl)
(geplaatst op: 2023-07-18 09:04:16 )

Door bosbranden in de buurt van Athene hebben duizenden mensen in kustplaatsen hun huis moeten verlaten. Zo'n 1200 kinderen zijn geëvacueerd vanaf een zomerkamp. Vlammen kwamen in de buurt van hun kamp in de kustplaats Loutraki, op zo'n 80 kilometer ten westen van de hoofdstad. Het vuur verspreidt zich snel vanwege de harde wind. Ook ten zuidoosten van Athene woedt een grote brand.

Lees verder
Griekenland evacueert 1.200 kinderen uit vakantiekampen vanwege bosbrand (nu.nl)
(geplaatst op: 2023-07-18 09:01:10 )
De Griekse autoriteiten hebben maandag twaalfhonderd kinderen geëvacueerd uit vakantiekampen in de buurt van de stad Korinthe vanwege een bosbrand. Het vuur woedt vlak bij een woonwijk van badplaats Loutraki. Ook in de buurt van hoofdstad Athene zijn er problemen. Mensen zijn uit voorzorg geëvacueerd uit het gebied ten zuidoosten van Athene. Meerdere huizen en auto's zijn door de brand verwoest.
Lees verder
Brand op veerboot bij Griekenland met 288 mensen aan boord
(geplaatst op: 2022-02-18 09:06:15 )

Op een veerboot met honderden opvarenden tussen Griekenland en Italië is brand uitgebroken. De passagiers en bemanning wisten het schip volgens de Griekse kustwacht op tijd te verlaten. Het schip vertrok vanochtend vroeg uit Igoumenitsa in het westen van Griekenland naar de Italiaanse havenstad Brindisi, ongeveer negen uur verderop. Al bij het eiland Corfu brak er, rond 04.30 uur, brand uit.

Lees verder
Willem-Alexander en Máxima in maart naar Griekenland
(geplaatst op: 2022-02-17 09:08:27 )

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart op staatsbezoek naar Griekenland. Dat zou eigenlijk in december al plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis werd het bezoek uitgesteld.  Het koningspaar is uitgenodigd door de Griekse president Katerina Sakellaropoulou. Ook minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken, minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid en staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaan mee op de reis. Tijdens het bezoek wordt aandacht besteed aan samenwerking tussen de landen op het gebied van innovatie, duurzaamheid, migratie, mensenrechten en ook het partnerschap binnen de Europese Unie.

Lees verder
Arrestaties om tientallen doden in Grieks verzorgingshuis
(geplaatst op: 2022-02-10 17:12:21 )

In Griekenland zijn zeven mensen aangeklaagd voor de dood van zeker dertig bewoners van een verzorgingshuis op Kreta. De slachtoffers zouden tussen 2009 en 2021 door verwaarlozing om het leven zijn gekomen. De kans is groot dat er meer slachtoffers zijn. Gisteren werden de 68-jarige directeur van het particuliere verzorgingshuis, haar dochter van 43 en vijf anderen opgepakt, onder wie artsen en verpleegkundigen van de instelling. Zij zouden samen een criminele organisatie hebben gevormd die de ouderen verwaarloosde en uitperste. Tientallen anderen moeten zich ook verantwoorden voor hun rol daarbij.

Lees verder
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
(geplaatst op: 2022-02-07 13:08:51 )

Griekenland schrapt de eis voor gevaccineerde inkomende reizigers om vanaf maandag (7 februari) een Covid-19-test te presenteren bij aankomst, maakte de Griekse minister van Volksgezondheid Thanos Plevris afgelopen vrijdag bekend. Toeristen zullen in plaats daarvan een geldige digitale EU-vaccinatiepas moeten tonen om het land binnen te komen. Mensen die niet gevaccineerd zijn hebben nog wel een negatieve covid-test nodig om Griekenland binnen te komen. Dit kan een negatieve PCR test zijn, die werd afgenomen binnen 72 uur voor binnenkomst of een negatieve antigeen test die minder dan 24 uur voor binnenkomst werd afgenomen. Vanaf februari 2022 zijn EU reispassen negen maanden geldig.

Lees verder

© De Griekse Gids 2000-2024