Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Naoussa

Naoussa - Eiland Paros

Naoussa Paros. Naoussa is een schilderachtig en gezellig vissersdorp aan de gelijknamige baai, in het noorden van het eiland Paros, tien kilometer ten noordoosten van Parikia en heeft 2500 inwoners.

"Naoussa is een prachtig dorp met witte huisjes, smalle steegjes en een haventje"

In Naoussa vind je pittoreske straatjes met restaurants, vistaverna's en cafés, leuke winkeltjes en mooie stranden. Aan de haven van Naoussa bevinden zich de overblijfselen van een Venetiaans kasteel en aan de rand zijn de watermolens die kenmerkend zijn voor het imago van Naoussa. In Naoussa zijn diverse historische kerken uit de middeleeuwen en musea die een bezoek waard zijn. Wie van uitgaan houdt zal het hier naar zijn zin hebben want er zijn vele cafés en bars. In Naoussa zijn diverse grote en kleine hotels, daarnaast zijn er veel particuliere kamers te huur.

Straatje in Naoussa Paros
Jorgos van De Griekse Gids in een van de schilderachtige straatjes in Naoussa op Paros

Video - Wandeling door Naoussa op Paros

Video over Naoussa op Paros - © De Griekse Gids

Vakantie naar Naoussa Paros

Wil je een heerlijke vakantie in Naoussa op Paros meemaken? We kennen leuke adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak in Naoussa op Paros geweest en kennen het dorp en de omgeving erg goed. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Wat dacht je bijv. van de combinatie Paros, Naxos en Santorini? Of Paros, Naxos en Mykonos?

Foto's Naoussa

Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 97 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 59 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids Naoussa (Paros) - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 54 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 13 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 47 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 74 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 98 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 29 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 39 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 30 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Naoussa»

De straatjes en steegjes in Naoussa

Naoussa is een van de meest fotogenieke dorpjes van Griekenland. Wanneer je een wandeling maakt door de straatjes en steegjes van dit dorpje kijk je je ogen uit! De witte huizen zijn letterlijk oogverblindend. Overal zie je bloemen, huizen met kleurrijke deuren en raamkozijnen (blauw en rood), winkeltjes en terrasjes en de bootjes deinen in het haventje op het water heen en weer.

Straatje in Naoussa Paros
Straatje in Naoussa Paros

Het kasteel

Het Venetiaanse kasteel van Naousa werd eind 13e, begin 14e eeuw gebouwd. Tijdens de wederopbouw in de late 15de eeuw, door de heer Nikolaos Somaripa, werd de ronde toren (Kasteli) gebouwd op een platte rif aan de noordkant van de haven. Het is een ongewoon vestingswerk met een centrale poort en zeven kanonnen. Er werd een sterke muur gebouwd en rijen steigers onder de oppervlakte van de zee die als golfbrekers gebruikt werden. De toren stond op een prominente strategische locatie, omdat hij een uitstekend uitzicht op de baai van Naoussa bood en de haven en de stad kon beschermen. Tegenwoordig is het grootste deel van de zeewering ingestort in zee, terwijl een groot deel van het kasteel is beschadigd door het hedendaagse stadje.

Stranden bij Naoussa op Paros

De populairste stranden bij het dorp zijn Monastiri en Kolimbithres, waar allerlei watersportmogelijkheden zijn en waar zich ook een camping bevindt. Andere stranden in de omgeving van het dorp zijn: Mikro en Megalo Piperi, Limnes, Santa Maria (hier is ook een camping), Ampelas, Fimismeni en Xifara.

Monastiri strand bij Naoussa Paros
Monastiri strand bij Naoussa Paros

Video ochtend wandeling door Naoussa

Naoussa is een vissersdorp, dus het zal je niet verbazen dat er veel vistaverna's zijn. Opvallend is dat bij bijna elk restaurant inktvissen hangen te drogen.

"De inktvissen worden meestal op houtskool gegrild, het is een van de specialiteiten van Naoussa."

Naoussa staat ook bekend om zijn zongedroogde makreel. De Kolios (makreel) wordt eerst in de zon gedroogd, dan gekruid en gegrild en vervolgens geserveerd met ouzo in de restaurants en ouzeries. Wandelend of met de bus kun je een excursie maken naar het wijnhuis van Moraitis bij Naoussa. Je kunt hier een rondleiding krijgen en verschillende wijnen proeven. In het hoogseizoen is het hier vaak wel erg druk.

Naoussa Paros Inktvis
Inktvis hangt te drogen in Naoussa op Paros

Wijnfeesten

In de maand juli worden in Naoussa de wijn- en visfeesten gehouden die altijd gepaard gaan met veel traditionele muziek en dans. Andere feesten zijn op 29 augustus, het Agios Ioannis-feest en op 23 augustus de piratenfeesten.

Links Paros


Gemiddelde temperaturen Naoussa Paros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Paros: Waar ligt Naoussa?

Waar ligt Paros
De kaart / landkaart van Naoussa© De Griekse Gids 2000-2024