Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

300 bewoners en toeristen op Zakynthos geëvacueerd om brand (telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2019-09-16 10:47:19 )

Twee dorpen op het Griekse vakantie-eiland Zakynthos zijn zondag ontruimd wegens een grote natuurbrand. Een woordvoerder van de brandweer zei dat 300 bewoners en toeristen zijn geëvacueerd uit de plaatsen Keri en Agalas. Hij zei dat het vuur mede door de harde wind in de buurt van de huizen in de dorpen is gekomen. De brandweer bestrijdt het vuur met ongeveer 100 brandweerlieden en enkele tientallen voertuigen. Eerder zondag waren enkele blusvliegtuigen ingezet. (telegraaf.nl)

Lees verder

Razernij bij PAOK en in Griekenland na ‘beroving’: ‘Dit is schandalig’ (voetbalzone.nl)

(geplaatst op: 2019-08-14 18:27:19 )

PAOK Saloniki en de Griekse pers voelen zich in het ootje genomen door scheidsrechter Craig Pawson. De Griekse topclub wist het dinsdagavond Ajax bijzonder moeilijk te maken in de derde voorronde van de Champions League, maar uiteindelijk wisten de Amsterdammers toch te zegevieren met 3-2. Dat Ajax drie penalty's kreeg, kan er bij PAOK en de lokale media niet in. (voetbalzone.nl)

Lees verder

Maffia-praktijken in Johan Cruijff ArenA (telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2019-08-14 18:25:17 )

De uitschakeling van PAOK Saloniki heeft in Griekenland flink wat stof doen opwaaien. De media in het land zijn furieus. Met name op scheidsrechter Craig Pawson moet het ontgelden. De Britse arbiter gaf Ajax drie strafschoppen, waarvan één voor hands, terwijl hij het op de ’winnende’ gelijkmaker azende PAOK in de slotfase voor een vergelijkbaar voorval een vrije trap onthield. Ajax won uiteindelijk met 3-2. Dat was na de eerdere 2-2 in Griekenland voldoende voor een plek in de play-offs. Forza is duidelijk en stelt dat Ajax het ticket voor het afsluitende tweeluik om een ticket voor de groepsfase van de Champions League vooral aan Pawson te danken heeft. ’Mafioso, made in England’, stelt de krant. (telegraaf.nl)

Lees verder

Graftombes van ruim 3000 jaar oud gevonden in Griekse stad (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-08-13 10:48:50 )

In de Griekse stad Nemea hebben archeologen twee graftombes gevonden die tussen de 3200 en 3400 jaar oud zijn. De tombes zijn nog volledig intact. In de graven liggen botten van zo'n veertien individuen. Ook zijn er juwelen aangetroffen. De tombes stammen uit de tijd toen de Myceners de macht hadden in het oude Griekenland. Tal van kunstschatten stammen uit deze tijd, zoals het gouden masker van Agamemnon. (nos.nl)

Lees verder

Zware bosbrand op Grieks eiland Evia zorgt voor dikke rook in Athene (demorgen.be)

(geplaatst op: 2019-08-13 10:47:49 )

Een zware bosbrand woedt op dit moment op Evia, het op één na grootste eiland van Griekenland. De autoriteiten hebben al verschillende dorpen laten ontruimen. De brand zorgt ook voor dikke rook boven de hoofdstad Athene. De bosbrand brak uit op dinsdag rond 3 uur 's nachts in het gebied rond de gemeente Dirfys-Messapia, in de regio Centraal-Griekenland. Meer dan 120 brandweermannen krijgen de hulp van verschillende vliegtuigen en helikopters om de brand te bestrijden. Hevige rukwinden en een lastig terrein bemoeilijken dat alleen maar.  (demorgen.be)

 
Lees verder

Grieken zien door de hotels de Akropolis niet meer (nieuwsblad.be)

(geplaatst op: 2019-08-10 18:54:04 )

De Akropolis is de trots van de Griekse hoofdstad Athene. De heuvel met daarop het indrukwekkende Parthenon is tot ver buiten Griekenland gekend. Maar het nationaal erfgoed wordt bedreigd, vinden de Grieken. De vele hotels die rond de heuvel gebouwd worden, belemmeren het uitzicht. Het laatste hotel dat er werd neergezet, was maar liefst 31 meter hoog. (nieuwsblad.be)

Lees verder

Hittegolf in Griekenland: tot 40 graden in de schaduw verwacht (standaard.be)

(geplaatst op: 2019-08-09 18:57:27 )

In het vakantieland Griekenland krijgt de bevolking de komende dagen te kampen met hoge temperaturen. De nationale weerdienst waarschuwde donderdag voor een hittegolf met temperaturen tot 40 graden. Die zal vrijdag beginnen en zou minstens een week duren. (standaard.be)

Lees verder

Coco-Mateigenaar Paul Efmorfidis: ‘Mijn doel is mensen blij maken' (parool.nl)

(geplaatst op: 2019-08-05 18:52:32 )

De Amsterdamse Griek Paul Efmorfidis (60), van miljoenenbedrijf Coco-Mat, trapt zich een slag in de rondte op zijn houten fiets. Zijn slippers repareert hij liever met tape dan dat hij ze weggooit. ‘Mensen die hun geluk uit spullen halen, zijn de armste figuren ter wereld.’ (parool.nl)

Lees verder

Woeste Michalis schoot drone uit de lucht: Santorini moet grenzen stellen (ad.nl)

(geplaatst op: 2019-08-03 18:55:37 )

Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 4 van deze serie over ‘overtoerisme’. Ineens had hij het gehad, een jaar geleden. Wéér zo’n ellendige drone die boven zijn huis zoemde. Hij pakte een geweer en schoot het ding uit de lucht. ,,Ze kijken gewoon bij je naar binnen! Het is schaamteloos’’, fulmineert de 60-jarige Michalis Ermogenis strijdbaar. Hij moet binnenkort voor de tweede keer voorkomen, maar maakt zich geen zorgen. ,,We moeten een grens stellen.’’ (ad.nl)

Lees verder

Zes toeristen omgekomen door noodweer in Griekenland (nrc.nl)

(geplaatst op: 2019-07-11 06:03:49 )

Op het schiereiland Chalkidiki, in het noordoosten van het land, is door de Griekse overheid de noodtoestand uitgeroepen. Zes toeristen, onder wie twee kinderen, zijn woensdag om het leven gekomen door noodweer in het noorden van Griekenland. Ruim honderd mensen raakten gewond als gevolg van de harde windstoten, hagel- en regenbuien. Dat meldt persbureau Reuters donderdag. Twee Russen, onder wie een kind, kwamen om het leven door een omvallende boom vlakbij hun hotel in de kustplaats Poteidaia, in de buurt van Thessaloniki. Een ouder Tsjechisch echtpaar werd gedood doordat hun camper van de weg werd geblazen door de harde wind op het schiereiland Chalkidiki, in het noordoosten van het land. In het kustplaatsje Nea Plagia kwamen een Roemeense vrouw en haar kind om het leven doordat het dak van een restaurant instortte. (nrc.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAlles over Griekenland


Eilandhoppen Griekenland