Kos stad (Kos)

KOS STAD. Kos-stad ligt in het noordoosten van het eiland Kos. Wanneer je in Kos stad komt, dan valt als eerste het kasteel aan de haven op. Dit kasteel werd in de 16e eeuw door de Johannieters gebouwd om voor bescherming tegen de aanvallen van de Turken en piraten te zorgen. Vanuit Kos stad zie je Turkije met Bodrum vlakbij, aan de overkant liggen. Veel mensen die op Kos met vakantie zijn maken een dagtrip naar Turkije en andersom.

Kos is een levendige stad met gezellige terrasjes en leuke smalle straatjes en winkeltjes. De gebouwen in de stad geven een indruk van wat zich hier in het verleden heeft afgespeeld, de stijlen vanaf de Griekse tijd tot de Romeinse tijd, van de Byzantijnse tijd tot de Turkse tijd, zijn allen zeer duidelijk herkenbaar.

De stad is opvallend groen met overal palmbomen en bloemen. Hier zie een stadsbeeld, dat samengesteld is uit architectuur uit de oudheid, uit het Byzantium, uit Rome, uit de Middeleeuwen en uit de moderne tijd. De lanen zijn erg mooi en wat ook opvallend is, is dat er heel veel gefietst wordt. Rondom Kos zijn er echte fietspaden die het vervoer van de lokale bevolking en de toeristen erg vergemakkelijken. Vanuit Kos stad loopt het fietspad helemaal naar Psalidi (tot aan het Ramira Beach hotel). Wil je helemaal naar de Thermen fietsen, dan moet je nog en flink stuk bergopwaarts rijden, via de gewone weg. Het is een hele klim. De andere kant op, vanaf Kos stad richting Lambi, loopt ook een fietspad. Je kunt dan naar Tigaki fietsen, waarbij je ook een deel over een gewone weg fietst, dit stuk is vlak, dus prettiger fietsen. In Kos stad zijn veel fietsverhuur bedrijven.

Vanaf Kos-stad kun je in een dag, leuke boottrips naar allerlei eilanden maken. Je kunt bijvoorbeeld naar het eiland Kalymnos of naar het eiland Pserimos varen. Je kunt ook met een boottochtje naar Nisyros, het vulkaaneiland. Ook worden er boottochten aangeboden, waarbij er wordt gebarbecued op afgelegen strandjes en gesnorkeld.  Zelfs naar andere eilanden, die verder liggen kan je vanaf Kos stad vertrekken, want er gaan ook grotere ferry boten.

Er is een bekend straatje in Kos stad, waar restaurant "Fish house" is gevestigd. Dit plekje wordt zeer veel gefotografeerd, omdat het zo fotogeniek is. De typisch Griekse, blauwe tafeltjes en gekleurde stoelen, het wit geverfde huis en alle mooie decoraties maken dit een zeer populaire plek in Kos stad. Je kunt trouwens erg lekker eten bij dit restaurant en niet alleen vis.

Bekijk ook hieronder onze luchtvideo van Kos stad.

Foto's Kos stad - Kos stad in beeld

Kos stad - Griekse Gids foto 28 - Foto van De Griekse Gids Archeologische ruines Kos stad | Eiland Kos | Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 129 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Eiland Kos - Griekse Gids Foto 83 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 84 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Griekse Gids foto 55 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Griekse Gids foto 67 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 101 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 102 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Eiland Kos - Griekse Gids Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Archeologische ruines Kos stad | Eiland Kos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kos stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Luchtvideo Kos stad (4K)

 

Dronevideo van Kos stad - ©De Griekse Gids

Bezienswaardigheden in Kos stad

Er is zoveel te zien in Kos stad! Hier enkele tips:

- Het kasteel van Kos stad.
- De boom van Hippocrates, vlak voor de ingang van het kasteel.
- De Mandraki haven
- De archeologische opgravingen
- Het Eleftherias plein, met de gezellige terrasjes
- Straatje van Restaurant the Fish house
- Het Romeinse Odeon.
- De overdekte markt op het Eleftherias plein.
- De Hadji Hassan-moskee
- Het witte gouverneurspaleis (tegenwoordig in gebruik als politiebureau)

 


Gemiddelde temperaturen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Kos stad?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Kos stad


Kos vakanties

Akti Beach Club

Bekijken

Akti Beach Club
Kos
Kardamena
Astir Odysseus Executive

Bekijken

Astir Odysseus Executive
Kos
Tigaki
Continental Palace

Bekijken

Continental Palace
Kos
Aghios Gabriel
Ilios

Bekijken

Ilios
Kos
Tigaki
© De Griekse Gids 2000-2019