Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kokkari

Kokkari - Eiland Samos

Kokkari Samos. Kokkari ligt tien kilometer ten noordwesten van Samos stad en is, samen met Pythagorion, de populairste badplaats van het eiland Samos. Het is een pittoresk vissersdorp met een haven en een gezellig uitgaansleven. Rond de haven bevinden zich veel restaurants en bars met zeezicht. Kokkari is een knus dorpje, met zeer vriendelijke inwoners en leuke taverna's, kafeneion's en bars. ‘s Avonds is het er ook erg gezellig. De inwoners zijn erg gastvrij en behulpzaam, de sfeer is overal gemoedelijk.

"Er zijn in Kokkari twee levendige boulevards aan het water"

In het dorp vind je o.a. souvenirwinkeltjes, juweliers, bakkerijen, een slagerij en supermarktjes. Er zijn meerdere pinautomaten in het dorp. Ondanks het toerisme blijft Kokkari rust uitstralen. Kokkari hoort, wat ons betreft, zeker bij de Top 10 leukste vakantieplaatsen van Griekenland.

Luchtvideo Kokkari Samos

Kokkari Samos
Kokkari

Wil je een leuke vakantie in Kokkari meemaken?

Bekijk hier het overzicht van vakantiepakketten naar Kokkari. Je kunt je vakantie naar Kokkari ook rechtstreeks bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak in Kokkari geweest en kennen het dorp en omgeving erg goed. Darnaast zijn wij ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Samos kun je bijv. mooi combineren met Ikaria of met Patmos, Leros en Kos. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Foto's Kokkari

Strand Tsamadou Kokkari Samos | Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Strand Tsamadou Kokkari Samos | Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Foto Samos, gemaakt door Wout van den Berg. Haven Kokkari bij avond - Foto van Wout Kokkari Samos | Griekennland | Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Strand Tsamadou Kokkari Samos | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Strand Tsambou tussen Kokkari en Agios Konstandinos - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Lemonakia beach bij Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Strand Lemonakia Kokkari Samos | Griekenland foto 0002 - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Strand Lemonakia Kokkari Samos | Lemonakia beach 0004 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kokkari»

Stranden Kokkari

Er zijn twee mooie stranden met zeer helder water. Het water aan het ene strand is rustig en aan het andere strand "wild", dit heeft met de richting van de wind te maken. Beide stranden zijn kiezelstranden. Als je van watersporten houdt dan zit je hier goed, want bijna alle watersportfaciliteiten zijn hier beschikbaar.  Net buiten Kokkari zijn er allerlei leuke stranden aan de voet van weelderig begroeide berghellingen. De bekendste stranden zijn Lemonakia, dat  twee kilometer van Kokkari ligt, een klein kiezelstrand dat omgeven is door bomen, Tsamadou, dat  in een prachtige baai ligt en het strand Tsambou bij Avlakia.

Strand Kokkari
Strand bij Kokkari

Wat is er te doen in Kokkari?

In Kokkari kun je genieten van het gezellige dorp, de boulevard en de terrasjes en restaurants. In de souvenirwinkeltjes kun je o.a. boekjes kopen waarin wandelingen beschreven staan.

"Kokkari is een goed vertrekpunt voor mooie (berg) wandelingen."

Houd je van een stevige wandeling, dan kun je bijvoorbeeld vanaf Kokkari naar de bergdorpen Vourliotes en Manolates wandelen. Je kunt dan ook de prachtige Vallei van de Nachtegalen bezoeken.

In Kokkari wordt op 27 juli het feest van de Heilige Panteleimon gevierd met traditionele muziek en dans. Het begint met een speciale mis in de Agios Nikolaoskerk en daarna is er wijn, dans en muziek op het dorpsplein. De kerk van Agios Nikolaos is de grootste kerk van Samos. De koepel van deze kerk is opvallend versierd met blauwe en witte verticale strepen. Men zegt dat de kerk gebouwd is vanaf het jaar 1902. Een lokale bewoners wonnen samen een grote som geld in de lotto en men besloot toen het geld te gebruiken om een ​​kerk te bouwen. De kerk is tijdens de lange bouwtijd, met veel pauzes vanwege financiële moeilijkheden, steeds in gebruik geweest voor Grieks Orthodoxe kerkelijke ceremonies. Al het onderhoud wordt gedaan als vrijwilligerswerk door de lokale bevolking en alle onkosten worden betaald uit lokaal ingezamelde fondsen.

Vakantiefilm Kokkari Samos

Kokkari Damos
Kokkari Samos

Meer over Kokkari op Samos


Gemiddelde temperaturen Kokkari Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Kokkari?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Kokkari© De Griekse Gids 2000-2020