Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Chersonissos

Chersonissos - Eiland Kreta

Chersonissos Kreta. Chersonissos is een populaire badplaats die in het noorden van Kreta in Griekenland ligt. Het ligt op ongeveer zesentwintig kilometer ten oosten van de hoofdstad van het eiland, Heraklion waar zich het vliegveld bevindt. De transfer met bus of taxi vanaf het vliegveld naar jouw hotel of appartement in Chersonissos zal ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten in beslag nemen, wanneer er geen tussenstops worden gemaakt om mensen bij andere hotels en appartementen af te zetten.

Chersonissos
Chersonissos

Chersonissos is in de maanden juli en augustus zeer druk en veel jongeren vieren dan hun vakantie in deze super geliefde badplaats. Er zijn bij Chersonissos mooie stranden en StarBeach is een erg populair hotel met all inclusive en een leuk waterpark in Chersonissos. Hier worden gedurende het hoogseizoen veel party's en evenementen georganiseerd, met bekende dj's en artiesten. In de maanden mei, juni, september en oktober heerst er een meer relaxte sfeer en wordt het vakantie plaatsje bezocht door gezinnen, ouderen en twintigers en dertigers. In Chersonissos kun je tijdens je vakantie verblijven in een hotel, appartement of all inclusive. Of je nu acht dagen of veertien dagen vakantie hebt, je zult je geen moment vervelen.

Bekijk video

Dronevideo Chersonissos - ©De Griekse Gids

Populaire vakantiebestemming

Chersonissos is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig is het een langgerekt dorp en populaire vakantiebestemming met een drukke doorgaande weg. Het is daar één grote aaneenschakeling van souvenirwinkels, kledingwinkels, autoverhuurbedrijven, juweliers, cafés, bars, terrasjes, supermarkten etc. Parallel hieraan loopt de gezellige boulevard, die afgesloten is voor doorgaand verkeer. Hier, aan het strand van Chersonissos beach en met uitzicht op de zee bevinden zich de talrijke terrassen van restaurants, taverna’s en bars.

Wil je een vakantie boeken?

Wil je jouw vakantie in Chersonissos doorbrengen en zoek je een goed hotel, leuke appartementen of een All inclusive? Bekijk hier het overzicht van vakanties naar Chersonissos van o.a. de grote touroperators zoals TUI en Sunweb. Chersonissos is een vakantiebestemming die goed te combineren is met andere bestemmingen op het eiland doormiddel van een fly & drive vakantie. Je verblijft dan een aantal dagen op verschillende plekken en hebt je eigen huurauto tot je beschikking. Zulke reizen kun je bij Griekse Gids Reizen boeken.

Foto's Chersonissos

Starbeach Chersonissos Kreta - Starbeach Hersonissos - Foto van De Griekse Gids Samba bar Chersonissos (Hersonissos) Photo 5 - Foto van De Griekse Gids Oud-Chersonissos Kreta - Departement Heraklion - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Starbeach Chersonissos - Hersonissos photo 5 - Foto van De Griekse Gids Stranden Chersonissos - Beaches Hersonissos Photo 18 - Foto van De Griekse Gids Stranden Chersonissos - Beaches Hersonissos Photo 11 - Foto van De Griekse Gids Kelly's Pub Chersonissos (Hersonissos) - Foto van De Griekse Gids Hollywood Chersonissos (Hersonissos) Photo 1 - Foto van De Griekse Gids Starbeach Hotel Chersonissos - Hersonissos photo 2 - Foto van De Griekse Gids Oud-Chersonissos Kreta - Departement Heraklion - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Oud-Chersonissos Kreta - Old Hersonissos Crete - Photo 03 - Foto van De Griekse Gids Strand Starbeach Chersonissos - Beach near Starbeach Photo 11 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Chersonissos»

