Symi (Dodecanese)

Symi is een klein Grieks eiland dat 12 kilometer van Rhodos is verwijderd. Symi is één van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. De stad Symi bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (hoger gelegen deel dat ook wel het 'het dorp' genoemd wordt) en Gialos (de stad aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, taverna's, cafe's en winkeltjes. In het binnenland van Symi bevinden zich diverse valleien en de rotsachtige hellingen aan de kustlijn zijn vaak erg steil. In de oudheid werd Symi Aegli genoemd, de huidige naam heeft het eiland van de nimf Symi gekregen, de vrouw van Poseidon.

Volgens Homerus heeft Symi met drie schepen deelgenomen aan de Trojaanse oorlog. In de periode na 1373 was het eiland zeer welvarend, mede door de Johannieters die toen het eiland hadden bezet. Ook in de vorige eeuw en aan het begin van deze eeuw heeft het eiland een enorme bloei gekend dankzij de scheepvaart en de scheepsbouw. Dat verklaart ook het feit waarom het eiland nogal kaal en dor is, de meeste bomen werden gekapt omwille van de scheepsbouw. Het eiland had in die tijden een bevolking van 30.000 mensen, terwijl er vandaag de dag ongeveer 4000 mensen permanent verblijven. Uit die periode zijn ook de vele kleurrijke neoklassieke huizen die men in Symi ziet. Deze huizen hebben opmerkelijke zachte pasteltinten, zijn gerestaureerd en de binnenkant van deze huizen is vaak versierd met houtsnijwerk.

Symi is alleen per boot bereikbaar, via Rhodos, (zie Een dagtocht naar Symi) maar ook via Kos, Samos, Ikaria, Chios en Lesbos.

Foto's Symi - Symi in beeld

Aankomst in Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 5 - Foto van De Griekse Gids Klaar om te vertrekken - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Pedi - Symi Dodecanese foto 12 - Foto van De Griekse Gids Schilderachtige kleuren Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 84 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 18 - Foto van De Griekse Gids Kerk Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 128 - Foto van De Griekse Gids Zicht op binnenplaats Michail Panormitis klooster - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 92 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 76 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Symi»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Video Symi

 

Bezienswaardigheden op Symi

  • Het kasteel van de ridders van Symi op de top van de stad
  • Zeevaartmuseum van Gialos
  • Het archeologische en volkenkundige museum in Ano (boven) Symi.
  • De Heilige Maria-kerk op de top van de berg (Mooi uitzicht naar de haven)
  • Het vissersdorp Pedi, 2 kilometer ten oosten van Ano Symi. In Pedi is er een mooi zandstrandje.
  • Emborios of Nimborio ten westen van de hoofdstad. Dit is het tweede haventje van Symi en een wandeling hiernaartoe is makkelijk te doen. Hier bevinden zich de twaalf grotten met mozaieke werken
  • Het zandstrand van Panormitis op 12 kilometer van de hoofdstad. Hier bevindt zich ook het klooster van Michail Panormitis.
  • De tempel Panormiou Poseidona


Evenementen die op Symi worden gevierd zijn:


- Op 24 juni, het feest van Agios Ioannis.
- Op 27 juli, het feest van Agios Panteleimon
- Op 14 augustus, het feest in het plaatsje Mirtariotissa
- Op 15 augustus, het feest in het plaatsje Alethini
- Op 23 augustus, het feest van Heilige Moeder

Links Symi


Gemiddelde temperaturen Symi

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Symi: Waar ligt Symi?

Waar ligt Symi
De kaart / landkaart van Symi


Griekenland vakanties

Pedi Beach Hotel

Bekijken

Pedi Beach Hotel
Symi
Pedi
A Symi Residences

Bekijken

A Symi Residences
Symi
Pedi
Athanasia's House

Bekijken

Athanasia's House
Symi
Symi stad
© De Griekse Gids 2000-2019