Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Stalis

Stalis - Eiland Kreta

Stalis. Stalis (of Stalida) ligt aan de noordkust van Kreta, het is het kleinere badplaatsje tussen Malia en Chersonissos. Een aantal jaren geleden was het er nog erg rustig, nu is het een drukker toeristisch plaatsje geworden. Stalis, dat ongeveer duizend vaste inwoners heeft, bezit een heel mooi lang en breed zandstrand. Er zijn tientallen leuke bars, restaurants en winkeltjes. Stalis is gezellig en de stranden zijn schoon. Je kunt in Stalis lekker uit eten voor een redelijke prijs. Het ligt erg dicht bij Malia, zodat je soms niet eens door hebt of je in Stalis of in Malia bent.

"Stalis is een populaire badplaats, tussen Malia en Chersonissos "

Voor de discotheken moet je in Chersonissos of in Malia zijn, hoewel tegenwoordig ook in Stalis meer en meer uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Met het openbaar vervoer ben je in vijf minuten in Chersonissos; een taxi brengt je er voor circa € 10,-. naartoe. De luchthaven van Heraklion bevindt zich op 35 kilometer afstand. Er zijn verschillende tennisbanen in de omgeving. Overige sport- en ontspanningsmogelijkheden zijn: parasailing, banana-riding, waterfietsen, kajaks, waterscooters, waterski's, er is een minigolfbaan en er is een strandvolleybalnet. Excursiemogelijkheden vanuit Malia zijn er volop. Stalis wordt omgeven door wijn- olijf en citrusboomgaarden. Je kunt hier prachtige, lange wandelingen maken.

Leuke terrasjes in Stalis
Leuke terrasjes in Stalis

TIP: Vanaf Stalis gaat er een weg richting Mochos en de Lassithi vlakte. Mochos is een gezellig bergdorp (400 meter boven de zeespiegel) met een erg leuk centrum. Veel mensen uit Mochos werken in de zomer in Stalis.

Foto's Stalis

Stalis Kreta | Griekenland 23 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta | Griekenland 35 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta - Departement Heraklion - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta | Griekenland 29 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta | Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta | Griekenland 10 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta - Departement Heraklion - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta | Griekenland 27 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta | Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta | Griekenland 22 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta - Departement Heraklion - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Stalis»

 Bezienswaardigheden en dagtripjes vanaf Stalis


Gemiddelde temperaturen Stalis Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Stalis?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Stalis© De Griekse Gids 2000-2024