Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kos stad

Kos stad - Eiland Kos

KOS STAD. Kos-stad ligt in het noordoosten van het eiland Kos. Wanneer je in Kos stad komt, dan valt als eerste het kasteel aan de haven op. Dit kasteel werd in de 16e eeuw door de Johannieters gebouwd om voor bescherming tegen de aanvallen van de Turken en piraten te zorgen. Vanuit Kos stad zie je Turkije met Bodrum vlakbij, aan de overkant liggen. Veel mensen die op Kos met vakantie zijn maken een dagtrip naar Turkije en andersom. Kos is een levendige stad met gezellige terrasjes en leuke smalle straatjes en winkeltjes. De gebouwen in de stad geven een indruk van wat zich hier in het verleden heeft afgespeeld, de stijlen vanaf de Griekse tijd tot de Romeinse tijd, van de Byzantijnse tijd tot de Turkse tijd, zijn allen zeer duidelijk herkenbaar.

Luchtvideo Kos stad - Kos

Kos stad video
Dronevideo van Kos stad - ©De Griekse Gids

 

Vakantie in Kos stad

Wil je op vakantie naar Kos stad, bekijk hier een overzicht van diverse aanbiedingen. Wil je vakantie in Kos stad combineren met andere eilanden, zoals Leros of Samos? Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken, we zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Wij zijn vaak in Kos stad geweest en kennen de stad erg goed. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar reizen@grieksegids.nl of bel naar (0031) 0343-594447

Foto's Kos stad

Marina Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 126 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 132 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 35 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Griekse Gids foto 47 - Foto van De Griekse Gids Hotel Aegean View Kos stad | De Griekse Gids | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 83 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Griekse Gids foto 33 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 119 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Eiland Kos - Griekse Gids Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Hotel Aegean View Kos stad | De Griekse Gids | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 105 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kos stad»

Palmbomen en fietsen in Kos stad

De stad is opvallend groen met overal palmbomen en bloemen. De lanen zijn erg mooi en wat ook opvallend is, is dat er heel veel gefietst wordt. Rondom Kos zijn er echte fietspaden die het vervoer van de lokale bevolking en de toeristen erg vergemakkelijken. Vanuit Kos stad loopt het fietspad helemaal naar Psalidi (tot aan het Ramira Beach hotel). Wil je helemaal naar de Thermen fietsen, dan moet je nog en flink stuk bergopwaarts rijden, via de gewone weg. Het is een hele klim. De andere kant op, vanaf Kos stad richting Lambi, loopt ook een fietspad. Je kunt dan naar Tigaki fietsen, waarbij je ook een deel over een gewone weg fietst, dit stuk is vlak, dus prettiger fietsen. In Kos stad zijn veel fietsverhuur bedrijven. In Kos stad zie een stadsbeeld dat samengesteld is uit architectuur uit de oudheid, uit het Byzantium, uit Rome, uit de Middeleeuwen en uit de moderne tijd.

Fietsen Kos stad
Fietsen in Kos stad

Boottrips vanaf de haven van Kos stad

Vanaf Kos-stad kun je in een dag, leuke boottrips naar allerlei eilanden maken. Je kunt bijvoorbeeld naar het eiland Kalymnos of naar het eiland Pserimos varen. Je kunt ook met een boottochtje naar Nisyros, het vulkaaneiland. Ook worden er boottochten aangeboden, waarbij er wordt gebarbecued op afgelegen strandjes en gesnorkeld.  Zelfs naar andere eilanden, die verder liggen kan je vanaf Kos stad vertrekken, want er gaan ook grotere ferry boten.

Lekker eten en winkelen in Kos stad

Er is een bekend straatje in Kos stad (Riga Fereou), waar restaurant "Fish house taverna" is gevestigd. Je vindt het straatje vlakbij de haven. Dit plekje wordt zeer veel gefotografeerd, omdat het zo fotogeniek is. De typisch Griekse, blauwe tafeltjes en gekleurde stoelen, het wit geverfde huis en alle mooie decoraties maken dit een zeer populaire plek in Kos stad. Je kunt trouwens erg lekker eten bij dit restaurant en niet alleen vis. In Kos stad zijn vele restaurants, taverna's pita-gyros tentjes en terrasjes te vinden. Het is een erg gezellige stad met heel veel leuke winkeltjes. Je kunt er goed een dagje winkelen. Op het Eleftheriaplein in Kos stad vind je de markthal. Hier kun je oa. souvenirs, verzorgingsproducten, kruiden, honing, ouzo en olijven kopen. Leuke winkelstraten waar je kunt shoppen bij schoenenwinkels, sieraden- tassen- en kledingwinkels zijn oa. te vinden op de El. Venizeloustraat, de Apellou/Festou straat en de bekende Kanaristraat. Houd er rekening mee dat de winkels op Kos (en in heel Griekenland) meestal sluiten op het heetst van de dag en dat is meestal tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De toeristische winkeltjes in de oude stad zijn wel de gehele dag geopend.

Taverna Kos stad
Fish Taverna in Kos stad

Bezienswaardigheden in Kos stad

Er zijn veel bezienswaardigheden in Kos stad! Hier enkele tips:

 • Het kasteel van Kos stad. Het Kasteel Neratzia in Kos-stad werd gebouwd door de Johannieterorde. Het kasteel was eerst toegankelijk voor publiek, maar sinds de aardbeving in 2017 is het gesloten vanwege instortingsgevaar.
 • De boom (Plataan) van Hippocrates, vlak voor de ingang van het kasteel.
 • De Mandraki haven
 • De archeologische opgravingen - de oude Agora
 • Het Eleftherias plein, met de gezellige terrasjes
 • Straatje van Restaurant the Fish house
 • Het Romeinse Odeon.
 • De overdekte markt (Agora) op het Eleftherias plein.
 • De Hadji Hassan-moskee en de Defeterdar Moskee
 • Het witte gouverneurspaleis (tegenwoordig in gebruik als politiebureau)
 • Het archeologisch museum met oude eilandvoorwerpen, van sculpturen tot mozaïeken. Adres: Platia Eleftheria

Boom Hippokrates Kos stad
De boom van Hippokrates in Kos stad

De stranden van Kos stad

De dichtsbijzijnde strand in het centrum van Kos stad is het strand Akti Zouroudi die paralel aan de Averof straat ligt, aan westkant van de stad. Het strand, vooral zand, is goed georganiseerd en allerlei watersporten zijn hier mogelijk. Aan de strand zijn leuke cafés, restaurants en bars. Na het strand Zouroudi volgt het strand van Lambi dat erg populair is, dit bevindt zich ter hoogte van de Nautical Club van Kos en dan het populaire strand met de windmolen. Ten oosten van Kos stad bevindt zich het Psalidi-strand dat vanaf de jachthaven van Kos stad begint. Dit zijn vooral kiezelstranden met hier en daar donkere zandstranden. Langs de kust, dat gekenmerkt wordt door talloze eucalyptussen, zijn allerlei restaurants, winkels en hotelresorts. Aan de noordkant van Kos stad ligt Lambi beach, een mooi zandstrand met strandbedjes en watersportmogelijkheden.

Strand Lambi Kos
Het zandstrand Lambi bij Kos stad

Artikelen over Kos stad:


Gemiddelde temperaturen Kos stad Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Kos stad?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Kos stad© De Griekse Gids 2000-2020