Chersonissos (Heraklion Kreta)

Chersonissos Kreta. Chersonissos is een populaire, drukke toeristenplaats die in het noorden van Kreta ligt. Het ligt op ongeveer zesentwintig kilometer ten oosten van de hoofdstad van Kreta, Heraklion, waar zich ook het vliegveld bevindt. De transfer met bus of taxi vanaf het vliegveld naar Chersonissos neemt ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten in beslag, wanneer er geen tussenstops worden gemaakt om mensen bij andere hotels af te zetten. Chersonissos is in de maanden juli en augustus zeer druk en veel jongeren vieren dan hun vakantie in deze super geliefde badplaats. Starbeach is een erg populair hotel met een leuk waterpark in Chersonissos, hier worden gedurende het hoogseizoen veel party's en evenementen georganiseerd, met bekende dj's en artiesten. In de maanden mei, juni, september en oktober heerst er een meer relaxte sfeer en wordt het plaatsje bezocht door gezinnen, ouderen en twintigers en dertigers.

Luchtvideo over Chersonissos Kreta

 

Dronevideo Chersonissos - ©De Griekse Gids

Topvakantiebestemming Chersonissos

Chersonissos is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig is het een langgerekt dorp met een drukke doorgaande weg, het is daar één grote aaneenschakeling van souvenirwinkels, kledingwinkels, autoverhuurbedrijven, juweliers, cafés, bars, terrasjes, supermarkten etc. Parallel hieraan loopt de gezellige boulevard, die afgesloten is voor doorgaand verkeer. Hier, aan het strand en met uitzicht op de zee bevinden zich de talrijke terrassen van restaurants, taverna’s en bars.

Foto's Chersonissos - Chersonissos in beeld

Strand nabij Starbeach en Meltemi - Beach near Starbeach Chersonissos nr1 - Foto van De Griekse Gids Oud-Chersonissos Kreta - Old Hersonissos Crete - Photo 15 - Foto van De Griekse Gids Il Camino restaurant Chersonissos (Hersonissos) Photo 4 - Foto van De Griekse Gids Stranden Chersonissos - Beaches Hersonissos Photo 20 - Foto van De Griekse Gids Strand Starbeach Chersonissos - Beach Starbeach Hersonissos Photo 14 - Foto van De Griekse Gids Blue Cafe - Shenigans - Status Chersonissos - Foto van De Griekse Gids Samba bar Chersonissos (Hersonissos) Photo 4 - Foto van De Griekse Gids Friet van Piet - Brothers Bar - Camelot Club - Chersonissos (Hersonissos) - Foto van De Griekse Gids Oud-Chersonissos Kreta - Departement Heraklion - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Starbeach Chersonissos - Hersonissos photo 1 - Foto van De Griekse Gids Stranden Chersonissos - Beaches Hersonissos Photo 21 - Foto van De Griekse Gids New York Chersonissos  (Hersonissos) - Photo 4 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chersonissos»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Bij het haventje van Chersonissos

Rondom het haventje van Chersonissos bevinden zich de meeste disco’s, clubs, bars, pubs en overige uitgaansgelegenheden. Hier vind je o.a. ook de door Nederlanders drukbezochte zaken ’t Hof van Holland, Japapaaah en Slam Café. Hier vlakbij hebben zich ook “Friet van Piet en “Het Hoekje” gevestigd. Uiteraard zijn er nog meer dan genoeg Griekse taverna's en restaurants aanwezig, om lekker van het échte Griekse eten te genieten.

In het haventje staat een mooi, typisch Grieks, wit kerkje met blauw dak, in schril contrast met de luidruchtige zaken er vlakbij. De stranden van Chersonissos zijn niet zo breed of langgerekt, maar wel erg leuk. Mooie zandstrandjes, allemaal voorzien van ligbedjes en parasols bevinden zich achter de terrasjes.

Kerkje in Chersonissos
Het kerkje in Chersonissos

Bergdorp Oud Chersonissos en overige dorpen in de buurt

Oud-Chersonissos (ook wel Ano Chersonissos genoemd) is een klein gezellig dorpje dat twee kilometer ten noorden van het "nieuwe" Chersonissos ligt. Hier bevinden zich ook de leuke dorpen Koutouloufari en Piskopiano die een mooi uitzicht op de zee bieden en waar mensen die meer van rust en de Griekse sfeer houden graag hun vakantie doorbrengen.Op respectievelijk 7 km. en 10 km. ten oosten van Chersonissos liggen de iets kleinere en populaire badplaatsjes Stalis en Malia.

 Lees ook ons artikel: Help, mijn zoon gaat naar Chersonissos!

Bezienswaardigheden, tips en attracties nabij Chersonissos

Wandelen bij Chersonissos

Bij Cheronissos zijn meerdere mooie paden die bewandeld kunnen worden. De Gemeente Chersonissos raadt de volgende routes aan:

  • Grotten Skotino - Kira Elaiousa - Charasso - Smari - Profitis Ilias - Xirokamara. Totale afstand is 16.5 km (4 uur wandelen).
  • Potamies - Xirokamara - Aposelemis kloof - Analipsis. Totale afstand is 11 km (3 uur wandelen).
  • Stalis - Voulgari pad - Profitis Ilias - Potamies - Mochos. Totale afstand is 8 km (2 uur wandelen).
  • Kastamonitsa - Minoische pad - Louloudaki - Seli Ambelou. Totale afstand 14 km (3 uur en 30 min wandelen).
  • Kera - Karfi - Lagou. Totale afstand is 7 km (2 uur wandelen).
  • Kera - Atzilakodasos - Chamoprina. Totale afstand 6 km (1 uur en 30 min wandelen).
  • Krasi - Karfi - Lagou. Totale afstand 6,5 km (1 uur en 45 min wandelen).
  • Astrakianos kloof (Kloof van Karteros). Totale afstand 11 km (3 uur wandelen).

Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Chersonissos?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Chersonissos


Heraklion Kreta vakanties

Aldemar Cretan Village

Bekijken

Aldemar Cretan Village
Heraklion Kreta
Chersonissos
Grecotel Amirandes

Bekijken

Grecotel Amirandes
Heraklion Kreta
Gouves
Eilandhoppen Kreta & Milos

Bekijken

Eilandhoppen Kreta & Milos
Heraklion Kreta
Eilandhoppen
Aphrodite Beach Hotel

Bekijken

Aphrodite Beach Hotel
Heraklion Kreta
Gouves
© De Griekse Gids 2000-2020