Sunweb vakanties
Griekenland vakantie juni 2018


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Griekenland mag van het strafbankje af (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-09-27 08:18:18 )

Brussel heeft een punt gezet achter het begrotingsbewind tegen Griekenland. Het land staat er stukken beter voor en mag daarom van het economische strafbankje af. De EU-landen hebben vandaag ingestemd met het beëindigen van de begrotingsprocedure. De besparingskuur werd ingesteld nadat in het najaar van 2009 duidelijk werd dat Griekenland afstevende op een begrotingstekort van 15 procent van het bruto binnenlands product. De overige lidstaten moesten bijspringen om Griekenland financieel overeind te houden. Bijna acht jaar later heeft Athene het tekort weten om te zetten in een overschot van 0,7 procent. EU-commissaris Pierre Moscovici noemde dit 'een ongeziene prestatie' in Europa. Zijn verwachting is dat Griekenland dit en volgend jaar op het goede spoor blijft. (ad.nl)

 

Lees verder

Promofilm Griekenland wint videowedstrijd voor de regio Europa

(geplaatst op: 2017-09-19 13:41:49 )

Greece-A 365-Day Destination, de nieuwste promotievideo van de Griekse Nationale Toerisme Organisatie (GNTO) heeft op de videowedstrijd van de Wereldtoerismeorganisatie UNWTO de 1e prijs voor de regio Europa in de wacht gesleept. Met de video wordt bevestigd dat Griekenland, een bestemming is voor alle seizoenen en niet alleen voor de lente en de zomer, maar ook voor de herfst (die eruit ziet als zomer) en de winter. Lente, zomer, herfst of winter. Griekenland is het hele jaar rond een prima bestemming.

Lees verder

Olievlek bij Salamina is een ecologische ramp (parakalo)

(geplaatst op: 2017-09-13 12:18:38 )

De kleine olietanker die eergisteren zonk in de Saronische Golf heeft ernstige milieuschade veroorzaakt bij Salamina. De zee en stranden bij Selinia zijn bedekt met een dikke laag olie. “Een paar dagen geleden kon je de bodem van de zee nog zien. Nu ligt er 10 centimeter olie op het wateroppervlak”, zegt een inwoner van het kleine schiereiland Kynosoura tegen de krant Kathimerini. De olie lekte uit de gezonken tanker Agia Zoni II, die 2570 ton brandstof (2200 ton stookolie en 370 ton diesel) vervoerde. Ongeveer 2,5 kilometer van de kust van Salamina is vervuild met ruwe olie. De olievlek heeft zich inmiddels ook uitgebreid in de richting van Piraeus, meldt To Vima. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf probeert de vervuiling zoveel mogelijk te beperken en ook de lokale bevolking heeft hulp aangeboden.(parakalo)

Lees verder

Premier belooft dat Griekenland in 2018 zonder steun verder kan (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-09-12 12:18:38 )

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft aan de bevolking beloofd dat Griekenland in 2018 niet meer afhankelijk zal zijn van internationale financiële steun. Verwacht wordt dat de Griekse economie met 2 procent zal groeien volgend jaar. Dat zal voor fiscale ruimte zorgen die de belastingen kan doen dalen. Tsipras beloofde in de noordelijke stad Thessaloniki dat de focus vooral op de arbeiders, kleine ondernemingen en de Griekse jongeren zal liggen, weet Reuters. Tsipras sprak op de opening van de jaarlijkse internationale handelsbeurs in Thessaloniki. De premier van de linkse regering onder leiding van Syriza zei dat Griekenland ,,na acht jaar zonder steunpakketten en de verstikkende controle" zal verder kunnen. ,,Dat is ons doel", aldus Tsipras. Het huidige pakket steunmaatregelen bedraagt 86 miljard euro en verloopt volgend jaar. (ad.nl)

Lees verder

België heeft WK-ticket binnen na zege op Griekenland (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-09-04 10:25:10 )

