Faliraki (Rhodos)

FALIRAKI. Faliraki ligt aan de oostkust van het eiland Rhodos, op ongeveer 12 kilometer van Rhodos stad. In Faliraki hebben zich veel grote hotelketens en resorts gevestigd. Dat komt mede door het 5 kilometer lange strand dat zich hier bevindt. Het zijn vooral zandstranden in deze baai van Faliraki, overal wapperen er "Blue Flags", een bevestiging dat het zeewater hier heel schoon is en de stranden goed georganiseerd zijn.

De dorpskern bevindt zich helemaal aan het zuiden van de baai en is een trekpleister voor jongeren en voor degenen die van het bruisende nachtleven houden, want Faliraki is een soort "Chersonissos" van Rhodos. Tientallen bars en discotheken, maar ook fastfoodketens zoals McDonalds en KFC, zitten hier. Je kunt hier aan bungeejumping doen, er is een kermis, alle watersportfaciliteiten zijn aanwezig, alles wat je je maar kan bedenken.

Toch zijn er ook traditionele taverna’s en restaurants en aan het strand bevinden zich veel restaurantjes, clubs, eettentjes en er is ook een gezellig haventje met een typisch Grieks kerkje, het is hier erg aangenaam vertoeven. Wat is er nog meer te doen in Faliraki? In Faliraki bevindt zich het waterpark van Rhodos, maar ook oudheidkundige bezienswaardigheden zoals de oude Akropolis Sarantapichou (bij Kalithies), de grot van Kalamonia en de Anthony Quin-baai waar de werelberoemde films "The guns of Navarone" en "Escape from Athens" werden gedraaid. Ook is het leuk om naar het mooie Kalithea te gaan, dat hier niet ver vandaan ligt.

Foto's Faliraki - Faliraki in beeld

Mooi gelegen Hotel Esperides Family Faliraki - Foto van De Griekse Gids Blue Flag aan een van de stranden van Faliraki (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 206 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 210 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 192 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 224 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 216 - Foto van De Griekse Gids Parasailen in Faliraki (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Wandelpad bij strand Faliraki - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 232 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 241 - Foto van De Griekse Gids Het lange zandstrand van Faliraki - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Faliraki»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Dagtripjes - bezienswaardigheden vanaf Faliraki:

- Naar Lindos
- Naar Rhodos stad
- Naar de Vlindervallei
- Naar het Tsambika strand
- Naar Kamiros
- Naar Epta Piges (Zeven bronnen)


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Faliraki?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Faliraki


Rhodos vakanties

TUI BLUE Atlantica Aegean Blue

Bekijken

TUI BLUE Atlantica Aegean Blue
Rhodos
Kolymbia
Kalithea Mare Palace

Bekijken

Kalithea Mare Palace
Rhodos
Kalithea
Rhodos Horizon Resort

Bekijken

Rhodos Horizon Resort
Rhodos
Rhodos stad
Eilandhoppen Rhodos, Symi & Kos

Bekijken

Eilandhoppen Rhodos, Symi & Kos
Rhodos
Eilandhoppen
© De Griekse Gids 2000-2020