Stranden

 • Het westelijke strand aan de haven is het grootste zandstrand van Chersonissos. Het strekt zich uit tot hotel Kreta Maris en het is er in de zomer druk. Er staat hier meestal wat wind. Er zijn allerlei watersportfaciliteiten  aanwezig.
 • Het strand ten oosten van de haven begint voor de New York Bar en strekt zich uit naar het oosten, ook hier is het in de zomer druk.
 • Verschillende kleine stranden in het Silva Maris Hotel-gebied in Chersonissos. Als het erg waait, verdwijnt het strand soms volledig. Er zijn geen watersport mogelijkheden hier.
 • Bij Limanakia zijn verschillende zandstranden achter elkaar.
 • Sarantaris Beach, een mooi zandstrand ten noorden van Chersonissos.
 • Gefyri beach, een kleiner zandstrand
 • Het strand van het Starbeach waterpark is een mooi zandstrand. Je kunt hier, naast zonnebaden en zwemmen, bunjee-jumpen, van de glijbanen of aan watersporten doen.
 • Ten oosten van Chersonissos zijn enkele kleinere kiezelstranden, na het Lychnostatis Museum.
 • Het strand van Nana Beach Hotel is een zandstrand beschermd tegen de wind. Er zijn watersportmogelijkheden.
 • Het strand van Stalis is een mooi zandstrand, bereikbaar met bus, auto of taxi.

Strand van Chersonissos bij Star Beach
Strand Chersonissos Starbeach

Haventje

Rondom het haventje van Chersonissos bevinden zich de meeste disco’s, clubs, bars, pubs en overige uitgaansgelegenheden. Hier vind je o.a. ook de door Nederlanders drukbezochte zaken ’t Hof van Holland, Japapaaah en Slam Café. Hier vlakbij hebben zich ook “Friet van Piet en “Het Hoekje” gevestigd. Leuk voor diegenen die tijdens hun vakantie niet zonder een echte Nederlandse hap kunnen. Uiteraard zijn er nog meer dan genoeg Griekse taverna's en restaurants aanwezig, met goed eten, om lekker van een échte Griekse maaltijd te genieten.

In det haven staat een mooi, typisch Grieks, wit kerkje met blauw dak, in schril contrast met de luidruchtige zaken er vlakbij. De stranden van Chersonissos zijn niet zo breed of langgerekt, maar wel erg leuk. Mooie zandstrandjes, allemaal voorzien van ligbedjes en parasols bevinden zich achter de terrasjes. Ook bij hotel Starbeach zijn een goede stranden.

Kerkje in Chersonissos
Het kerkje in Chersonissos

Leuke dorpen in de buurt

Oud-Chersonissos (ook wel Ano Chersonissos genoemd) is een klein gezellig dorpje dat twee kilometer ten noorden van het "nieuwe" Chersonissos ligt. De naam Oud Chersonissos klopt eigenlijk niet helemaal, want het "echte" oud Chersonissos bevindt zich op de plaats waar het moderne Chersonissos zich bevindt, want hier lag 3500 jaar geleden, in de Minoische tijd Chersonissos.

Hier bevinden zich ook de leuke dorpen Koutouloufari en Piskopiano die een mooi uitzicht op de zee bieden en waar mensen die meer van rust en de Griekse sfeer houden graag hun vakantie doorbrengen. Ook in deze dorpen kun je leuke hotels en appartementen vinden. Op respectievelijk 7 km. en 10 km. ten oosten van Chersonissos liggen de iets kleinere en populaire badplaatsjes Stalis en Malia.

 Lees ook ons artikel: Help, mijn zoon gaat naar Chersonissos!

Bezienswaardigheden, informatie, tips en attracties

Wandelen

Bij Cheronissos zijn meerdere mooie wandelpaden. De Gemeente Chersonissos raadt de volgende routes aan:

 • Grotten Skotino - Kira Elaiousa - Charasso - Smari - Profitis Ilias - Xirokamara. Totale afstand is 16.5 km (4 uur wandelen).
 • Potamies - Xirokamara - Aposelemis kloof - Analipsis. Totale afstand is 11 km (3 uur wandelen).
 • Stalis - Voulgari pad - Profitis Ilias - Potamies - Mochos. Totale afstand is 8 km (2 uur wandelen).
 • Kastamonitsa - Minoische pad - Louloudaki - Seli Ambelou. Totale afstand 14 km (3 uur en 30 min wandelen).
 • Kera - Karfi - Lagou. Totale afstand is 7 km (2 uur wandelen).
 • Kera - Atzilakodasos - Chamoprina. Totale afstand 6 km (1 uur en 30 min wandelen).
 • Krasi - Karfi - Lagou. Totale afstand 6,5 km (1 uur en 45 min wandelen).
 • Astrakianos kloof (Kloof van Karteros). Totale afstand 11 km (3 uur wandelen).

Gemiddelde temperaturen Chersonissos Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Chersonissos?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Chersonissos© De Griekse Gids 2000-2021