Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nieuws uit Griekenland

Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Zware storm (medicane) Ianos in Griekenland
(geplaatst op: 2020-09-18 13:36:46 )

Vrijdagochtend 18 september is de zeer zware storm / medicane Ianos aan land gekomen in Griekenland met windstoten tot 110 kilometer per uur, hevige regenval en hoge golven aan de kust. De medicane kwam rond 5.30 uur aan in westelijk Griekenland, bij Zakynthos en Kefalonia. Bekijk de actuele windradar en regenradar.

Lees verder
Zeer zware storm Ianos aan land gekomen in Griekenland (nu.nl)
(geplaatst op: 2020-09-18 11:25:43 )

Een medicane is vrijdagochtend (lokale tijd) aan land gekomen in Griekenland. De zeer zware storm, Ianos genaamd, brengt windstoten tot 110 kilometer per uur, hevige regenval en hoge golven in de kustregio met zich mee. De storm heeft tropische kenmerken en is boven de Middellandse Zee ontstaan. Soortgelijke stormen worden daarom ook wel een medicane genoemd; een samenstelling van Mediterranean Sea en hurricane (orkaan). Een medicane is vrij zeldzaam. De laatse medicane voor Ianos was Zorba, die in september 2018 over Griekenland trok.

Lees verder
Nederland haalt 100 asielzoekers uit Griekenland, 'uitzondering voor zo'n grote ramp' (nos.nl)
(geplaatst op: 2020-09-11 16:07:06 )

Er komen 100 migranten uit het afgebrande kamp Moria op Lesbos naar Nederland. Het gaat om vijftig minderjarige asielzoekers, jonger dan 14 jaar. De andere vijftig zijn "personen in gezinsverband met minderjarige kinderen", staat in de brief van staatssecretaris Broekers-Knol aan de Tweede Kamer. De coalitie heeft de hele middag overleg gehad over hulp aan de asielzoekers in het kamp Moria die nu geen onderdak meer hebben. Het kabinet heeft het voorstel van de coalitie overgenomen. Het betekent wel dat volgend jaar minder vluchtelingen in Nederland opgevangen zullen worden.

Lees verder
Turkije en Griekenland gaan praten (bnr.nl)
(geplaatst op: 2020-09-10 16:11:38 )

De NAVO moet de kemphanen Turkije en Griekenland uit elkaar zien te houden. Beide landen liggen met elkaar overhoop over een gebied in het oosten van de Middellandse Zee. Vandaag treffen Turkije en Griekenland elkaar op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. 'De NAVO wil ongelukken voorkomen' zegt Turkije-correspondent Joost Lagendijk. Volgens Lagendijk is de NAVO bang dat er in de drukbevaren zee ongelukken gebeuren. 'Ik denk niet dat beide landen uit zijn op oorlog, maar er hangt een opgefokte sfeer, en oorlogsschepen dicht bij elkaar in de buurt vergroten de kans op een ongeluk. De NAVO wil dat voorkomen.'

Lees verder
Hoteleigenaar over oranje reisadvies Griekse eilanden: Belachelijk en paniekzaaierij
(geplaatst op: 2020-09-09 16:09:16 )

"Ik krijg de ene na de andere afmelding", zegt de Nederlandse hoteleigenaar Oona Giesen nu voor Griekse eilanden reisadvies oranje geldt. Ze heeft een hotel op het Griekse eiland Paros. "Iedereen is hier afhankelijk van toerisme. Ik organiseer yoga-vakanties en normaal is september een goede maand. Ik vind het belachelijk en paniekzaaierij", zegt ze in het NOS Radio 1 Journaal.

Lees verder
13.000 vluchtelingen op straat na verwoestende brand in kamp op Lesbos (ad.nl)
(geplaatst op: 2020-09-09 16:04:48 )

Vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is afgelopen nacht bijna compleet verwoest door een brand. De ongeveer 13.000 migranten in het kamp zijn geëvacueerd. ,,Dit is een ramp van buitenproportionele omvang”, aldus Johanna van der Meer van Stichting Bootvluchteling. ,,Duizenden vluchtelingen zwerven nu rond op het eiland.”

