Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Faliraki

Faliraki - Eiland Rhodos

Faliraki. Faliraki is een vakantie plaats aan de oostkust van het eiland Rhodos, op ongeveer 12 kilometer van Rhodos stad. In Faliraki hebben zich veel grote hotelketens en resorts gevestigd. Dat komt mede door het 5 kilometer lange zandstrand dat zich hier bevindt. Het zijn vooral zandstranden in deze mooie baai van Faliraki, overal wapperen er "Blue Flags", een bevestiging dat het zeewater hier heel schoon is en de stranden goed georganiseerd zijn.

"Faliraki is een vakantieplaats op Rhodos met een lang zandstrand."

De dorpskern van deze badplaats bevindt zich helemaal aan het zuiden van de baai en is een trekpleister voor jongeren en voor degenen die van het bruisende nachtleven houden, want Faliraki is een soort "Chersonissos" van Rhodos. Tientallen bars en discotheken, maar ook fastfoodketens zoals McDonalds en KFC, zitten hier. Je kunt hier aan bungeejumping doen, er is een kermis, alle watersportfaciliteiten zijn aanwezig, alles wat je je maar kan bedenken. Toch zijn er ook traditionele taverna’s en restaurants en aan het strand bevinden zich veel restaurantjes en clubs en er is ook een gezellig haventje met een typisch Grieks kerkje, het is hier erg aangenaam vertoeven.

Het strand van Faliraki
Strand Falraki op Rhodos

Wat is er te doen en te zien in Faliraki?

  • In Faliraki bevindt zich het waterpark van Rhodos,
  • De oudheidkundige bezienswaardigheid de oude Akropolis Sarantapichou (bij Kalithies)
  • De grot van Kalamonia
  • De Anthony Quinn-baai waar de werelberoemde films "The Guns of Navarone" en "Escape from Athens" werden gedraaid.
  • In Faliraki bevindt zich de mooie Agios Nectarioskerk, een mooie Grieks Ortodoxe kerk die aan de hoofdweg ligt, in het midden van Faliraki.
  • Ook is het leuk om naar het mooie Kalithea te gaan, dat hier niet ver vandaan ligt.

Vakantie naar Faliraki

Wil je een geweldige vakantie doorbrengen in Faliraki? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Faliraki. Je kunt ook je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We kennen het eiland Rhodos erg goed. We zijn tevens gespecialiseerd in eilandhoppen. Rhodos is goed te combineren met o.a. de eilanden Kos en Symi.

Foto's Faliraki

Het lange zandstrand van Faliraki - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 185 - Foto van De Griekse Gids Watersportmogelijkheden in Faliraki (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 219 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 188 - Foto van De Griekse Gids Nightlife Faliraki - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 240 - Foto van De Griekse Gids Het strand bij het haventje van Faliraki - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 186 - Foto van De Griekse Gids Hotel Esperides Family Faliraki - Foto van De Griekse Gids Strand, kerk, haven Faliraki (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 235 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Faliraki»

Stranden

Het strand van Faliraki is vier kilometer lang en hoort tot de meest georganiseerde stranden op Rhodos. Het is voornamelijk een zandstrand en is een van de populairste stranden op het eiland. Op het strand zijn overal ligbedden en parasols te huur. Je kan hier watersporten, parasailen en bungeejumpen. Bovendien is Faliraki erg populair bij windsurfers en er is ook een zee-waterpark.

Aan het strand zijn tientallen leuke beachbars, restaurants en cafés. Er is ook een naaktstrand in Faliraki, dat is het Mandomata strand, een mooi schoon kiezelstrand met strandbedjes en parasols en er is een eenvoudige maar prima taverna. Het Tassos strand is ook een mooi strand bij Faliraki, waar je lekker kunt snorkelen, er is hier veel onderwaterleven te zien en er zijn strandbedjes en parasols te huur.

Faliraki strand
Faliraki strand

Dagtripjes - bezienswaardigheden vanaf Faliraki:

- Naar het schilderachtige witte dorpje Lindos dat op 35,5 kilometer van Faliraki ligt.
- Naar  de prachtige Rhodos stad, de hoofdstad en de grootste trekpleister van het eiland.
- Naar de mooie Vlindervallei, een mooi natuurgebied waar een bijzondere vlindersoort leeft, namelijk de gestippelde harlekijn.
- Naar het Tsambika strand, het mooiste zandstrand van Rhodos dat aan de oostkust van het eiland ligt, op 15 kilometer van Faliraki.
- Naar de ruïnes Kamiros. De overblijfselen die in Kamiros te bezichtigen zijn, zijn die van de stad die in 226 voor Christus opnieuw is gebouwd in de Hellenistische tijd, na een catastrofale aardbeving.
- Naar Epta Piges of Zeven bronnen. Een mooi natuurgebied in het binnenland van Rhodos. In de prachtige natuur kan je mooi wandelen en de 7 bronnen bekijken die in een beekje samenkomen.  De zeven bronnen liggen op ongeveer 15 kilometer van Faliraki.


Gemiddelde temperaturen Faliraki Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Faliraki?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Faliraki© De Griekse Gids 2000-2024