Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nieuws uit Griekenland

Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Overstromingen Kreta: modderstroom sleurt auto's de zee in
(geplaatst op: 2020-11-10 20:28:09 )

Tientallen auto's op het Griekse eiland Kreta werden dinsdag door een modderstroom de zee in gesleurd. Hevige regenval veroorzaakte overstromingen waardoor honderden huizen onder water kwamen te staan.

Lees verder
Orthodoxe priester neergeschoten in Lyon, dader voortvluchtig
(geplaatst op: 2020-10-31 18:32:03 )

Frankrijk werd zaterdag opnieuw opgeschrikt door geweld. In Lyon is een Griekse priester van een orthodoxe kerk neergeschoten. De dader sloeg op de vlucht. De feiten deden zich voor rond 16 uur, toen de priester zijn kerk aan het afsluiten was, zo meldt de politie. ‘Hij werd aangevallen door een enkele man die hem twee keer beschoot met een jachtgeweer’, zei een politiebron aan de Franse krant Le Figaro. Het slachtoffer raakte ernstig gewond, hij werd geraakt in de borststreek. Volgens de nieuwszender BFMTV verkeert hij in levensgevaar.

Lees verder
Aardbeving op Samos met kracht 6,7 op de schaal van richter
(geplaatst op: 2020-10-30 14:44:59 )

Ten noorden van Samos heeft om 13:51 uur een zware aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter plaatsgevonden. Volgens ooggetuigen kwam de zee aan land en overspoelde het de straten. Volgens het Geodynamisch Instituut van het Observatorium in Athene zou het epicentrum zo’n 19 kilometer ten noorden van Samos liggen en op een diepte van 10 km. De trilling duurde meer dan 10 seconden en was zelfs in Athene en op Kreta voelbaar! 

Lees verder
Voorpret voor Ajax-VVV: pas op voor het Griekse kanon Giakoumakis
(geplaatst op: 2020-10-24 10:06:23 )

Op welke speler richten we de schijnwerpers? Giorgos Giakoumakis, spits van VVV, achter Steven Berghuis tweede op de topscorerslijst met vijf doelpunten. 

Lees verder
Deze Nederlanders vieren nog wel vakantie in Griekenland
(geplaatst op: 2020-10-23 10:54:43 )

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima keerden terug van het Griekse schiereiland Peloponnesos, Jos (27) en Suzanne (26) zitten er nog. Het stel uit Schiedam is voor langere tijd op huwelijksreis en ziet geen reden om terug te gaan. "Het is geel gebied en we houden ons netjes aan de regels."

Lees verder
Koningspaar betuigt spijt na reis naar Griekenland
(geplaatst op: 2020-10-21 10:56:24 )

Het koningspaar heeft een gefilmde verklaring uit laten gaan over de commotie rond de herfstvakantie, die de Oranjes deze week in hun villa aan de Griekse kust wilden doorbrengen. Daarin bieden ze hun excuses aan.  “Met spijt in het hart richt ik mij tot u. Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben,” aldus koning Willem-Alexander. “Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.”

Lees verder
Koninklijk gezin is weer in Nederland na ophef over vakantie in Griekenland
(geplaatst op: 2020-10-18 10:58:54 )

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima en hun dochters zijn weer in het land. Ze kwamen zaterdag even na 20.00 uur met een lijnvlucht van KLM aan op Schiphol. Kort na hun aankomst werd op paleis Huis ten Bosch in Den Haag de koninklijke standaard (vlag) gehesen, ten teken dat de koning weer in Nederland is. Vrijdag liet Willem-Alexander via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten dat hij zijn vakantie naar Griekenland zou afbreken, nadat ophef was ontstaan over deze reis. In de middag bleek dat het koninklijk gezin met het regeringsvliegtuig richting het buitenverblijf in Griekenland was vertrokken. Dat viel niet goed in de Tweede Kamer. Van links tot rechts werd het onverstandig genoemd dat de koning vakantie ging vieren in Griekenland, terwijl de bevolking wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven in verband met het indammen van de corona-uitbraak. Ook op sociale media was de kritiek niet mals.

Lees verder
Griekenland-vakantie koning verrast kabinet, onbegrip in Den Haag
(geplaatst op: 2020-10-17 11:00:17 )

Vicepremier De Jonge is op de wekelijkse persconferentie verrast door vragen over een vakantie van koning Willem-Alexander met zijn gezin naar Griekenland. Zij hebben daar een huis. De Jonge wist tijdens de persconferentie van niets, maar later bleek dat de koning inderdaad rond die tijd in een vliegtuig zat, zo melden politieke bronnen. Politieke partijen reageren vol onbegrip.

Lees verder
Onder water woedt een Grieks-Turkse oorlog waar de EU van huivert: hoe gaat dit aflopen?
(geplaatst op: 2020-10-02 21:06:03 )

Een conflict over het gebruik van de oostelijke Middellandse Zee brengt Griekenland en Turkije dicht bij een brisante confrontatie. De inzet: grote gasvondsten. Vrijdag praten de leiders van de EU over de hoogoplopende kwestie. Maar wie heeft er juridisch gelijk? Rob Vreeken gaat op zoek naar het antwoord. (Volkskrant.nl)

Lees verder
Zware storm (medicane) Ianos in Griekenland
(geplaatst op: 2020-09-18 13:36:46 )

Vrijdagochtend 18 september is de zeer zware storm / medicane Ianos aan land gekomen in Griekenland met windstoten tot 110 kilometer per uur, hevige regenval en hoge golven aan de kust. De medicane kwam rond 5.30 uur aan in westelijk Griekenland, bij Zakynthos en Kefalonia. Bekijk de actuele windradar en regenradar.

Lees verder
Zeer zware storm Ianos aan land gekomen in Griekenland (nu.nl)
(geplaatst op: 2020-09-18 11:25:43 )

Een medicane is vrijdagochtend (lokale tijd) aan land gekomen in Griekenland. De zeer zware storm, Ianos genaamd, brengt windstoten tot 110 kilometer per uur, hevige regenval en hoge golven in de kustregio met zich mee. De storm heeft tropische kenmerken en is boven de Middellandse Zee ontstaan. Soortgelijke stormen worden daarom ook wel een medicane genoemd; een samenstelling van Mediterranean Sea en hurricane (orkaan). Een medicane is vrij zeldzaam. De laatse medicane voor Ianos was Zorba, die in september 2018 over Griekenland trok.

Lees verder
Nederland haalt 100 asielzoekers uit Griekenland, 'uitzondering voor zo'n grote ramp' (nos.nl)
(geplaatst op: 2020-09-11 16:07:06 )

Er komen 100 migranten uit het afgebrande kamp Moria op Lesbos naar Nederland. Het gaat om vijftig minderjarige asielzoekers, jonger dan 14 jaar. De andere vijftig zijn "personen in gezinsverband met minderjarige kinderen", staat in de brief van staatssecretaris Broekers-Knol aan de Tweede Kamer. De coalitie heeft de hele middag overleg gehad over hulp aan de asielzoekers in het kamp Moria die nu geen onderdak meer hebben. Het kabinet heeft het voorstel van de coalitie overgenomen. Het betekent wel dat volgend jaar minder vluchtelingen in Nederland opgevangen zullen worden.

Lees verder

© De Griekse Gids 2000-2020