Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kokkari

Kokkari - Eiland Samos

Kokkari Samos. Kokkari ligt tien kilometer ten noordwesten van Samos stad (Vathy) en is een populaire en gezellige badplaats op het eiland Samos. Het is een pittoresk vissersdorp met een haven en een gezellig uitgaansleven. Rond de haven bevinden zich veel restaurants en bars met zeezicht. Kokkari is een knus dorpje, met zeer vriendelijke inwoners en leuke taverna's, kafeneion's en bars. ‘s Avonds is het er ook erg gezellig. De inwoners zijn erg gastvrij en behulpzaam, de sfeer is overal gemoedelijk. Het is een leuke plek voor een fijne vakantie.

"Er zijn in Kokkari twee levendige boulevards aan het water"

Kokkari ligt te midden van een prachtig gebied met wijngaarden, pijnbomen en olijfbomen. Het is een populaire badplaats die vooral bezoekers trekt vanwege de schilderachtige architectuur en de ontspannen sfeer. Tijdens een vakantie in Kokkari kun je genieten van het idyllische landschap, het leuke dorp en de mooie stranden. Kristalhelder water, diverse watersporten en een mooie omgeving maken dit dorp tot een ideale plek.

Kokkari
Kokkari

Bekijk luchtvideo Kokkari Samos

Wil je een leuke vakantie in Kokkari meemaken?

Zoek je een leuk appartement of hotel in Kokkari? Bekijk hier het overzicht van vakantiepakketten. Je kunt je vakantie ook rechtstreeks bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Samos geweest en kennen het dorp en de mooie omgeving erg goed. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Samos kun je bijv. mooi combineren met Ikaria of met Patmos, Leros en Kos

Foto's Kokkari

Uitzicht op kiezelstrand Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Bomen tot aan de zee bij Kokkari (Strand Tsamadou) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Aan de provinciale weg in Lemonakia bij Kokkari- Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Straatje in Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Vissersbootje aan het strand van Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Tsamadou kiezelstrand bij Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Strand Tsamadou Kokkari Samos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Strand Lemonakia Kokkari Samos | Lemonakia Beach 0008 - Foto van De Griekse Gids Kiezelstrand Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kokkari»

Stranden Kokkari

Er zijn twee mooie stranden met zeer helder water. Het water aan het ene strand is rustig en aan het andere strand "wild", dit heeft met de richting van de wind te maken. Beide stranden zijn kiezelstranden. Als je van watersporten houdt dan zit je hier goed, want bijna alle watersportfaciliteiten zijn hier beschikbaar.

Net buiten Kokkari zijn er allerlei leuke stranden aan de voet van weelderig begroeide berghellingen. De bekendste stranden zijn Lemonakia, dat  twee kilometer van Kokkari ligt, een klein kiezelstrand dat omgeven is door bomen, Tsamadou, dat  in een prachtige baai ligt en het strand Tsambou bij Avlakia.

Strand Kokkari
Strand bij Kokkari

Wat is er te doen in Kokkari?

In Kokkari kun je genieten van het gezellige dorp, de boulevard en de terrasjes en restaurants. In de souvenirwinkeltjes kun je o.a. boekjes kopen waarin wandelingen staan beschreven.

"Kokkari is een goed vertrekpunt voor mooie (berg) wandelingen."

Houd je van een stevige wandeling, dan kun je bijvoorbeeld vanaf Kokkari naar de bergdorpen Vourliotes en Manolates wandelen. Je kunt dan ook de prachtige Vallei van de Nachtegalen bezoeken.

In Kokkari wordt op 27 juli het feest van de Heilige Panteleimon gevierd met traditionele muziek en dans. Het begint met een speciale mis in de Agios Nikolaoskerk en daarna is er wijn, dans en muziek op het dorpsplein. De kerk van Agios Nikolaos is de grootste kerk van Samos. De koepel van deze kerk is opvallend versierd met blauwe en witte verticale strepen. Men zegt dat de kerk gebouwd is vanaf 1902. Een groep lokale bewoners won een grote som geld in de lotto en men besloot toen het geld te gebruiken om een ​​kerk te bouwen. De kerk is tijdens de lange bouwtijd, met veel pauzes vanwege financiële moeilijkheden, steeds in gebruik geweest voor Grieks Orthodoxe kerkelijke ceremonies. Al het onderhoud wordt gedaan als vrijwilligerswerk door de lokale bevolking en alle onkosten worden betaald uit lokaal ingezamelde fondsen.

Kokkari met Agios Nikolaos kerk
Kokkari met links de Agios Nikolaos kerk

Bekijk vakantiefilm Kokkari Samos

Kokkari Damos
Kokkari Samos

Meer over Kokkari op Samos

  • 5 leuke hotels in Kokkari Samos Welke hotel in Kokkari is nou leuk? Hier volgen 5 tips voor leuke hotels en/of appartementen in in Kokkari.
  • Samos: Kokkari of Pythagorion? Samos is een fantastisch eiland om je vakantie door te brengen. Een prachtige, groene natuur, een heerlijk klimaat en leuke dorpjes. Zou jij kiezen om op Samos in Kokkari te verblijven of in Pythagorion? Of kies je een van de andere leuke dorpen zoals bijvoorbeeld Votsalakia of Limnionas op Samos?
  • Hoe leuk is Kokkari op Samos? Jaarlijks trekt het vele Nederlandse en Belgische toeristen, de reden is dat het veel gezelligheid te bieden heeft.
    Het is een oud vissersdorp dat zich ontwikkeld heeft tot een van de leukste bestemmingen van heel Griekenland.
  • Tip: Kokkari op eiland Samos Kokkari heeft een pittoresk centrum waar je leuk kunt shoppen, heerlijk rondslenteren, lekker eten en gezellig uitgaan. In het hoogseizoen is het hier wel erg druk. In het voorseizoen en naseizoen is het veel rustiger. Aan het haventje zie je de kleine vissersboten en ten westen van het dorp ligt het lange strand waar je kunt zwemmen en zonnen.

Gemiddelde temperaturen Kokkari Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Kokkari?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Kokkari© De Griekse Gids 2000-2024