Tzatziki

Tzatziki - Grieks voorgerecht met yoghurt, komkommer en knoflook

Een van de meest favoriete traditionele gerechten in Griekenland is tzatziki (tsatsiki). Het past perfect bij brood als voorafje, bij bijvoorbeeld Pita Gyros maar het wordt ook gegeten als onderdeel van mezes en is heerlijk bij gegrild vlees of vis.

Hoe maak je Tzatziki? Recept voor Tzatziki met foto's

De komkommer wassen en raspen. Vijf minuten laten staan in het een vergiet, het vocht er goed uitdrukken met de hand en weggooien. De knoflook raspen en deze samen met yoghurt, komkommer en zout in een slakom doen. Eventueel dille toevoegen. Dit tot een samenhangende massa roeren en beetje bij beetje de olie toevoegen onder voortdurend roeren. Ongeveer een uur in de koelkast laten staan voor het opdienen.

Tzatziki

 

Wat heb ik nodig om Tzatziki te maken?

2 grote komkommers
 4 teentjes knoflook
1 liter Griekse yoghurt
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
evt. naar smaak een theelepel dille

 

Stap 1: Welke ingredienten heb ik nodig om Tzatziki te maken?

Ingredienten Tzatziki


Stap 2: De komkommers raspen, goed laten uitlekken en het vocht eruit drukken.

Tzatziki komkommer raspen


Stap 3: Yoghurt, knoflook en komkommer klaar zetten

Tzatziki voorbereiding


Stap 4: Alle ingredieten in een grote kom voegen met wat olijfolie.

Olijfolie in tzatziki


Stap 5: Alles goed mengen

Tzatziki bereiden


Stap 6: Tzatziki is klaar! Een olijfje in het midden. Heerlijke Tzatziki!

Heerlijk tzatziki


Tzatziki - Tsatsiki - Zaziki

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa

Bekijken

Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa
Cyprus
Paphos
Yakinthos Residence

Bekijken

Yakinthos Residence
Mykonos
Panormos
Cactus Royal

Bekijken

Cactus Royal
Heraklion Kreta
Stalis
Fly & Drive Athene-Delphi-Pilion-Evia

Bekijken

Fly & Drive Athene-Delphi-Pilion-Evia
Magnisia
Portaria Pilion
© De Griekse Gids 2000-2019