Stifado

Stifado - Griekse stoofschotel met rundvlees, een Grieks recept



stifado
Stifado


Nodig voor 4 personen :

1 kg mager rundvlees (stoofvlees)
1 kg uien of sjalotten
1 kop olijfolie
500 gr rode tomaten gepureerd
1 glas wijn (150 ml)
3 laurierblaadjes
5 pimentkorrels
1 theelepel suiker
1/2 kop peterselie fijngesneden
zout en peper
eventueel een stokje kaneel
 


 

Bereiding Stifado:
Snijd het rundvlees in vrij grote vierkante blokjes van ongeveer 3 cm. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes of sjalotten in z'n geheel. Bestrooi het vlees met zout en peper. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de wijn toe. Voeg daarna de uien toe. Eventjes laten bakken en doe dan de gepureerde tomaten, de laurierblaadjeserbij, de pimentkorrels, theelepel suiker en (eventueel) het kaneelstokje. Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes stoven (deksel dus op de pan) tot het vlees lekker mals is. De peterselie erbij en laat nog twee minuutjes zachtjes stoven. Tot slot op smaak maken met zout en peper. Dit gerecht is lekker met frietjes, kritharakia (Griekse pasta) of aardappelpuree en heerlijk met een stukje feta erbij!

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis

Stifado - griekse stoofschotel
Rundvlees bakken
Stifado - griekse stoofschotel
Uien toevoegen
Stifado - griekse stoofschotel
Tomaten, kruiden, laurier
Stifado - griekse stoofschotel
laten stoven
Stifado - griekse stoofschotel
Klaar is de stoofschotel
uit Griekenland!

Stifado - stoofschotel uit Griekenland
Stifado - Griekse stoofschotel

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Patmos Eye Villas

Bekijken

Patmos Eye Villas
Patmos
Skala
Miraggio Thermal Spa Resort

Bekijken

Miraggio Thermal Spa Resort
Chalkidiki
Paliouri
Makryammos Bungalows

Bekijken

Makryammos Bungalows
Thassos
Makryammos
Mr & Mrs White

Bekijken

Mr & Mrs White
Corfu
Acharavi
© De Griekse Gids 2000-2019