België heeft zich als eerste Europese land geplaatst voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez won zondag met 2-1 bij Griekenland en komt daarmee in groep H op 22 punten.De Belgen kunnen met twee wedstrijden te spelen daardoor niet meer bijgehaald worden door Griekenland en Bosnië en Herzegovina. In de eerste helft in Piraeus maakte de thuisploeg de meeste aanspraak op een voorsprong. De Grieken, die moesten winnen om kans te maken op directe kwalificatie, zagen een schot van Anastasios Donis ternauwernood gekeerd worden door de Belgische doelman Thibaut Courtois en een pegel van Kostas Stafylidis belandde op de paal. (nos.nl)

Lees verder

Jarige frappe krijgt tijdelijk museum (parakalo)

(geplaatst op: 2017-09-04 10:25:10 )

Frappé, de befaamde Griekse ijskoffie, viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Tijdens de 82e Thessaloniki International Fair (TIF) wordt daarom een eerbetoon gebracht aan het drankje. Tijdens de Thessaloniki International Fair, die van 9 tot 17 september wordt gehouden, krijgt de frappé een eigen museum.(paraklo)

Lees verder

Fyra komt wellicht in Griekenland te rijden

(geplaatst op: 2017-09-01 10:25:10 )

De Italiaanse spoorwegen overwegen de V250, beter bekend als Fyra, in te zetten in Griekenland. De trein zou moeten rijden op een deel van de hogesnelheidslijn tussen Thessaloniki en de regio Athene. De Italianen namen begin dit jaar de Griekse spoorwegen OSE over. De Griekse overheid moest het verlieslijdende overheidsbedrijf van de hand doen in een pakket van maatregelen om de begroting weer op orde te krijgen. (ovmagazine)

Lees verder

Van terrorisme verdachte Belg aangehouden in Griekenland

(geplaatst op: 2017-08-19 06:53:19 )
Een 22-jarige Belg tegen wie een Europees arrestatiebevel liep wegens betrokkenheid bij een terroristische organisatie, is op het Griekse eiland Corfu aangehoudenHet Griekse nieuwsagentschap ANA/MPA meldt zaterdag dat het om een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst gaat.Ze werd gearresteerd aan boord van een veerboot die van het Italiaanse Bari naar Corfu voer. De Italiaanse autoriteiten hadden Griekenland ingelicht over de aanwezigheid van de vrouw op de boot. In Griekenland zijn er tot nu toe geen aanslagen met een radicaal-islamitische achtergrond gepleegd. Maar sommige terroristen die in België aanslagen pleegden, verbleven tijdelijk in Griekenland op hun weg van het Midden-Oosten naar West-Europa. (nu.nl)
Lees verder

Duizenden op de vlucht voor bosbrand Griekenland (nu.nl)

(geplaatst op: 2017-08-14 06:53:19 )
Door een grote bosbrand in Griekenland hebben duizenden mensen hun huizen moeten verlaten. De brand woedt in een kustgebied ten noordoosten van hoofdstad Athene, dat populair is onder toeristen. Via luidsprekers, televisie en radio werden inwoners opgeroepen onmiddellijk te vertrekken. Volgens het hoofd van de burgerbescherming is het vuur lastig te bestrijden. Tientallen huizen zijn verwoest door de brand, die volgens de brandweer een muur vormt van zo'n vijftien kilometer. (nu.nl)
Lees verder

Bosbrand op Kythira, nieuwe hittegolf op komst (parakalo)

(geplaatst op: 2017-08-06 08:43:49 )

De brandweer op Kythira is voor de tweede dag bezig met het bestrijden van een grote bosbrand. De brand brak gisterochtend uit in het gebied tussen Pitsinades en Mylopotamos. Door de sterke wind kon het vuur zich snel verspreiden. Meer dan 85 brandweerlieden, drie vliegtuigen en een helikopter proberen de brand onder controle te krijgen. Het dorpje Kypriotianika werd uit voorzorg geëvacueerd, andere dorpen op het eiland zaten gisteren enige tijd zonder stroom. Vanmorgen is het vuur weer opgelaaid en werden ook de dorpen Mylopotamos en Arei preventief geëvacueerd. Diverse wegen zijn afgesloten en duizenden hectares natuur zijn verwoest. De brandweer van Kythira krijgt versterking van collega’s vanaf de Peloponnesos. (parakalo)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties


Alles over Griekenland


Griekenland 2018