Matala (Heraklion Kreta)

MATALA. Matala ligt aan de Zuidkust van Kreta, aan het einde van de Messara-vlakte, op 65 kilometer van de luchthaven van Heraklion. Samen met Agia Galini is Matala de (kleinschalige) toeristische trekpleister van centraal zuid Kreta. Matala werd wereldberoemd door de unieke ligging tussen de krijtrotsen, waarbij talrijke gaten deze plaats een karakteristiek gezicht geven. In de jaren zestig was Matala het domein van de hippies. Tegenwoordig mogen de holen overdag bezocht worden, maar 's avonds wordt alles afgesloten. Hoe dichter men vanuit Festos naar Matala komt, hoe meer de bergen links en rechts naar elkaar toekomen. De prachtige baai waar Matala aan ligt is smal en opent zich naar het westen, wat de bezoekers en inwoners van Matala iedere avond een adembenemende zonsondergang bezorgt. Matala staat in onze top 15 van mooiste stranden van Kreta.

Vakantie naar Matala

Wil je een geweldige vakantie in Matala op Zuid Kreta meemaken? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij kennen het dorp en de omgeving erg goed. We hebben ook leuke combinaties met Agia Galini en Plakias. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Een wandeling door Matala

Wandeling door Matala
Wandeling door Matala

Het dorpje Matala

Het dorp breidt zich steeds verder richting het binnenland uit, er komen steeds meer nieuwe hotels en appartementen bij. De oude dorpskern is tegenwoordig afgesloten voor auto's, maar er is een parkeerplaats net voor het dorp direct aan het strand en aan de toegangsweg naar Matala is de laatste paar honderd meter ook plaats genoeg voor de auto's en touringcars.

In Matala is volop keus aan restaurantjes en terrasjes met fantastisch uitzicht op de baai. Er zijn verschillende souvenirwinkVideoeltjes waarlangs het gezellig wandelen is. In Matala zijn in principe alle dagelijkse dingen te koop en er zitten twee internetcafés. Ook is er voldoende nachtleven in Matala, er zijn pubs, discotheekjes en bars. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van leuke hotels. Ook is er een eenvoudige camping, dicht bij het strand en het dorp. Het is in de drukke zomer moeilijk voor te stellen, maar in de winter wonen er in het dorp Matala maar een stuk of twintig inwoners! De meeste mensen wonen namelijk in Pitsidia, dat iets verder landinwaarts ligt. De baai van Matala heeft grofkorrelig zand en er zijn ligbedden en parasols te huur. Ook is het mogelijk waterfietsen te huren. Houd de kinderen in de zee wel goed in de gaten, want het water wordt erg snel diep. Lees ook ons weblog artikel: Matala op Kreta, unieke badplaats tussen rotsen

Matala Beach Festival: "Today is life, tomorrow never comes"

In Matala wordt sinds 2011 het "Matala Beach Festival" georganiseerd, dan herleven de hippie-tijden uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Vanwege het grote succes van de eerste editie in 2011, is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden dat in de maand juni plaatsvindt. Tijdens het gratis festival, is er elke dag vanaf 17.00 uur muziek, ook is er een hippiemarkt en de week voor het festival worden de straten beschilderd door kunstenaars die hiervoor speciaal naar Matala komen. Drie dagen lang is het feest, met populaire Griekse en buitenlandse artiesten en duizenden bezoekers. Er zijn drie concertpodia en het festival heeft ook andere evenementen zoals voorstellingen en workshops.

Foto's Matala - Matala in beeld

Matala Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto018 - Foto van De Griekse Gids Olijven in Matala | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 128 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 55 - Foto van De Griekse Gids Doorkijkje in Matala | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 19 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto007 - Foto van De Griekse Gids Matala | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 80 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta - De Griekse Gids Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta - De Griekse Gids Foto 59 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta - De Griekse Gids Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Van Matala naar Red Beach | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 33 - Foto van De Griekse Gids Matala | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Matala»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Luchtvideo Matala Kreta

Luchtvideo Dronevideo Matala
Een luchtvideo van Matala - ©De Griekse Gids

Uitstapjes en bezienswaardigheden vanuit Matala

Bij verschillende bedrijfjes in het dorp kan je een auto of scooter huren. Er zijn zeer veel mogelijkheden voor leuke dagtrips vanuit Matala.
- Uitstapje naar Agia Galini, een gezellig vissersdorpje.
- Naar het rustige zandstrand van Komos (Dit kan ook wandelend of per fiets).
- Je kunt over de berg naar Red Beach wandelen (en klimmen).
- Bezoek de archeologische, Minoische opgravingen van Festos. Dit kan je combineren met een bezoek aan het dorp Kamilari en het strand van Kalamaki.
-  Wat drinken op het pleintje in Vori en hier het Volkenkundig museum bezoeken.
- Dagje shoppen in Heraklion
- Op vrijdagochtend naar de markt in Timbaki
- Op zaterdagochtend naar de markt in Mires
- Naar het meer van Zaros
- Naar het afgelegen Lendas, via prachtige bergwegen.
- Naar het afgelegen Kali Limenes via prachtige bergwegen.
- Bezoek het klooster van Odigitria
- Naar Gortys een archeologische plaats uit de Romeinse periode
 

Video over Matala

Matala
De highlights van Matala


Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Matala?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Matala


Heraklion Kreta vakanties

Cretan Malia Park

Bekijken

Cretan Malia Park
Heraklion Kreta
Malia
Aphrodite Beach Hotel

Bekijken

Aphrodite Beach Hotel
Heraklion Kreta
Gouves
Kalimera Archanes Village (incl. auto)

Bekijken

Kalimera Archanes Village (incl. auto)
Heraklion Kreta
Archanes
Santa Marina Beach Amoudara

Bekijken

Santa Marina Beach Amoudara
Heraklion Kreta
Amoudara
© De Griekse Gids 2000-2020