Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Koutouloufari

Koutouloufari - Eiland Kreta

Koutouloufari. Koutouloufari is een klein, gezellig vakantie dorpje op Kreta, met ongeveer 500 vaste inwoners, dat op ongeveer 2 kilometer afstand van de drukke badplaats Chersonissos ligt. Het ligt ten noorden van Chersonissos op de hellingen van de berg Charakas en vlakbij de nationale autoweg die van Heraklion naar Agios Nikolaos gaat. Veel toeristen en Grieken die niet van de drukte in Chersonissos houden komen graag naar Koutouloufari.

"Koutouloufari op Kreta is een gezellig dorpje, weg van de drukte, beleef een prachtige vakantie"

Er zijn namelijk leuke winkeltjes, restaurantjes, taverna's, barretjes en vriendelijke mensen. Niet ver hier vandaan liggen de dorpen Piskopiano en Oud-Chersonissos, die net als Koutouloufari erg leuk en gezellig zijn. Weg van de drukte, ervaar je hier een heerlijk vakantie gevoel, met de leuke pleintjes en Griekse straatjes. Ook het mooie uitzicht op de zee is hier het vermelden waard.

Video vakantie: Een wandeling door Koutouloufari

Vakantie in Koutouloufari - Een wandeling en impressie van het gezellige dorp (De Griekse Gids)

Vakantie boeken?

Bekijk het vakantieoverzicht naar Koutouloufari. Je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak in Koutouloufari op Kreta geweest en kennen het dorp en de omgeving erg goed. We kennen leuke adresjes! Ook hebben we leuke fly & drives samengesteld. 

Foto's Koutouloufari

Koutouloufari Kreta - Heraklion Kreta | Koutouloufari - Eiland Kreta - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 16 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 15 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 14 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 7 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Koutouloufari»

Mooi uitzicht!

De bouwstijl van de huizen is in de oorspronkelijke authentieke Kretenzische stijl en de smalle straatjes en steegjes zijn leuk om doorheen te slenteren. In Koutouloufari komen veel Nederlanders en Belgen op vakantie, want hier vinden ze rust en ze kunnen het traditionele Kreta ontdekken. Daarnaast ligt de vakantiebestemming Chersonissos op een steenworp afstand en het voordeel hiervan is dat je, wanneer je toch zin in drukte hebt, je er binnen een paar minuten bent. Vanaf Koutouloufari is er een mooi uitzicht naar Chersonissos, de rondomliggende met olijfbomen begroeide omgeving en de Kretenzische zee. Alle mensen die we gesproken hebben over hun vakantie in Koutouloufari waren enthousiast, niet voor niets gaan mensen jaar in jaar uit terug naar dit gezellige en gastvrije vakantiedorpje.

Koutouloufari blauwe deur
Koutouloufari Kreta met de bekende blauwe deur

Heeft Koutouloufari stranden?

In Koutouloufari zijn geen stranden. Simpelweg omdat het dorp tegen de hellingen van een heuvel ligt. Er zijn wel mooie stranden op korte afstand, dat zijn de stranden in en bij Chersonissos, Stalis, Anissaras, Analipisis, het ligt allemaal vlakbij. Ga 15 minuten wandelen en je bent zo bij een van de mooie stranden van Chersonissos.

Bezienswaardigheden en tips voor een heerlijke vakantie

  • Top 10 uitstapjes vanaf Koutouloufari. Vanaf hier zijn vele leuke bezienswaardigheden te bezoeken. We zetten er tien voor je op een rijtje.
  • Bezoek de oude kerk van Agios Vassilios met mooie iconen. De kerk werd gebouwd in 1840, en achter het heiligdom is een deel van een veel oudere kerk bewaard gebleven.
  • Ga zwemmen bij de stranden van Chersonissos. Huur een auto of loop naar Chersonissos om de bus te nemen naar andere stranden bij Kokkini Hani, Gouves, Stalis, Malia, Agios Nikolaos en Elounda.
  • Wandelen tijdens je vakantie: wandelen naar de traditionele dorpen Piskopiano (750 m) en Oud-Chersonissos (2 km). 
  • Wandelen naar Chersonissos (1 km)
  • Een leuke vakantie voor jongeren: Bezoek de waterparken in de Starbeach, Water City of Aqua Plus
  • Wandelen door de Aposelemi-kloof
  • Bezoek diverse grotten, kloosters en historische kerken
  • Naar het Minoische paleis van Knossos
  • Winkelen en naar het archeologisch museum in Heraklion

Video Koutouloufari over de 3 dorpen

Koutouloufari Drone video

Vakantiefilm Koutouloufari - Piskopiano en Ano Chersonissos © De Griekse Gids

Restaurants

In Koutouloufari hoef je je geen zorgen te maken of er wel leuke en goede restaurantjes zijn. Er is volop keuze. Slenter door de smalle straatjes en eet elke avond in een andere taverna met traditionele wijnranken en mooie decoraties. Bij restaurant Patriko kun je bijvoorbeeld in een rustige sfeer lekker eten, maar of je nu bij restaurant Oniro gaat eten of bij The Alchemist, bij Rouga tou Mpaoula of bij Nikos The Fisherman of een van de vele andere resataurantjes en taverna's: de bediening is over het algemeen overal op een prettige manier gastvrij en het eten is voor een redelijke prijs meer dan prima. Ga je bij taverne Esperos eten, eigendom van de vrolijke Nederlandse Eveline Scholten, ga dan boven zitten om te genieten van de zee en de prachtige zonsondergang, uiteraard moet je dan wel een beetje op tijd komen.

Restaurants in Koutouloufari
Restaurants in Koutouloufari

Accommodaties en informatie

In Koutouloufari vind je mooie kleine en grotere hotels, kamers te huur en studio's. Sommige hiervan bevinden zich in gerestaureerde oude gebouwen en andere zijn nieuwe hotels. In Koutouloufari kun je ook minigolfen, souvenirs kopen of andere benodigdheden in de minimarkt. Voor andere zaken, zoals banken, apotheken, supermarkten of kleding, ligt Chersonissos naast de deur. Je kunt Kretenzers in traditionele klederdracht zien op de Kretenzische avonden die elke maandag in het nabijgelegen dorp Ano Chersonissos worden gehouden. Je kunt dan genieten van Kretenzische muziek, zang en dans tijdens de Kretenzische avond die van mei tot oktober op maandagavonden wordt georganiseerd.

Geschiedenis

Koutouloufari werd waarschijnlijk voor het eerst gesticht in de middeleeuwen, toen mensen de kust verlieten en naar hoger gelegen gebieden trokken in een poging piratenaanvallen te voorkomen. Het dorp wordt voor het eerst genoemd in Venetiaanse archieven, als Catafari Metochi in 1577 en Cutrufari in het jaar 1630. Veel voormalige inwoners van Heraklion hebben huizen in Koutouloufari gekocht, deze gerestaureerd en wonen hier nu permanent.

Links


Gemiddelde temperaturen Koutouloufari Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Koutouloufari?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Koutouloufari© De Griekse Gids 2000-2021