Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Nidri


Nidri - Lefkas (Griekenland)

Nidri (Nydri) is een drukke, gezellige badplaats aan de oostkust van het eiland Lefkas. Het voormalig vissersdorpje, ligt in een fantastische natuuromgeving die volgens de reder Aristoteles Onassis, de mooiste plek op aarde was. Het is niet voor niets dat Onassis later het eilandje Skorpios kocht, dat eilandje ligt precies tegenover Nidri.

Deze toeristenplaats heeft een levendig centrum en een kleurrijke haven. Er is een levendige  boulevard ('s avonds autovrij) en er zijn veel souvenirwinkeltjes. In de zomermaanden slenteren Grieken en toeristen heen en weer, genietend van de prachtige omgeving en sfeer.

De stranden van Nidri zijn niet breed en bestaan uit grofkorrelig zand/grind. De bomen komen tot aan het strand en zorgen voor schaduw. Er zijn hier parasols en ligbedden te huur.

Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee en de eilandjes die voor de kust liggen. Op korte afstand zie je behalve Skorpios, de eilanden Madouri, Meganisi, Sparti en Skorpidi. Nidri is een plaats die erg geliefd is onder zeilers, in de gesloten baai rechts van Nidri, zie je in de zomermaanden honderden bootjes aanmeren.

Nidri biedt samen met Lefkas stad, de beste uitgaansmogelijkheden van het eiland. Er zijn heel wat bars, tavernes en terrasjes. De restaurants zijn erg goed en de ook dat geldt ook voor de prijzen. De vistavernes horen tot de beste van Griekenland, wie van vis houdt zal hier ontzettend genieten. Goede restaurants zijn er niet alleen in Nidri, ook buiten Nidri. Bij het dorp Charadiatika naast de baai van Vlicho, zou het lekkerste vlees op houtskolen bereid worden.

Vanaf  Nidri kun je dagelijks met de veerdiensten naar o.a. Meganisi, Kefalonia (Fiskardo) en Ithaki (Frikes). Daarnaast kun je dagtrips maken met toeristenbootjes, dat is een echte aanrader. Nidri is ook een prima uitvalsbasis om met een auto het eiland te ontdekken omdat het vrij centraal ligt. Vanaf hier ben je binnen 45 minuten overal op het eiland.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Nidri - Nidri in beeld

Bootjes aan de haven van Nidri (Nydri) foto 3 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri (Nydri) aan de Vlicho baai foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas -  Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas -  Foto 18 - Foto van De Griekse Gids LefkasNidriWaterval - Foto van Doortje van Lieshout De eilandjes nabij Nidri (Nydri) foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Strand Nidri (Nydri) foto 1 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nederlandse taferelen in Nidri (Nydri) foto 1 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids lefkas - nidri - Foto van Caiway Zeilboten haven Nidri (Nydri) foto 1  - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Nidri»

Luchtvideo Nidri op Lefkas

Dronevideo van Nidri - ©De Griekse Gids

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Nidri
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Lefkas: Waar ligt Nidri?

Uitstapjes / Trips vanaf Nidri
De kaart / landkaart van Lefkas (©De Griekse Gids)

Advertenties