Corendon vakanties
Griekenland TUI 2018


  Kalymnos


Kalymnos (Dodecanese)

Kalymnos. Tussen de eilanden Kos en Leros bevindt zich het vierde grootste eiland van de Dodecanese (letterlijk 12 eilanden): Kalymnos. De hoofdstad is Pothia, waar ongeveer 11000 mensen wonen. De haven van Pothia is een van de belangrijkste van Griekenland. Op het eiland zijn vele kerken te vinden met prachtige iconen. Op Kalymnos kunt u o.a. duiken, sportklimmen, windsurfen, een jacht huren, vissen en wandelen. De huizen op Kalymnos hebben meestal 2 of 3 etages en de daken zijn met keramische dakpannen bedekt. Het is de moeite waard om in Kalymnos-stad de kerk van Jezus de Redder te bezoeken maar ook het Archeologisch museum, de grot van de 7 Maagden en de grot van Kefalas waar archeologische vondsten zich bevinden. Mooie stranden bevinden zich aan de westkust van Kalymnos, de bekendste zijn Masouri en Myrties. Kalymnos biedt ook fantastische klimmogelijkheden in een prachtige omgeving. De rotsformaties zijn van goede kwaliteit (kalksteen) zodat deze geschikt zijn voor bergbeklimmers en het gebied biedt zeer veel afwisseling. Er zijn in Kalymnos vele startpunten om een klimtocht te beginnen. Komt u naar Kalymnos om te klimmen dan kunt u dat het beste in de lente of herfst doen, omdat het in de zomer erg warm is. Al eeuwenlang is op het eiland Kalymnos het sponsduiken een beroep, het is voor de inwoners van dit eiland altijd een grote bron van inkomsten geweest. Het sponsduiken is geen ongevaarlijk beroep, er zijn tijdens het duiken naar sponzen heel wat duikers omgekomen. Omdat Kalymnos alleen per boot bereikbaar is, heeft het zijn eigen identiteit sterk kunnen bewaren, wat het eiland alleen maar bekoorlijker maakt. De bevolking is is gastvrij en vriendelijk. Het eiland heeft goede voorzieningen.

Foto's Kalymnos - Kalymnos in beeld

Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 21 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 88 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 11 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht vanaf bergdorp Zia | Tegenover ligt Kalymnos | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 54 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos | Griekenland | De Griekse Gids - foto 041 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos | Griekenland | De Griekse Gids - foto 003 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos | Griekenland | De Griekse Gids - foto 012 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kalymnos»


Luchtvideo Kalymnos

Drone video Kalymnos - ©De Griekse Gids

Toerisme op Kalymnos

Tegenwoordig is het toerisme de belangrijkst bron van inkomsten voor de inwoners van Kalymnos. De poipulairste toeristische plaatsen op het eiland zijn Panormos, Myrties en Masouri. Hier zijn de meeste hotels en alle voorzieningen voor toeristen zijn hier aanwezig. Het dorpje Emporios ligt ongeveer 23 km van de hoofdstad Pothia. Het is het meest noordelijk gelegen dorp van het eiland. Er is een klein haventje en een goed strand. Langs de kleine boulevard zijn restaurants, en een minimarkt. Een leuk toeristisch dorp is Vathys dat in het oosten van het eiland ligt, in een diepe baai en dat op een fjord lijkt. Aan het haventje zijn leuke kleurrijke tavernes.

Bereikbaarheid Kalymnos

Er zijn meerdere manieren om Kalymnos te bereiken. Vanuit Athene (haven van Pireaus) kun je met de ferry naar Kalymnos (duur: 14 uur). Vanaf Athene kun je ook met het vliegtuig komen,  het vliegveld van Kalymnos ligt bij het dorpje Argos, bij Panormos. Een betere optie is per vliegtuig naar Kos vliegen en vanaf daar de boot naar Kalymnos nemen. Meerdere malen per dag varen er boten van Kos naar Kalymnos. Op de luchthaven van Kos wacht een bus die je naar de haven brengt en ervoor zorgt dat je de ferry naar Kalymnos niet mist. De overtocht duurt 45 minuten. Kalymnos is echter met meerdere eilanden rechstreeks verbonden o.a. met Samos, Patmos, Leros en Rhodos. In de zomermaanden varen er dagelijks boten heen en weer. Meerdere dagen per week gaat er ook een ferry naar Astypalaia.
Foto's Kalymnos - Kalymnos in beeld

Kalymnos | Griekenland | De Griekse Gids - foto 012 - Foto van De Griekse Gids
De boot van Kalymnos naar Telendos - Foto van H. Kerkhof
Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 76 - Foto van De Griekse Gids
Kalymnos | Griekenland | De Griekse Gids - foto 010 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Kalymnos»Links naar Kalymnos

 

(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Kalymnos
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kalymnos: Waar ligt Kalymnos?

De kaart / landkaart van Kalymnos

Advertenties


Alles over Griekenland


Griekenland 2018