Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Fira


Fira - Santorini (Griekenland)

FIRA. Fira, dat ook Thira genoemd wordt, is de hoofdstad van het eiland Santorini en één van de meest fascinerende plaatsen in Griekenland. Het is op een unieke wijze gebouwd, aan de rand van de steile kliffen van de krater van Santorini, met uitzicht naar het westen. Het biedt prachtige vergezichten en de zonsondergang die je vanaf hier ziet is adembenemend. Witte huisjes en koepelkerken met blauwe daken op verschillende niveaus geven Fira een uitzonderlijk uiterlijk.

In Fira, dat een langgerekt stadje is van noord naar zuid, zijn overal smalle steegjes met heel veel winkeltjes, bars, tavernes en restaurants. Helaas heeft de komst van het toerisme de traditionele stijl van het stadje gedeeltelijk ontnomen, maar het is er nog steeds een uitzonderlijk mooi. Er zijn in het stadje opvallend veel chique juwelierszaken, dit zegt iets over de rijkdom van een deel van de toeristen, dat hier per cruiseschip gebracht wordt. Op bepaalde tijden is het dan erg druk in het stadje, maar als de mensen van de cruisschepen zijn verdwenen keert de rust weer terug. Natuurlijk komen ook gewone toeristen en backpackers naar Fira, er zijn restaurants, hotels en winkeltjes in alle prijsklassen. Let, voordat je gaat zitten, wel op wat de prijzen zijn, deze kunnen per zaak flink verschillen.

Beneden aan de kliffen bevindt zich de oude haven van Santorini. In het verleden moest je te voet of per ezel de steile trappen belopen, om boven bij de stad te komen. Tegenwoordig is er een kabelbaan die de mensen naar boven en naar beneden kan brengen. De meeste mensen die met de boot naar Santorini gaan, komen nu via de haven van Athinios, die iets meer naar het zuiden ligt. Er is ook een internationaal vliegveld op Santorini. Vanuit de hele wereld komen mensen naar Santorini, je ziet er dan ook mensen van werkelijk alle nationaliteiten.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Fira zijn (naast het stadje zelf en het uitzicht dat één grote bezienswaardigheid is) de Orthodoxe en Katholieke Metropool, het Archeologisch museum, het Prehistorisch museum, het Belonio Cultureel centrum, het Venetiaanse Paleis van Gizi en het volkenkundig museum van Emmanuel Lignos in Kontochori.

In Fira zijn geen stranden, want de rotsen zijn veel te steil en bijna alle stranden bevinden zich aan de westelijke zijde van het eiland. Ben je in Fira op vakantie en wil je naar het strand, dan kan je met auto of scooter naar Kamari (10 km) gaan.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Fira - Fira in beeld

Fira Santorini (Thira) - Foto 68 - Foto van De Griekse Gids Museum Fira Santorini | Cycladen Griekenland | Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini (Thira) - Foto 61 - Foto van De Griekse Gids Fira (Thira) Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 22 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0094 - Foto van De Griekse Gids Fira (Thira) Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0025 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0018 - Foto van De Griekse Gids Fira, Santorini - Foto van caja Fira Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0108 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Fira»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Fira
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Santorini: Waar ligt Fira?

Uitstapjes / Trips vanaf Fira
De kaart / landkaart van Santorini (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Fira Santorini

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Santorini en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Santorini.

Landkaart Santorini - Plattegrond Santorini - Map of SantoriniEiland Santorini Santorini Fira - Info over Fira Akrotiri Santorini, de stranden Red Beach en White Beach, Faros de Vuurtoren in het zuiden van Santorini Imerovigli op Santorini Firostefani Santorini Het dorp Oia op Santorini Het dorp Megalochori op het eiland Santorini Perivolos Perissa Santorini Finikia Athinios Emporio Kefalonia Oud Thira
Uitstapjes vanaf Oia - Klik op de kaart van Santorini (©De Griekse Gids)