Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agia Galini

Agia Galini - Eiland Kreta

Agia Galini Het leukste dorpje van Zuid Kreta! Agia Galini is een fantastische vakantieplaats die zich in het zuiden van het departement Rethymnon bevindt. Het is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig biedt het toerisme de grootste bron van inkomsten, hoewel het gelukkig geen massale toeristenplaats geworden is. De witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd, rondom het vissershaventje zorgen voor een schilderachtig beeld van dit sfeervolle en gastvrije dorp. Agia Galini is een prima uitgangspunt om allerlei mooie plaatsen en bezienswaardigheden te bezoeken, maar biedt ook een hoop gezelligheid en sfeer.

Agia Galini Kreta
Het prachtige Agia Galini op Kreta

Ikaros en Daedalos

De beelden van Ikaros en Daedalus staan op een mooie plek in Agia Galini, aan de haven bij het kleine openluchttheater. Je hebt daar vandaan een mooi uitzicht over de het dorp en over de zee en 's avonds wordt het mooi verlicht. Agia Galini hoort, wat ons betreft, zeker bij de Top 10 leukste vakantieplaatsen van Griekenland.

Luchtvideo

Agia Galini video

Luchtvideo Agia Galini - ©De Griekse Gids

Vakantie naar Agia Galini

Wil je een heerlijke vakantie in Agia Galini op Zuid Kreta meemaken? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Agia Galini. Je kunt ook je reis bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij hebben in Agia Galini gewoond en kennen het dorp en de vriendelijke bewoners erg goed. Ook hebben we leuke fly& drive cominaties samengesteld, zoals de combi Agia Galini, Matala en Plakias. Een erg goed hotel in Agia Galini is trouwens Hotel Neos Ikaros. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Foto's Agia Galini

Agia Galini Kreta - Foto 105 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 018 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 96 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 119 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 127 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini | Rethymnon Kreta | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 52 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 118 - Foto van De Griekse Gids Agia Galini Kreta - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agia Galini»

Het strand 

Het strand van Agia Galini ligt op vijf minuten wandelen vanuit het dorp. De wandeling begint aan het haventje en loopt langs de steile rotsen en langs de helderblauwe zee. Er is hier een mooi wandelpad aangelegd, hier worden heel wat foto's gemaakt door toeristen, want het is hier prachtig. Het strand van Agia Galini bestaat uit zand en kiezels en het is goed georganiseerd, dat blijkt ook uit de blauwe vlag die er wappert. Het is wel aan te raden om waterschoenen te dragen als je de zee ingaat. Gezellige restaurants, taverna's, terrasjes en barretjes maken de sfeer kompleet. Het strand is kindvriendelijk en beschut tegen de wind en er zijn strandbedjes en parasols. Als je de rivier oversteekt via de metalen brug, kom je bij het tweede strand. Dit strand heeft grotere kiezels. Loop je nog verder naar het oosten, dan wordt het strand smaller en rotsachtiger. Je kunt zelfs helemaal naar het strand van Kokkinos Pirgos wandelen. Dit is wel een wandeling met wat rotsachtige hindernissen die ongeveer twee uur in beslag neemt. Tip: Neem voldoende water mee voor onderweg en zet een petje of hoed op tegen de zon.

Strand Agia Galini Kreta
Het strand van Agia Galini op Kreta

Voorzieningen

In Agia Galini zijn heel wat hotels, appartementjes, souvenirwinkeltjes, autoverhuurbedrijfjes en minimarktjes te vinden. Er is zelfs een camping, net buiten het centrum, met de naam "No Problem". Er is in Agia Galini een postkantoor, een apotheek en een huisartsenpost, een pinautomaat, een bakker, een slager en groentewinkel. In Agia Galini is een gezellig uitgaansleven.

Uitstapjes en bezienswaardigheden

Als je een auto of scooter huurt in Agia Galini, wat bij verschillende bedrijfjes in het dorp kan, dan zijn er zeer veel mogelijkheden voor leuke dagtrips.

Mogelijkheden te over dus om vanuit Agia Galini leuke uitstapjes te maken. Je kunt hier 10 tips voor uitstapjes vanaf Agia Galini lezen. Plan overigens niet teveel dagtrips in je vakantie, want het dorp Agia Galini zelf is ontzettend gezellig en ook op het strand is het heerlijk toeven.

Filmpje: Wandelen door Agia Galini

Video Agia Galini

Video Agia Galini - ©De Griekse Gids

Eten en drinken

Je kunt in Agia Galini heerlijk eten, drinken en op terrasjes zitten, er is veel sfeer. De mensen die wonen en werken in het dorp zijn open, gastvrij, geinteresseerd en zeer vriendelijk. We eten zelf heel graag bij restaurant Onar en Madame Hortense aan de haven. Ook zijn hier leuke terassen te vinden waar je een lekker ijsje, een wafel of cocktail kunt bestellen. In het restaurant-straatje in het dorpje eten we graag bij Kosmas. In het straatje dat hieraan parralel loopt zit een leuk barretje: The Blue Bar". Aan het strand zijn ook ook erg veel leuke tavernes zoals Stochos, Lava en Kosta's taverna. Als je het bruggetje over het riviertje overloopt kom je bij Tropica en Romantica. Hier bevindt zich ook camping Agia Galini, waar je ook erg goed kunt eten in het restaurant. Agia Galini is echt zo'n plek waar mensen jaar in jaar uit naar terug komen. Veel mensen hebben het gevoel er "thuis te komen". Lang stond er ook bij binnenkomen in het dorp een bord waarop stond" "Welcome back home". Lees ook ons weblog artikel over Agia Galini: Dat is een leuk vakantiedorp!

Agia Galini restaurant Onar
Lekker genieten bij restaurant Onar in de haven van Agia Galini


Gemiddelde temperaturen Agia Galini Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Agia Galini?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Agia Galini© De Griekse Gids 2000-2020