Kalymnos (Dodecanese)

Kalymnos. Tussen de eilanden Kos en Leros bevindt zich het vierde grootste eiland van de Dodecanese (letterlijk 12 eilanden): Kalymnos. De hoofdstad is Pothia, waar ongeveer 11000 mensen wonen. De haven van Pothia is een van de belangrijkste van Griekenland. Pothia ligt in een baai in het zuiden van het eiland. Wanneer je in de haven van Kalymnos aankomt, zie je de kleurrijke huisjes tegen de hellingen van de bergen. Het is leuk om te wandelen door de smalle geplaveide steegjes in de stad. Er zijn hier zijn allerlei winkeltjes. Het is de moeite waard om in Kalymnos-stad de kerk van Jezus de Redder te bezoeken en het Archeologisch museum, de grot van de 7 Maagden en de grot van Kefalas met archeologische vondsten. Op het eiland zijn vele kerken te vinden met prachtige iconen. Op Kalymnos kun je o.a. duiken, sportklimmen, windsurfen, een jacht huren, vissen en wandelen. De huizen op Kalymnos hebben meestal 2 of 3 etages en de daken zijn met keramische dakpannen bedekt.

Video Kalymnos

Kalymnos: bergen, stranden en sponsduikers

Mooie stranden bevinden zich aan de westkust van Kalymnos, de bekendste zijn Masouri en Myrties. Kalymnos biedt ook fantastische klimmogelijkheden in een prachtige omgeving. De rotsformaties zijn van goede kwaliteit (kalksteen) zodat deze geschikt zijn voor bergbeklimmers en het gebied biedt zeer veel afwisseling. Er zijn in Kalymnos vele startpunten om een klimtocht te beginnen. Komt u naar Kalymnos om te klimmen dan kunt u dat het beste in de lente of herfst doen, omdat het in de zomer erg warm is.

Al eeuwenlang is op het eiland Kalymnos het sponsduiken een beroep, het is voor de inwoners van dit eiland altijd een grote bron van inkomsten geweest. Hierdoor werd Kalymnos een rijk eiland. Het sponsduiken is geen ongevaarlijk beroep, er zijn tijdens het duiken naar sponzen heel wat duikers omgekomen. Er zijn nog steeds kleine sponsfabriekjes, die te bezoeken zijn, maar tegenwoordig is de belangrijkste inkomstenbron voor de bewoners van Kalymnos het toerisme.

Vakantie naar Kalymnos

Wil je een onvergetelijke vakantie op Kalymnos meemaken? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen of maak een afspraak en kom langs bij ons reisbureau in Wijk bij Duurstede. We stellen graag samen met jou een leuke reis samen. Vertel ons al je wensen, zodat we een reis op maat voor je kunnen maken. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Kalymnos kun je bijvoorbeeld goed combineren met Kos, Rhodos, Patmos, Leros en Samos. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Kalymnos - Kalymnos in beeld

Myrties - Eiland Kalymnos -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 91 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 62 - Foto van De Griekse Gids Panormos - Eiland Kalymnos -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 22 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 50 - Foto van De Griekse Gids kerk van het klooster van Savas - Foto van H. Kerkhof Kalymnos | Griekenland | De Griekse Gids - foto 036 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 15 - Foto van De Griekse Gids Panormos - Eiland Kalymnos -  Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos | Griekenland | De Griekse Gids - foto 020 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kalymnos»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Toerisme op Kalymnos

Een vliegveld is er niet op Kalymnos. Omdat Kalymnos alleen per boot bereikbaar is, heeft het zijn eigen identiteit sterk kunnen bewaren, wat het eiland alleen maar bekoorlijker maakt. De bevolking is is gastvrij en vriendelijk. Het eiland heeft goede voorzieningen. Tegenwoordig is het toerisme de belangrijkst bron van inkomsten voor de inwoners van Kalymnos. De poipulairste toeristische plaatsen op het eiland zijn Panormos, Myrties en Masouri. Hier zijn de meeste hotels en alle voorzieningen voor toeristen zijn hier aanwezig. Het dorpje Emporios ligt ongeveer 23 km van de hoofdstad Pothia. Het is het meest noordelijk gelegen dorp van het eiland. Er is een klein haventje en een goed strand. Langs de kleine boulevard zijn restaurants, en een minimarkt. Een leuk toeristisch dorp is Vathys dat in het oosten van het eiland ligt, in een diepe baai en dat op een fjord lijkt. Aan het haventje zijn leuke kleurrijke tavernes.

Bereikbaarheid Kalymnos

Er zijn meerdere manieren om Kalymnos te bereiken. Vanuit Athene (haven van Pireaus) kun je met de ferry naar Kalymnos (duur: 14 uur). Vanaf Athene kun je ook met het vliegtuig komen,  het vliegveld van Kalymnos ligt bij het dorpje Argos, bij Panormos. Een betere optie is per vliegtuig naar Kos vliegen en vanaf daar de boot naar Kalymnos nemen. Meerdere malen per dag varen er boten van Kos naar Kalymnos. Op de luchthaven van Kos wacht een bus die je naar de haven brengt en ervoor zorgt dat je de ferry naar Kalymnos niet mist. De overtocht duurt 45 minuten. Kalymnos is echter met meerdere eilanden rechstreeks verbonden o.a. met Samos, Patmos, Leros en Rhodos. In de zomermaanden varen er dagelijks boten heen en weer. Meerdere dagen per week gaat er ook een ferry naar Astypalaia.Gemiddelde temperaturen Kalymnos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kalymnos: Waar ligt Kalymnos?

Waar ligt Kalymnos
De kaart / landkaart van Kalymnos


Griekenland vakanties

Eilandhoppen Leros & Kalymnos

Bekijken

Eilandhoppen Leros & Kalymnos
Kalymnos
Eilandhoppen
Myrties Boutique Apartments

Bekijken

Myrties Boutique Apartments
Kalymnos
Myrties
Kalydna Island Hotel

Bekijken

Kalydna Island Hotel
Kalymnos
Panormos
Kalypso Studios

Bekijken

Kalypso Studios
Kalymnos
Myrties
© De Griekse Gids 2000-2020