Rhodos stad (Rhodos)

Rhodos stad. Rhodos stad is de hoofdstad en de grootste trekpleister van het Griekse eiland Rhodos. De stad met haar vesting en kasteel ligt aan de noordkust van het eiland. Het is erg leuk om te wandelen door de kleine straatjes van de prachtige, historische oude stad met de vele middeleeuwse invloeden.  De oude stad van Rhodos staat sinds 1988 op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco. Er staan in Rhodos stad verschillende Byzantijnse kerken en Turkse moskeeën. In Rhodos stad is een archeologisch museum, vlakbij de haven, je kunt het Paleis van de Grootmeester bezoeken en er is een museum voor volkskunst. Lees ook ons artikel Top 10 bezienswaardigheden in Rhodos stad.

Rhodos stad bestaat eigenlijk uit drie delen:

De antieke stad Rhodos

Hier bevindt zich de Akropolis van Rhodos-stad, het theater en het stadion. Deze site ligt buiten het hedendaagse Rhodos stad. Deze laatste zijn grotendeels gerestaureerd door de Italianen en nog steeds prachtig om te zien, vooral 's avonds als alles verlicht is. Dit gedeelte is 24 uur per dag toegankelijk en er wordt geen entreegeld gevraagd. Vanaf de tempel kun je de zon prachtig zien ondergaan achter de Turkse bergen.

Antieke Akropolis Rhodos stad
Antieke Akropolis bij Rhodos stad

De oude middeleeuwse stad Rhodos

Dit is ongetwijfeld het meest indrukwekkende deel van Rhodos-stad. Door de vier kilometer lange stadsmuren is de Oude stad vanaf de buitenkant net een groot kasteel. Je kunt de stadsmuren bewandelen op dinsdag en zaterdag om 14.45 uur, beginpunt is de ingang bij het Grootmeesterpaleis. Wandelend door de oude stad waan je jezelf terug in de middeleeuwen. Elf poorten geven toegang tot de stad . Rhodos-stad werd eveneens verdeeld in twee delen, namelijk het zuidelijke gedeelte en Chora, waar tijdens de ridderperiode Grieken, Franken en Joden woonden. In de oude stad van Rhodos bevindt zich de tempel van Aphrodite. Opvallend zijn in dit gedeelte van de stad de smalle straatjes met de hoge gebouwen. Het indrukwekkende middeleeuwse Paleis van de grootmeesters en de kleine straatjes van de prachtige, historische oude stad met de middeleeuwse invloeden zijn indrukwekkend. De ommuurde stad is uitgeroepen tot internationaal cultureel erfgoed en hoort onbetwist in de Top 10 van bezienswaardigheden in Griekenland.

Paleis van de Grootmeesters Rhodos-stad
Het Paleis van de Grootmeesters in de Oude Rhodos stad

De nieuwe stad Rhodos

De nieuwe stad begint aan de haven en strekt zich uit tot Rodini en de oude Akropolis. Aan de ingang van de oude haven staan 3 oude molens. In de nieuwe stad kan je prima winkelen of een terrasje pakken. Dominerend zijn de gebouwen uit de Italiaanse overheersing bij de Mandraki haven. Ook vind je hier het wapen van Rhodos: "Het hert en de hinde".

Herten Mandraki Haven Rhodos Stad
Mandraki haven Rhodos stad Hert en Hinde

Foto's Rhodos stad - Rhodos stad in beeld

Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1412 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1315 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1674 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1278 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1641 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad - De oude haven - Foto van John Hofboer Bootjes aan de Evaggelismos kerk - Rhodos stad - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1492 - Foto van De Griekse Gids De drie molens en het paleis der Grootmeesters (Rhodos stad) - Foto van De Griekse Gids Boot Faliraki-Rhodos stad - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1622 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1746 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Rhodos stad»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Luchtvideo Rhodos stad (4K)

Drone video Rhodos stad
Dronevideo van Rhodos stad - ©De Griekse Gids

Impressie Rhodos stad

Een wandeling door Rhodos stad
Korte videoimpressie van Rhodos stad - Een wandeling door Rhodos stad ©De Griekse Gids

Links


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Rhodos stad?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Rhodos stad


Rhodos vakanties

Rodos Palladium

Bekijken

Rodos Palladium
Rhodos
Kalithea
Rhodos Horizon City

Bekijken

Rhodos Horizon City
Rhodos
Rhodos stad
Esperia Hotel Rhodes

Bekijken

Esperia Hotel Rhodes
Rhodos
Rhodos stad
TUI SENSATORI Atlantica Dreams Resort

Bekijken

TUI SENSATORI Atlantica Dreams Resort
Rhodos
Gennadi
© De Griekse Gids 2000-2020