Agia Galini (Rethymnon Kreta)

Agia Galini Het leukste dorpje van Zuid Kreta! Agia Galini is een fantastische vakantieplaats die zich in het zuiden van het departement Rethymnon bevindt. Het is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig biedt het toerisme de grootste bron van inkomsten, hoewel het gelukkig geen massale toeristenplaats geworden is. De witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd, rondom het vissershaventje zorgen voor een schilderachtig beeld van dit sfeervolle en gastvrije dorp. Agia Galini is een prima uitgangspunt om allerlei mooie plaatsen en bezienswaardigheden te bezoeken, maar biedt ook een hoop gezelligheid en sfeer. Agia Galini hoort, wat ons betreft, zeker bij de Top 10 leukste vakantieplaatsen van Griekenland.

Het strand van Agia Galini ligt op vijf minuten wandelen vanuit het dorp. De wandeling begint aan het haventje en loopt langs de steile rotsen en langs de helderblauwe zee, er is hier een mooi wandelpad aangelegd, hier worden heel wat foto's gemaakt door toeristen, het is hier prachtig. Gezellige restaurants, taverna's, terrasjes en barretjes maken de sfeer kompleet. In Agia Galini zijn heel wat hotels, appartementjes, souvenirwinkeltjes, autoverhuurbedrijfjes en minimarktjes te vinden. Er is zelfs een camping, net buiten het centrum, met de naam "No Problem". Er is in Agia Galini een postkantoor, een apotheek en een huisartsenpost, een pinautomaat, een bakker, een slager en groentewinkel. In Agia Galini is een gezellig uitgaansleven. Het strand is kindvriendelijk en beschut tegen de wind. Lees verder >>>

Video over Agia Galini

Video Agia Galini - ©De Griekse Gids

Foto's Agia Galini - Agia Galini in beeld

Agia Galini Kreta - Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Rethymnon Kreta | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 110 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Rethymnon Kreta | Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Rethymnon Kreta | Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 124 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 052 - Foto van De Griekse Gids Een klein voorafje - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 64 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Agia Galini»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Luchtvideo over Agia Galini (HD)

Luchtvideo Agia Galini - ©De Griekse Gids (Bekijk in 4K kwaliteit - Klik hier)

Uitstapjes en bezienswaardigheden vanuit Agia Galini

Als je een auto of scooter huurt in Agia Galini, wat bij verschillende bedrijfjes in het dorp kan, dan zijn er zeer veel mogelijkheden voor leuke dagtrips.
- Uitstapje naar Matala, het gezellige "hippie" badplaatsje met de witte krijtrotsen met gaten.
- Een dagje naar het mooie palmenstrand (en klooster) van Preveli. Het strand kan je bezoeken per auto, maar ook met een boottochtje, vanuit de haven van Agia Galini vertrekt in de zomer dagelijks een bootje naar Preveli.
- Bezoek de beroemde archeologische, Minoische opgravingen van Festos. Dit kan je combineren met een bezoek aan het dorp Kamilari en het strand van Kalamaki. Op de terugweg wat drinken op het pleintje in Vori en hier even het Volkenkundig museum bezoeken.
- Dagje shoppen en stadje bekijken in Rethymnon, met een tussenstop in het mooie bergdorp Spili.
- Naar het strand van Agios Pavlos
- Naar het strand van Agios Georgios, dit kan evt. ook wandelend vanaf Agia Galini.
- Op vrijdagochtend naar de markt in Timbaki
- Op zaterdagochtend naar de markt in Mires
- Een dagje naar het dorp en strand van Plakias
- Naar het meer van Zaros
- Naar het afgelegen Lendas, via prachtige bergwegen.

Mogelijkheden te over dus om vanuit Agia Galini leuke uitstapjes te maken. Plan overigens niet teveel dagtrips in je vakantie, want het dorp Agia Galini zelf is ontzettend gezellig en ook op het strand is het heerlijk toeven. Je kan in Agia Galini heerlijk eten en op terrasjes zitten, er is veel sfeer. De mensen die wonen en werken in het dorp zijn open, gastvrij, geinteresseerd en zeer vriendelijk. Agia Galini is echt zo'n plek waar mensen jaar in jaar uit naar terug komen. Veel mensen hebben het gevoel er "thuis te komen". Lang stond er ook bij binnenkomen in het dorp een bord waarop stond" "Welcome back home". Lees ook ons weblog artikel over Agia Galii: Dat is een leuk vakantiedorp!


Gemiddelde temperaturen Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Agia Galini?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Agia Galini


Rethymnon Kreta vakanties

Bio Suites Hotel (incl. auto)

Bekijken

Bio Suites Hotel (incl. auto)
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Grecotel Creta Palace

Bekijken

Grecotel Creta Palace
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Aquila Rithymna Beach

Bekijken

Aquila Rithymna Beach
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Anemos Villas

Bekijken

Anemos Villas
Rethymnon Kreta
Rethymnon
© De Griekse Gids 2000-2019