Chersonissos (Heraklion Kreta)

Chersonissos. Chersonissos is een populaire, drukke toeristenplaats die in het noorden van Kreta ligt. Het ligt op ongeveer zesentwintig kilometer ten oosten van de hoofdstad van Kreta, Heraklion, waar zich ook het vliegveld bevindt. De transfer met bus of taxi vanaf het vliegveld naar Chersonissos neemt ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten in beslag, wanneer er geen tussenstops worden gemaakt om mensen bij andere hotels af te zetten. Chersonissos is in de maanden juli en augustus zeer druk en vooral jongeren gaan hier dan “uit hun dak” en vieren hun vakantie in deze super geliefde badplaats. Starbeach is een erg populair hotel met een leuk waterpark in Chersonissos, hier worden gedurende het hoogseizoen veel party's en evenementen georganiseerd, met bekende dj's en artiesten. In de maanden mei, juni, september en oktober heerst er een meer relaxte sfeer en wordt het plaatsje bezocht door gezinnen, ouderen en twintigers en dertigers.

 

Jongerenvakanties Chersonissos - klik hier!


Chersonissos is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig is het een langgerekt dorp met een drukke doorgaande weg, het is daar één grote aaneenschakeling van souvenirwinkels, kledingwinkels, autoverhuurbedrijven, juweliers, cafés, bars, terrasjes, supermarkten etc. Parallel hieraan loopt de gezellige boulevard, die afgesloten is voor doorgaand verkeer. Hier, aan het strand en met uitzicht op de zee bevinden zich de talrijke terrassen van restaurants, taverna’s en bars.

Foto's Chersonissos - Chersonissos in beeld

Hof van Holland Chersonissos (Hersonissos) Photo 3 - Foto van De Griekse Gids Il Camino restaurant Chersonissos (Hersonissos) Photo 1 - Foto van De Griekse Gids Aegeon Restaurant Taverna Pizzeria Chersonissos (Hersonissos) - Foto van De Griekse Gids Kerk haven Chersonissos - Church harbour Hersonissos photo 1 - Foto van De Griekse Gids White Lion Hersonissos (Chersonissos) - Foto van De Griekse Gids Hof van Holland Chersonissos (Hersonissos) Photo 2 - Foto van De Griekse Gids Schuimparty Starbeach Chersonissos - Foam Party Starbeach Hersonissos 5 - Foto van De Griekse Gids Lascala Restaurant Chersonissos (Hersonissos) Photo 1 - Foto van De Griekse Gids Oud-Chersonissos Kreta - Departement Heraklion - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Slam Cafe Chersonissos (Hersonissos) Photo 1 - Foto van De Griekse Gids Bar the Three Sisters Chersonissos (Hersonissos) - Foto van De Griekse Gids Het Hoekje - The Corner Chersonissos (Hersonissos) - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chersonissos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Bij het haventje van Chersonissos

Rondom het haventje van Chersonissos bevinden zich de meeste disco’s, clubs, bars, pubs en overige uitgaansgelegenheden. Hier vind je o.a. ook de door Nederlanders drukbezochte zaken ’t Hof van Holland, Japapaaah en Slam Café. Hier vlakbij hebben zich ook “Friet van Piet en “Het Hoekje” gevestigd. Uiteraard zijn er nog meer dan genoeg Griekse taverna's en restaurants aanwezig, om lekker van het échte Griekse eten te genieten.

In het haventje staat een mooi, typisch Grieks, wit kerkje met blauw dak, in schril contrast met de luidruchtige zaken er vlakbij. De stranden van Chersonissos zijn niet zo breed of langgerekt, maar wel erg leuk. Mooie zandstrandjes, allemaal voorzien van ligbedjes en parasols bevinden zich achter de terrasjes.

Oud-Chersonissos is een klein gezellig dorpje dat twee kilometer ten noorden van het "nieuwe" Chersonissos ligt. Hier bevinden zich ook de leuke dorpen Koutouloufari en Piskopiano die een mooi uitzicht op de zee bieden en waar mensen die meer van rust en de Griekse sfeer houden graag hun vakantie doorbrengen.

Lees ook het artikel: Help, mijn zoon gaat naar Chersonissos!
 

Luchtvideo over Chersonissos Kreta(4K - HD kwaliteit)

 

Dronevideo Chersonissos - ©De Griekse Gids
 

Bezienswaardigheden, tips en attracties nabij Chersonissos

 

Video Chersonissos Kreta

 

Vakantiefilm Chersonissos - ©De Griekse Gids
 

Wandelen bij Chersonissos

Bij Cheronissos zijn meerdere mooie paden die bewandeld kunnen worden. De Gemeente Chersonissos raadt de volgende routes aan:

  • Grotten Skotino - Kira Elaiousa - Charasso - Smari - Profitis Ilias - Xirokamara. Totale afstand is 16.5 km (4 uur wandelen).
  • Potamies - Xirokamara - Aposelemis kloof - Analipsis. Totale afstand is 11 km (3 uur wandelen).
  • Stalis - Voulgari pad - Profitis Ilias - Potamies - Mochos. Totale afstand is 8 km (2 uur wandelen).
  • Kastamonitsa - Minoische pad - Louloudaki - Seli Ambelou. Totale afstand 14 km (3 uur en 30 min wandelen).
  • Kera - Karfi - Lagou. Totale afstand is 7 km (2 uur wandelen).
  • Kera - Atzilakodasos - Chamoprina. Totale afstand 6 km (1 uur en 30 min wandelen).
  • Krasi - Karfi - Lagou. Totale afstand 6,5 km (1 uur en 45 min wandelen).
  • Astrakianos kloof (Kloof van Karteros). Totale afstand 11 km (3 uur wandelen).

Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Chersonissos?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Chersonissos


Heraklion Kreta vakanties

Fly & Drive Agia Galini - Matala Kreta

Bekijken

Fly & Drive Agia Galini - Matala Kreta
Heraklion Kreta
Fly-Drive
Arolithos Village (incl. auto)

Bekijken

Arolithos Village (incl. auto)
Heraklion Kreta
Tylissos
TIME TO SMILE Sundance

Bekijken

TIME TO SMILE Sundance
Heraklion Kreta
Koutouloufari
Blue Bay Resort Hotel

Bekijken

Blue Bay Resort Hotel
Heraklion Kreta
Agia Pelagia
© De Griekse Gids 2000-2019