Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agios Nikolaos

Agios Nikolaos - Eiland Kreta

Agios Nikolaos Kreta. Agios Nikolaos ligt in het noordoosten van Kreta, ten oosten van de hoofdstad Heraklion en ten westen van de stad Sitia. Het is de hoofdstad van het departement Lassithi. Agios Nikolaos doet vooral zo prachtig aan door het binnenmeertje Voulismeni, dat door hoge rotswanden wordt omringd. Het meertje werd tussen 1867 en 1871 via een kanaaltje verbonden met de haven. Er wordt door veel Grieken beweerd dat Voulismeni bodemloos zou zijn (in ieder geval erg diep), er mag ook niet in het meertje gezwommen worden. Wel kan je gezellig zitten op een van de vele terrasjes rondom het meertje.

"Agios Nikolaos is een mooi stadje op Kreta, met een binnenmeertje."

Agios Nikolaos
Agios Nikolaos op Kreta

Agios Nikolaos is een drukke toeristenplaats, met in de zomer enorm veel restaurants, hotels, bars en winkels. In de winter zijn bijna alle winkels, hotels en eetgelegenheden gesloten. De naam Agios Nikolaos betekent Sint Nikolaas, of Heilige Nikolaas. Dit is de beschermheilige van zeelieden. Bij de uitspraak van Nikolaos ligt de klemtoon op de o (de tweede lettergreep van Nikolaos). Veel Nederlanders hebben moeite om het op de juiste manier uit te spreken.

Agios Nikolaos is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er rijden regelmatig bussen langs de noordkust van Kreta. Er is in Agios Nikolaos een volkenkundig museum en een archeologisch museum met vondsten uit de Minoïsche tijd. Vanuit Agios Nikolaos is het leuk om een tripje met de boot te maken naar het nabij gelegen schiereiland Spinalonga. De weg naar het zuiden ligt op het smalste stuk Kreta, dus je kunt in in vijfentwintig minuten van de noordkust naar de zuidkust rijden. Je komt dan uit in de plaats Ierapetra.

Lees ook ons weblog artikel: Waarom Agios Nikolaos zo populair is?

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in Agios Nikolaos meemaken? Bekijk hier het overzicht van vakanties naar Agios Nikolaos. Agios Nikolaos is een vakantiebestemming die leuk te combineren is met andere bestemmingen op Kreta doormiddel van een Fly&Drive vakantie. Zulke reizen kun je bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij kennen Kreta als geen ander omdat we daar jaren hebben gewoond. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Foto's Agios Nikolaos

Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0013 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0034 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 54 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0040 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos lassithi Kreta  - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0037 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0021 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos | Kreta | De Griekse Gids - foto 0036 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos Kreta - Departement Lassithi - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agios Nikolaos »

Bezienswaardigheden Agios Nikolaos

  • Top 10 to do list vanaf Agios Nikolaos
  • Het archeologisch museum in Agios Nikolaos (met vondsten uit de Minoïsche tijd)
  • Het volkenkundig museum in de stad.
  • Het Voulismenimeer, waaraan terrasjes zijn.
  • Spinalonga. Het schiereiland (Lepra-eiland) Spinalonga is te bereiken met excursies vanuit Agios Nikolaos
  • Elounda. Het dorpje Elounda ligt in het noordoosten van Kreta, tien kilometer ten noorden van Agios Nikolaos.
  • Kritsa, een leuk handwerk dorpje.
  • De Lassithi hoogvlakte. De Lassithi hoogvlakte ligt tussen de Dhikti- en Selenaberg ingeklemd en de weg er naar toe is door de fantastische vergezichten zeer spectaculair. De vlakte ligt op 850 meter hoogte.

Agios Nikolaos Kreta
Agios Nikolaos Kreta

Afstanden in kilometer vanaf Agios Nikolaos

Agios Nikolaos tot Rethymnon: 51 kilometer (ongeveer 1 uur)
Agios Nikolaos tot Heraklion (vliegveld): 65 kilometer (ongeveer 1 uur)
Agios Nikolaos tot Malia: 30 kilometer (ongeveer 30 minuten)
Agios Nikolaos tot Knossos: 66 kilometer (ongeveer 1 uur)
Agios Nikolaos tot Chersonissos: 40 kilometer (40 minuten)
Agios Nikolaos tot Agia Galini: 139 kilometer (2 uur 20 minuten)
Agios Nikolaos tot Matala: 130 kilometer (ongeveer 2 uur)
Agios Nikolaos tot de Samaria Kloof-Omalos: 242 kilometer (4 uur)
Agios Nikolaos tot Chania: 200 kilometer (ongeveer 2 uur en 50 minuten)


Gemiddelde temperaturen Agios Nikolaos Lassithi Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Lassithi Kreta: Waar ligt Agios Nikolaos ?

Waar ligt Lassithi Kreta
De kaart / landkaart van Agios Nikolaos© De Griekse Gids 2000-2020