Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nidri

Nidri - Eiland Lefkas

Nidri (Nydri) is een drukke, gezellige badplaats aan de oostkust van het eiland Lefkas. Het voormalige vissersdorpje ligt op 17 km van Lefkas-stad, de hoofdstad van het eiland in een fantastische omgeving, die volgens de reder Aristoteles Onassis, de mooiste plek op aarde was. Het is niet voor niets dat Onassis later het eilandje Skorpios kocht, dat precies tegenover Nidri ligt.

Nidri heeft een levendig centrum en een kleurrijke haven. Er is een leuke boulevard ('s avonds autovrij) en er zijn veel souvenirwinkeltjes. In de zomermaanden slenteren Grieken en toeristen heen en weer, genietend van de prachtige omgeving en gezellige sfeer.

"Nidri is een gezellige badplaats in een fantastische omgeving"

Nidri ligt rond een natuurlijke baai en er bevinden zich veel tavernes, restaurants en goede accommodaties. Het dorp wordt omgeven door een uitgestrekt groen gebied met bomen en bergen met weelderige groene vegetatie. In de hoofdstraat achter de baai zijn cafés, bars en toeristenwinkeltjes. In het centrum van de stad is een klein folkloremuseum. Dit dorp is een goede keuze voor een leuke vakantie en een prima uitvalsbasis om het mooie eiland te ontdekken.

Nidri heeft een van de drukste havens van Lefkas met veerverbindingen naar de buureilanden Meganisi, Ithaki en het prachtige Kefalonia. De haven van Nidri ligt vol met vissersboten, privéjachten en zeilboten.

Nidri Lefkas
Nidri Lefkas

De watervallen van Nidri

De Dimosari watervallen (Kataraktis) bij Nidri zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. De beste maanden om deze watervallen te bezoeken zijn april mei en juni, want dan stroomt er volop water in de watervallen. Maar ook in de zomermaanden is er vaak nog water in de grootste waterval, vaak is het wel een kleinere stroom, vanwege de warmte en droogte. Het is een prachtig natuurgebied, ook in de zomermaanden.

Vanuit Nidri kun je een wandeling van ongeveer 3,5 km maken naar de watervallen. (45 minuten). Je kunt er ook met een huurauto of scooter naartoe rijden, daar parkeren en wandelend door de mooie natuur in ongeveer een kwartier naar de watervallen wandelen. Goed schoeisel is absoluut aan te raden.

Lefkas watervallen Nidri
De mooie watervallen bij Nidri op Lefkas

Vakantie  op Lefkas

Nidri op Lefkas is een leuke vakantieplaats. Zoek je een goed hotel of leuk appartement, bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Nidri. Wil je Lefkas combineren met andere leuke plaatsen of eilanden? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Lefkas geweest en kennen het dorpje en het eiland erg goed. We kennen de leuke vakantie adresjes en zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo kun je Lefkas bijvoorbeeld goed combineren met Kefalonia en Zakynthos, maar ook met bijvoorbeeld Parga.

Foto's Nidri

Nidri - Eiland Lefkas - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Zeilboten haven Nidri (Nydri) foto 4 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 62 - Foto van De Griekse Gids Zeilboten haven Nidri (Nydri) foto 3 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Flisvos Nidri (Nydri), net voor de grote finale foto 1 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Watersporten Nidri (Nydri) - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Bootjes aan de haven van Nidri (Nydri) foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 43 - Foto van De Griekse Gids Dimosari watervallen - Kataraktis bij Nidri Lefkas - Foto 7 - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Dimosari watervallen - Kataraktis bij Nidri Lefkas - foto 4 - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Nidri»

Luchtvideo Nidri op Lefkas

Dronevideo van Nidri - © De Griekse Gids

Stranden Nidri

De stranden van Nidri zijn niet breed en bestaan uit grofkorrelig zand/grind. De bomen komen tot aan het strand en zorgen voor schaduw. Er zijn hier parasols en strandbedjes te huur. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee en de eilandjes die voor de kust liggen. Als je een auto huurt moet je zeker naar de mooie stranden van Porto Katsiki, Kathisma en Agios Nikitas gaan.