Lees verder
Code oranje voor Griekse eilanden per 8 september
(geplaatst op: 2020-09-08 14:06:14 )

We konden gisterenavond onze ogen bijna niet geloven, maar het is waar. De Nederlandse regering zet de Griekse eilanden op code oranje. Zoals Frank Oostdam van de ANVR zegt: "Dit kon er ook nog wel bij..."  Ironisch genoeg zijn er Griekse eilanden door Nederland op code oranje gezet, die géén corona besmettingen hebben of slechts enkele. En dat terwijl er in Nederland dagelijks honderden besmettingen worden vastgesteld. Wij vinden het onbegrijpelijk en dit is de zoveelste klap voor de toch al zwaar getroffen reisbranche. Vakantiegangers in Griekenland en de reisorganisaties zijn overvallen met dit reisadvies. Het is een zeer vervelende verrassing en het vreemde is, dat vanuit de ons omringende landen wel naar de Griekse eilanden kan worden gereisd.

Lees verder
Piepklein eilandje middelpunt van gasconflict tussen Turkije en Griekenland (nos.nl -nieuwsuur)
(geplaatst op: 2020-08-31 16:12:12 )

Het is niet meer dan een stipje op de kaart vlak voor de Turkse kust. Kastellorizo is een piepklein Grieks eiland, dat toch de hoofdrol speelt in de geopolitieke strijd tussen Turkije en Griekenland in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. De inzet: natuurlijke hulpbronnen. Het rotsig eilandje heeft een oppervlakte van nog geen negen vierkante kilometer. Het heeft nauwelijks auto's, een paar winkels en wat restaurantjes met verse vis. Het enige geluid is dat van krekels en de klokken van de kerk waar de oude priester Papa-Giorgis de scepter zwaait. (nos.nl -nieuwsuur)

Lees verder
Geen Corona-test (PCR-test) voor reizigers uit Nederland
(geplaatst op: 2020-08-28 22:40:41 )

De ondersecretaris van civiele bescherming Chardalias heeft vandaag aangekondigd dat de verplichting tot het tonen van een pcr-test (coronatest) voor reizigers uit Nederland opgeschort wordt. De coronatest is dus per 1 september 2020 (voorlopig) niet meer nodig. Wel moet je nog steeds het PLF formulier invullen en er wordt steeksproefsgewijs getest op luchthavens in Griekenland.  De verplichting voor negatieve PCR voor Nederlanders is opgeschort vanwege het verbeterde epidemiologische beeld dat Nederland gepresenteerd heeft.

Lees verder
Informatie over Coronatest (PCR test) voordat je op vakantie naar Griekenland kan
(geplaatst op: 2020-08-11 18:09:54 )

Gisteren maakte de Griekse regering bekend dat iedereen die naar Griekenland op vakantie gaat, vanaf 17 augustus verplicht een coronatest moet laten doen in het eigen land. Dit is om aan te tonen dat je coronavrij bent en dat je niemand in het vliegtuig en op je vakantiebestemming kunt besmetten. De PCR-test moet je in eigen land laten uitvoeren. Ben je coronavrij (de test is dan negatief) dan ontvang je een "covid free certificate". De test moet binnen 72 uur voor vertrek afgenomen worden. Dit geldt voor alle reizigers uit o.a. Nederland en België.

Lees verder
Negatieve coronatest nodig voor je vakantie naar Griekenland
(geplaatst op: 2020-08-11 08:49:35 )

Vanaf 17 augustus 2020 zullen toeristen uit o.a. Nederland en België een negatieve coronatest moeten kunnen tonen als men op vakantie naar Griekenland gaat. De situatie m.b.t. het coronavirus in Griekenland is steeds erg goed geweest vergeleken met andere landen en dat wil men zo houden, vandaar de nieuwe maatregelen.

Lees verder
Mondkapje vanaf zaterdag 18 juli verplicht in supermarkten Griekenland
(geplaatst op: 2020-07-18 10:24:02 )

Volgens een gezamenlijk ministerieel besluit van vrijdag 17 juli moeten supermarktmedewerkers en klanten vanaf zaterdag 18 juli mondkapjes dragen in de supermarkt in Griekenland. Het nieuws werd gisteren aangekondigd door de secretaris-generaal van Handel en Consument, Panagiotis Stampoulidis.

Lees verder

© De Griekse Gids 2000-2020