Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Kamp Moria zit voller dan vol en ze blijven maar komen (trouw)

(geplaatst op: 2019-09-30 07:25:58 )

De brand in kamp Moria op Lesbos zondag zet de schijnwerper vol op de omstandigheden waarin de vluchtelingen op de Griekse eilanden leven. Met 30.000 zijn ze, meer dan ooit sinds de Turkije-deal van 2016. (trouw.nl)

Lees verder

Griekenland haalt migranten versneld uit volle kampen na fatale brand (nu.nl)

(geplaatst op: 2019-09-30 07:24:03 )

Een deel van de migranten die in overvolle kampen op Griekse eilanden zitten, worden versneld verplaatst naar het Griekse vasteland. Dit meldt de Griekse regering nadat zondag twee doden vielen in een migrantenkamp op Lesbos. Het conflict ontstond nadat er brand woedde in containers waarin migranten worden gehuisvest. Volgens hulporganisatie Because We Carry ontstond de brand door kortsluiting in een kookplaat. Een lokale politieagent laat daarentegen weten dat migranten de brand zelf hebben gesticht. De onrust heeft ervoor gezorgd dat Griekenland vaart zet achter hun nieuwe beleid om vluchtelingen van eilanden naar het vasteland te verplaatsten. Griekse eilanden kampen al maanden met overvolle migrantenkampen. (nu.nl)

Lees verder

Britse reisorganisatie Thomas Cook staakt alle activiteiten (nrc)

(geplaatst op: 2019-09-23 15:08:40 )

Honderdduizenden mensen, onder wie 10.000 Nederlanders, zijn nu via Thomas Cook op reis. De Britse regering is begonnen aan de „grootste repatriëringsoperatie ooit in vredestijd”. Reisorganisatie Thomas Cook staakt per direct alle activiteiten, heeft het bedrijf in de nacht van zondag op maandag bekendgemaakt. Alle bij de reisorganisatie geboekte vakanties zijn geannuleerd en Thomas Cook-vliegtuigen stijgen niet meer op. De procedure voor de liquidatie van het Britse bedrijf is maandagmorgen in gang gezet. (nrc)

Lees verder

Thomas Cook: 50.000 toeristen gestrand in Griekenland (metrotime.be)

(geplaatst op: 2019-09-23 15:07:11 )

Na het faillissement van de Britse reisgroep Thomas Cook zijn ongeveer 50.000 toeristen gestrand in Griekenland. Dat heeft de Griekse minister van Toerisme Charis Theocharis gezegd op tv. In samenspraak met de Britse regering worden vluchten ingelegd om de reizigers weer naar hun thuisland te krijgen. In de komende drie dagen zullen zowat 22.000 Britse toeristen teruggehaald worden, zegt Theocharis. De eerste vijftien vluchten, op kosten van de Britse overheid, zijn al gepland. Toeristen op de vakantie-eilanden Kos, Corfu en Zakynthos worden eerst gerepatrieerd. (metrotime.be)

Lees verder

Verdachte vliegtuigkaping na ruim 30 jaar opgepakt in Griekenland (nos)

(geplaatst op: 2019-09-22 15:10:05 )

Op het Griekse eiland Mykonos is een man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij een vliegtuigkaping in 1985. Het gaat om een 65-jarige Libanees, van wie de naam niet is bekendgemaakt. Vlucht 847 van de Amerikaanse maatschappij TWA werd op 14 juni 1985 kort na het opstijgen vanuit Athene gekaapt door twee mannen. Het toestel met bijna 150 inzittenden aan boord kwam uit Caïro en had als eindbestemming San Diego met tussenstops in Athene, Rome, Boston en Los Angeles. (nos)

Lees verder

300 bewoners en toeristen op Zakynthos geëvacueerd om brand (telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2019-09-16 10:47:19 )

Twee dorpen op het Griekse vakantie-eiland Zakynthos zijn zondag ontruimd wegens een grote natuurbrand. Een woordvoerder van de brandweer zei dat 300 bewoners en toeristen zijn geëvacueerd uit de plaatsen Keri en Agalas. Hij zei dat het vuur mede door de harde wind in de buurt van de huizen in de dorpen is gekomen. De brandweer bestrijdt het vuur met ongeveer 100 brandweerlieden en enkele tientallen voertuigen. Eerder zondag waren enkele blusvliegtuigen ingezet. (telegraaf.nl)

Lees verder

Razernij bij PAOK en in Griekenland na ‘beroving’: ‘Dit is schandalig’ (voetbalzone.nl)

(geplaatst op: 2019-08-14 18:27:19 )

PAOK Saloniki en de Griekse pers voelen zich in het ootje genomen door scheidsrechter Craig Pawson. De Griekse topclub wist het dinsdagavond Ajax bijzonder moeilijk te maken in de derde voorronde van de Champions League, maar uiteindelijk wisten de Amsterdammers toch te zegevieren met 3-2. Dat Ajax drie penalty's kreeg, kan er bij PAOK en de lokale media niet in. (voetbalzone.nl)

Lees verder

Maffia-praktijken in Johan Cruijff ArenA (telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2019-08-14 18:25:17 )

De uitschakeling van PAOK Saloniki heeft in Griekenland flink wat stof doen opwaaien. De media in het land zijn furieus. Met name op scheidsrechter Craig Pawson moet het ontgelden. De Britse arbiter gaf Ajax drie strafschoppen, waarvan één voor hands, terwijl hij het op de ’winnende’ gelijkmaker azende PAOK in de slotfase voor een vergelijkbaar voorval een vrije trap onthield. Ajax won uiteindelijk met 3-2. Dat was na de eerdere 2-2 in Griekenland voldoende voor een plek in de play-offs. Forza is duidelijk en stelt dat Ajax het ticket voor het afsluitende tweeluik om een ticket voor de groepsfase van de Champions League vooral aan Pawson te danken heeft. ’Mafioso, made in England’, stelt de krant. (telegraaf.nl)

Lees verder

Graftombes van ruim 3000 jaar oud gevonden in Griekse stad (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-08-13 10:48:50 )

In de Griekse stad Nemea hebben archeologen twee graftombes gevonden die tussen de 3200 en 3400 jaar oud zijn. De tombes zijn nog volledig intact. In de graven liggen botten van zo'n veertien individuen. Ook zijn er juwelen aangetroffen. De tombes stammen uit de tijd toen de Myceners de macht hadden in het oude Griekenland. Tal van kunstschatten stammen uit deze tijd, zoals het gouden masker van Agamemnon. (nos.nl)

Lees verder

Zware bosbrand op Grieks eiland Evia zorgt voor dikke rook in Athene (demorgen.be)

(geplaatst op: 2019-08-13 10:47:49 )

Een zware bosbrand woedt op dit moment op Evia, het op één na grootste eiland van Griekenland. De autoriteiten hebben al verschillende dorpen laten ontruimen. De brand zorgt ook voor dikke rook boven de hoofdstad Athene. De bosbrand brak uit op dinsdag rond 3 uur 's nachts in het gebied rond de gemeente Dirfys-Messapia, in de regio Centraal-Griekenland. Meer dan 120 brandweermannen krijgen de hulp van verschillende vliegtuigen en helikopters om de brand te bestrijden. Hevige rukwinden en een lastig terrein bemoeilijken dat alleen maar.  (demorgen.be)

 
Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAlles over Griekenland


Eilandhoppen Griekenland