Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Een rookverbod is in Griekenland, zoals met wel meer wetten, vrijblijvend

(geplaatst op: 2019-10-08 06:24:35 )

Ministeries die blauw staan, restaurantbezoekers die onverstoorbaar roken onder een verbodsbord en de dokter in het ziekenhuis die er nog eentje opsteekt. Binnenkort is dat in Griekenland voorbij. Als het aan de nieuwe conservatieve regering van premier Kyrakios Mitsotakis ligt, zijn alle openbare ruimtes snel rookvrij.  (trouw.nl)

Lees verder

Geiten eten heel eiland in Griekenland op (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-10-08 06:23:26 )

n aparte situatie in Griekenland: op het eiland Samothraki leven meer geiten dan mensen! En daar balen de bewoners van. De geiten eten alle jonge bomen op. Daardoor gaan stenen los liggen en brokkelt het eiland langzaam af. Aan boeren wordt daarom gevraagd om sommige geiten weg te doen. Ook worden er nieuwe bomen gepland en hekken geplaatst. Zodat het eiland een goede plek blijft om te wonen voor mensen en dieren. (nos.nl)

Lees verder

Griekenland en VS gaan nauwer samenwerken (nieuwsblad.be)

(geplaatst op: 2019-10-06 06:26:55 )

De Verenigde Staten zullen nauwer samenwerken met Griekenland, vooral op militair vlak. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zaterdag aangekondigd in Athene. De aankondiging heeft ook tot protesten in de Griekse hoofdstad geleid. Pompeo had zaterdag een ontmoeting met de premier van Griekenland, Kyriakos Mitsotakis. Beide NAVO-landen zullen behalve militair, ook hun banden versterken in de energie- en economische sectoren. (nieuwsblad.be)

Lees verder

Van 't Schip slachtoffert Griekse sterren en stuurt uitnodiging naar Alkmaar (vi.nl)

(geplaatst op: 2019-10-04 06:28:36 )

Bondscoach John van 't Schip grijpt rigoureus in bij Griekenland. Voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië (12 oktober) en Bosnië-Herzegovina (15 oktober) heeft Van 't Schip besloten meerdere vaste waarden niet uit te nodigen. Donderdag maakte Van 't Schip zijn 25-koppige selectie bekend voor de twee duels die eraan komen. De opvallendste afwezige in zijn groep is 42-voudig international Kostas Manolas. (vi.nl)

Lees verder

VN: 1000 migranten verdronken dit jaar, situatie op Griekse eilanden kritiek (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-10-02 07:22:04 )

Dit jaar zijn meer dan duizend migranten verdronken in de Middellandse Zee die probeerden Europa te bereiken. Dat schat de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Hoewel het aantal doden sinds 2016 is gedaald, zijn de cijfers voor september juist hoger dan normaal. De VN waarschuwt voor de "kritieke situatie" in migrantenkampen op de Griekse eilanden. (nos.nl)

Lees verder

Twee doden door brand in kamp Moria, Griekenland haalt 250 vluchtelingen op (nrc.nl)

(geplaatst op: 2019-09-30 07:27:53 )

Na de brand in het overvolle vluchtelingenkamp op Lesbos ontstonden rellen, waarbij de politie ingreep met traangas. De Griekse regering brengt maandag 250 migranten versneld naar het vasteland. Bij een brand in het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos zijn twee personen om het leven gekomen. Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR gaat het om een vrouw en een kind. Na de brand ontstonden rellen in het kamp, waarbij ten minste zeventien gewonden vielen. De Griekse regering gaat maandag 250 vluchtelingen versneld overbrengen naar het vasteland. (nrc.nl)

Lees verder

Kamp Moria zit voller dan vol en ze blijven maar komen (trouw)

(geplaatst op: 2019-09-30 07:25:58 )

De brand in kamp Moria op Lesbos zondag zet de schijnwerper vol op de omstandigheden waarin de vluchtelingen op de Griekse eilanden leven. Met 30.000 zijn ze, meer dan ooit sinds de Turkije-deal van 2016. (trouw.nl)

Lees verder

Griekenland haalt migranten versneld uit volle kampen na fatale brand (nu.nl)

(geplaatst op: 2019-09-30 07:24:03 )

Een deel van de migranten die in overvolle kampen op Griekse eilanden zitten, worden versneld verplaatst naar het Griekse vasteland. Dit meldt de Griekse regering nadat zondag twee doden vielen in een migrantenkamp op Lesbos. Het conflict ontstond nadat er brand woedde in containers waarin migranten worden gehuisvest. Volgens hulporganisatie Because We Carry ontstond de brand door kortsluiting in een kookplaat. Een lokale politieagent laat daarentegen weten dat migranten de brand zelf hebben gesticht. De onrust heeft ervoor gezorgd dat Griekenland vaart zet achter hun nieuwe beleid om vluchtelingen van eilanden naar het vasteland te verplaatsten. Griekse eilanden kampen al maanden met overvolle migrantenkampen. (nu.nl)

Lees verder

Britse reisorganisatie Thomas Cook staakt alle activiteiten (nrc)

(geplaatst op: 2019-09-23 15:08:40 )

Honderdduizenden mensen, onder wie 10.000 Nederlanders, zijn nu via Thomas Cook op reis. De Britse regering is begonnen aan de „grootste repatriëringsoperatie ooit in vredestijd”. Reisorganisatie Thomas Cook staakt per direct alle activiteiten, heeft het bedrijf in de nacht van zondag op maandag bekendgemaakt. Alle bij de reisorganisatie geboekte vakanties zijn geannuleerd en Thomas Cook-vliegtuigen stijgen niet meer op. De procedure voor de liquidatie van het Britse bedrijf is maandagmorgen in gang gezet. (nrc)

Lees verder

Thomas Cook: 50.000 toeristen gestrand in Griekenland (metrotime.be)

(geplaatst op: 2019-09-23 15:07:11 )

Na het faillissement van de Britse reisgroep Thomas Cook zijn ongeveer 50.000 toeristen gestrand in Griekenland. Dat heeft de Griekse minister van Toerisme Charis Theocharis gezegd op tv. In samenspraak met de Britse regering worden vluchten ingelegd om de reizigers weer naar hun thuisland te krijgen. In de komende drie dagen zullen zowat 22.000 Britse toeristen teruggehaald worden, zegt Theocharis. De eerste vijftien vluchten, op kosten van de Britse overheid, zijn al gepland. Toeristen op de vakantie-eilanden Kos, Corfu en Zakynthos worden eerst gerepatrieerd. (metrotime.be)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAlles over Griekenland


Eilandhoppen Griekenland