Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Kokkari


Kokkari - Samos (Griekenland)

Kokkari Samos. Kokkari ligt tien kilometer ten noordwesten van Samos stad en is, samen met Pythagorion, de populairste badplaats van het eiland Samos. Het is een pittoresk vissersdorp met een haven en een gezellig uitgaansleven. Rond de haven bevinden zich veel restaurants en bars met zeezicht. Kokkari is een knus dorpje, met zeer vriendelijke inwoners en leuke taverna's, kafeneion's en bars. ‘s Avonds is het er ook erg gezellig. De inwoners zijn erg gastvrij en behulpzaam, de sfeer is overal gemoedelijk. Er zijn twee levendige boulevards aan het water en er zijn o.a. souvenirwinkeltjes, juweliers, bakkerijen, een slagerij en supermarktjes. Er zijn meerdere pinautomaten in het dorp. Ondanks het toerisme blijft Kokkari rust uitstralen. Kokkari hoort, wat ons betreft, zeker bij de Top 10 leukste vakantieplaatsen van Griekenland.

Er zijn twee mooie stranden met zeer helder water. Het water aan het ene strand is rustig en aan het andere strand "wild", dit heeft met de richting van de wind te maken. Beide stranden zijn kiezelstranden. Als je van watersporten houdt dan zit je hier goed, want bijna alle watersportfaciliteiten zijn hier beschikbaar. Kokkari is een goed vertrekpunt voor mooie (berg) wandelingen.

In Kokkari wordt op 27 juli het feest van de Heilige Panteleimon gevierd met traditionele muziek en dans. Net buiten Kokkari zijn er allerlei leuke stranden aan de voet van weelderig begroeide berghellingen. De bekendste stranden zijn Tsamadou, Lemonakia en Tsambou.

In Kokkari zijn zowel goedkopere als duurdere accommodaties en vakanties te boeken. Lees ook ons weblog artikel: "Hoe leuk is Kokkari?

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kokkari - Kokkari in beeld

Gezellig Lemonakia beach bij Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 50 - Foto van De Griekse Gids Tsamadou bij Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Foto's van Samos, gemaakt door Wout van den Berg. - Foto van Wout Strand Tsamadou Kokkari Samos | Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Straatje in Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Aan de provinciale weg in Lemonakia bij Kokkari- Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Strand Tsambou bij Avlakia Samos en Kokkari Samos | foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kokkari»

Luchtvideo - Dronevideo Kokkari

Dronevideo Kokkari Samos - ©De Griekse Gids

 

 

Vakantiefilm Kokkari


Kokkari Samos - ©De Griekse Gids

 

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kokkari
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Samos: Waar ligt Kokkari?

Uitstapjes / Trips vanaf Kokkari
De kaart / landkaart van Samos (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Kokkari Samos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Samos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Samos.

De interactive landkaart van SamosAgios Konstandinos Samos Avlakia Samos Chora Samos Ireon Samos Vourliotes Samos Marathokampos, Kampos en Votsalakia Samos Karlovassi Samos Kokkari Samos Kosmadei Samos Koumaradei Samos Limnionas en Psili Ammos Samos Manolates Samos Mavratzei Samos Mourtia Samos Mytilinioi Samos Pandrosso Samos Posidonio Sammos Samos stad - Vathy Potokaki Samos Pythagorion Samos
Uitstapjes vanaf Kokkari - Klik op de kaart van Samos (©De Griekse Gids)