Agios Nikolaos (Lassithi Kreta)

Agios Nikolaos Kreta. Agios Nikolaos ligt in het noordoosten van Kreta, ten oosten van de hoofdstad Heraklion en ten westen van de stad Sitia. Het is de hoofdstad van het departement Lassithi. Agios Nikolaos doet vooral zo prachtig aan door het binnenmeertje Voulismeni, dat door hoge rotswanden wordt omringd. Het meertje werd tussen 1867 en 1871 via een kanaaltje verbonden met de haven. Er wordt door veel Grieken beweerd dat Voulismeni bodemloos zou zijn (in ieder geval erg diep), er mag ook niet in het meertje gezwommen worden. Wel kan je gezellig zitten op een van de vele terrasjes rondom het meertje.

Agios Nikolaos is een drukke toeristenplaats, met in de zomer enorm veel restaurants, hotels, bars en winkels. In de winter zijn bijna alle winkels, hotels en eetgelegenheden gesloten. De naam Agios Nikolaos betekent Sint Nikolaas, of Heilige Nikolaas. Dit is de beschermheilige van zeelieden. Bij de uitspraak van Nikolaos ligt de klemtoon op de o (de tweede lettergreep van Nikolaos). Veel Nederlanders hebben moeite om het op de juiste manier uit te spreken.

Agios Nikolaos is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er rijden regelmatig bussen langs de noordkust van Kreta. Er is in Agios Nikolaos een volkenkundig museum en een archeologisch museum met vondsten uit de Minoïsche tijd. Vanuit Agios Nikolaos is het leuk om een tripje met de boot te maken naar het nabij gelegen schiereiland Spinalonga. De weg naar het zuiden ligt op het smalste stuk Kreta, dus je kunt in in vijfentwintig minuten van de noordkust naar de zuidkust rijden. Je komt dan uit in de plaats Ierapetra.

Lees ook ons weblog artikel: Waarom Agios Nikolaos zo populair is?

Foto's Agios Nikolaos - Agios Nikolaos in beeld

Bay near Agios Nikolaos - Foto van samanthakagie Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Ammoudara bij Agios Nikolaos | Lassithi Kreta | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0015 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0024 - Foto van De Griekse Gids Ammoudara bij Agios Nikolaos | Lassithi Kreta | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0037 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0023 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Agios Nikolaos »


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Bezienswaardigheden Agios Nikolaos

Afstanden in kilometer vanaf Agios Nikolaos

Agios Nikolaos tot Rethymnon: 51 kilometer (ongeveer 1 uur)
Agios Nikolaos tot Heraklion (vliegveld): 65 kilometer (ongeveer 1 uur)
Agios Nikolaos tot Malia: 30 kilometer (ongeveer 30 minuten)
Agios Nikolaos tot Knossos: 66 kilometer (ongeveer 1 uur)
Agios Nikolaos tot Chersonissos: 40 kilometer (40 minuten)
Agios Nikolaos tot Agia Galini: 139 kilometer (2 uur 20 minuten)
Agios Nikolaos tot Matala: 130 kilometer (ongeveer 2 uur)
Agios Nikolaos tot de Samaria Kloof-Omalos: 242 kilometer (4 uur)
Agios Nikolaos tot Chania: 200 kilometer (ongeveer 2 uur en 50 minuten)


Gemiddelde temperaturen Lassithi Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Lassithi Kreta: Waar ligt Agios Nikolaos ?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Agios Nikolaos


Lassithi Kreta vakanties

Fly & Drive Agios Nikolaos, Mirtos, Sitia Kreta

Bekijken

Fly & Drive Agios Nikolaos, Mirtos, Sitia Kreta
Lassithi Kreta
Mirtos
Cressa Ghitonia Hotel & SPA

Bekijken

Cressa Ghitonia Hotel & SPA
Lassithi Kreta
Sfaka
Kastro Apartments (incl. auto)

Bekijken

Kastro Apartments (incl. auto)
Lassithi Kreta
Mirtos
TUI BLUE Elounda Village (1)

Bekijken

TUI BLUE Elounda Village (1)
Lassithi Kreta
Elounda
© De Griekse Gids 2000-2020