Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agia Galini

Agia Galini - Eiland Kreta

Agia Galini. Het leukste dorpje van Zuid Kreta! Agia Galini is een fantastische plaats voor een fijne vakantie. Dit dorp ligt in het zuiden van het departement Rethymnon. Het is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig biedt het toerisme de grootste bron van inkomsten, hoewel het gelukkig geen massale toeristenplaats geworden is.

“Agia Galini is prachtig dorpje in het zuiden van Kreta„

De witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd, rondom het vissershaventje, zorgen voor een schilderachtig beeld van dit sfeervolle en gastvrije dorp. Het is een prima uitgangspunt om tijdens je vakantie allerlei mooie plaatsen en bezienswaardigheden te bezoeken, maar het biedt ook een hoop gezelligheid en sfeer. Er zijn in het dorp prima accommodaties in verschillende prijsklassen.

Agia Galini Kreta
Schilderachtig dorp vanaf de haven gezien

Ikaros en Daedalos

De beelden van Ikaros en Daedalus staan op een mooie plek in het dorp, aan de haven bij het kleine openluchttheater. Ikaros (Icarus) vloog weg van het eiland Kreta met door zijn vader (Daedalos) gemaakte vleugels van veren en was. Hij vloog te dicht bij de zon, waardoor de was van zijn vleugels smolt. Zo viel Ikaros in zee.

Je hebt vanaf de plek waar Ikaros en Daedalos staan een mooi uitzicht over het dorp en de zee en 's avonds wordt het mooi verlicht. Agia Galini hoort, wat ons betreft, zeker bij de Top 10 leukste vakantieplaatsen van Griekenland.

Ikaros en Daedalos
Ikaros en Daedalos in agia Galini Kreta

Video: wandelen in Agia Galini

Video - © De Griekse Gids

Vakantie boeken

Wil je een heerlijke vakantie op Zuid Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of leuke appartement? Er zijn heel wat accommodaties in dit gezellige dorpje. Bekijk hier het overzicht vakantie accommodaties in Agia Galini. Je kunt ook je reis bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij hebben in dit gezellige dorp gewoond en kennen het dorp en de vriendelijke bewoners erg goed.

Ook hebben we voor onze klanten leuke fly & drive combinaties samengesteld, zoals de combi Agia Galini, Matala en Plakias. Een erg goed hotel in het dorp met een prima prijs is hotel Neos Ikaros. Boven het strand liggen de mooie Seaview apartments, met prachtig uitzicht op de zee. Ariadne Aparments bevinden zich op de top van een kleine heuvel, ongeveer 200 meter van het strand en het centrum van het dorp, ook met geweldig uitzicht.

Foto's Agia Galini

Agia Galini Kreta - Foto 100 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 67 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Zuid Kreta Griekenland 034 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 86 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 76 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 89 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Rethymnon Kreta | Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Rethymnon Kreta | Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 71 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini  (Rethymnon Kreta) - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Zuid Kreta Griekenland 011 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Zuid Kreta Griekenland 026 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agia Galini»

De stranden bij Agia Galini

Het eerste strand van Agia Galini ligt op vijf minuten wandelen van het dorp. De wandeling begint aan het haventje en loopt langs de steile rotsen en de helderblauwe zee. Er is hier een mooi wandelpad aangelegd, hier worden door toeristen heel wat foto's gemaakt, het is hier prachtig. Het strand bestaat uit zand en kiezels en het is goed georganiseerd, dat blijkt ook uit de blauwe vlag die er wappert. Het is wel aan te raden om waterschoenen te dragen als je de zee ingaat. Gezellige restaurants, taverna's, terrasjes en bars maken de sfeer compleet. Het strand is kindvriendelijk en beschut tegen de wind en er zijn strandbedjes en parasols.

Zoek je een hotel met uitzicht op het strand, dan is Sea View Apartments een goede optie. Er zijn op het strand zelf ook een aantal leuke accommodaties. Als je de rivier oversteekt via de metalen brug, kom je bij het tweede strand. Dit strand heeft grotere kiezels. Loop je nog verder naar het oosten, dan wordt het strand smaller en rotsachtiger. Je kunt zelfs helemaal naar het strand van Kokkinos Pirgos wandelen. Dit is wel een wandeling met wat rotsachtige hindernissen die ongeveer twee uur in beslag neemt. Tip: neem voldoende water mee voor onderweg.

 

Strand Agia Galini Kreta
Het strand

Voorzieningen

In en bij het dorp zijn heel wat hotels, appartementen, souvenirwinkeltjes, autoverhuurbedrijfjes en minimarktjes te vinden. Er is zelfs een camping, net buiten het centrum, met de naam "No Problem". Er is een postkantoor, een apotheek en een huisartsenpost, een pinautomaat, een bakker, een slager en groentewinkel. Ook is er een gezellig uitgaansleven bij de pubs en bars in het dorp.

Uitstapjes en bezienswaardigheden

Als je een auto of scooter huurt, wat bij verschillende bedrijfjes in het dorp voor een voordelige prijs kan, dan zijn er zeer veel mogelijkheden voor leuke dagtrips tijdens je vakantie.

Mogelijkheden te over dus om vanuit Agia Galini leuke uitstapjes te maken. Je kunt hier 10 tips voor uitstapjes vanaf Agia Galini lezen. Plan overigens niet teveel dagtrips in je vakantie, want het dorp Agia Galini zelf is ontzettend gezellig en ook op het strand is het heerlijk toeven.

Eten en drinken in Agia Galini

Je kunt hier heerlijk eten, drinken en op terrasjes zitten voor een redelijke prijs en er is overal een goede sfeer. De mensen die wonen en werken in het dorp zijn open, gastvrij, geïnteresseerd en zeer vriendelijk. We eten zelf heel graag bij restaurant Onar en Madame Hortense aan de haven. Ook zijn hier leuke terassen te vinden waar je een lekker ijsje, een wafel of cocktail kunt bestellen. In het restaurant-straatje in het dorpje eten we graag bij Kosmas. In het straatje dat hieraan parralel loopt zit een leuke bar: The Blue Bar". Aan het strand zijn ook ook erg veel goede tavernes zoals Stochos, Lava en Kosta's taverna. Als je het bruggetje over het riviertje overloopt kom je bij Tropica en Romantica. Hier bevindt zich de camping van Agia Galini, waar je ook erg goed kunt eten in het restaurant. Agia Galini is echt zo'n plek waar mensen jaar in jaar uit naar terug komen. Veel mensen hebben het gevoel er "thuis te komen". Lang stond er ook bij binnenkomen in het dorp een bord waarop stond" "Welcome back home". Lees ook ons weblog artikel: Dat is een leuk vakantiedorp!

Agia Galini restaurant Onar
Lekker genieten bij restaurant Onar aan de haven


Gemiddelde temperaturen Agia Galini Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Agia Galini?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Agia Galini© De Griekse Gids 2000-2024