Ook bij Vassiliki is een mooi baaitje, dat is Agiofili. Met een boottocht kun je het mooie strand van Egremni bezoeken, dat sinds een aardbeving in 2015 niet meer met de auto bereikbaar is. Op korte afstand van Nidri zie je behalve Skorpios, de eilanden Madouri, Meganisi, Sparti en Skorpidi. Nidri is een plaats die erg geliefd is onder zeilers, in de gesloten baai rechts van Nidri zie je in de zomermaanden honderden bootjes aanmeren.

Strand Nidri Lefkas
Strand Nidri Lefkas

Uitgaan in Nidri

Nidri biedt samen met Lefkas stad de beste uitgaansmogelijkheden van het eiland. Er zijn heel wat bars, tavernes en terrasjes. De restaurants zijn erg goed en dat geldt ook voor de prijzen. De vistavernes horen tot de beste van Griekenland, wie van vis houdt zal hier ontzettend genieten. Goede restaurants zijn er niet alleen in Nidri, ook buiten Nidri. Bij het dorp Charadiatika naast de baai van Vlicho, zou het lekkerste vlees op houtskool bereid worden.

Nidri Lefkas restaurants
Nidri Lefkas restaurants

Uitstapjes 

Er zijn erg leuke uitstapjes mogelijk vanaf Nidri. Je kunt dagelijks met de veerdiensten naar o.a. Meganisi, Kefalonia (Fiskardo) en Ithaki (Frikes). Daarnaast kun je dagtrips maken met toeristenbootjes, dat is een echte aanrader. Nidri is ook een prima uitvalsbasis om met een auto het eiland te ontdekken omdat het vrij centraal ligt. Vanaf hier ben je binnen 45 minuten overal op het eiland. Aan de westkant van het eiland liggen de mooiste stranden. Een erg leuk uitstapje vanaf Nidri is De Dimosari watervallen bij Nidri

Tips en Bezienswaardigheden 

Er is veel te doen en te zien in de omgeving van Nidri:

 • Madouri-eiland, de thuisbasis van Aristotelis Valaoritis, een belangrijke Griekse dichter en het Aristoteles Onassis Skorpios eiland, waar zwemmen is toegestaan.
 • De beschutte Vlycho-baai en de groene Kaap Agia Kyriaki.
 • Bootje huren en zelf naar de mooiste baaitjes en eilandjes varen.
 • Het Dimosari-ravijn, waar je kunt genieten van een duik in de watervallen. (Kataraktis)
 • Perigiali, een dorp aan zee met een ongelooflijk uitzicht op Prigkiponisia, evenals Neochori.
 • Vlycho (3 km ten zuiden van Nidri), een dorp aan zee in de hoek van een baai en Geni, het schilderachtige toeristengebied gelegen aan de overkant van de kust.
 • Het 18e-eeuwse historische Evangelistria Klooster (De Rode Kerk). Deze is hoog gebouwd op een berg.

Bootje huren in Nidri op Lefkas
Bootje huren in Nidri op Lefkas

Links met tips voor Nidri

 • De Dimosari watervallen bij Nidri Vanuit Nidri kun je een wandeling van ongeveer 3,5 km maken naar de watervallen. Je kunt er ook met een huurauto of scooter naartoe rijden. De Dimosari watervallen liggen in de buurt van het dorpje Rachi, ze bevinden zich in de kloof van Dimosaris.
 • Een bootje huren in Nidri op Lefkas In Nidri op Lefkas kun je  in het haventje kleine motorbootjes huren. Je krijgt er een kaart erbij en het is een goede tip om de eilanden Madouri, Skorpios en de vele baaien van Meganisi te bezoeken plus de oostkust van Lefkas, plekjes waar je met de auto niet kunt komen.
 • Eilandhoppen vanaf Nidri op Lefkas Vanaf Nidri varen iedere dag toeristenbootjes naar de afgelegen stranden op Lefkas en naar de eilanden die er rondom liggen.
 • 3 leuke hotels in Nidri op Lefkas Nidri is een van de leukste vakantieplaatsjes op het prachtige eiland Lefkas en heeft een aantal zeer leuke accommodaties. Bekijk hier drie toppers.

Gemiddelde temperaturen Nidri Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Nidri?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Nidri© De Griekse Gids 2000-2024