Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Doden en gewonden in Griekenland door hagel en windstoten (ad.nl)

(geplaatst op: 2019-07-11 06:01:13 )

In Griekenland zijn zeker zes mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt nadat noodweer over het noorden van het land trok, meldt de brandweer. Het slechte weer ging gepaard met harde wind, veel regen en hagelbuien.Een man kwam om het leven en twee anderen raakten gewond toen hun camper door de harde wind van de weg werd geblazen. Een andere man vond de dood toen het dak van een restaurant instortte. Twee Oost-Europese toeristen werden gedood toen ze onder een omvallende boom terechtkwamen. Zeker twintig gewonden liggen volgens de hulpdiensten nog in het ziekenhuis. Het noodweer kwam na een periode van extreme hitte, waarbij de temperaturen de afgelopen dagen boven de 40 graden uitkwamen. (ad.nl)

Lees verder

Zeker zes doden en tientallen gewonden door noodweer in Griekenland (nu.nl)

(geplaatst op: 2019-07-11 05:58:56 )

Noodweer in het noorden van Griekenland heeft woensdagavond volgens de plaatselijke brandweer aan minstens zes toeristen het leven gekost. Tientallen mensen zijn gewond geraakt. Alle dodelijke slachtoffers zijn volgens de brandweer toeristen. Zeker zestig mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht met uiteenlopende verwondingen. Het noorden van Griekenland werd de hele dag geteisterd door harde windstoten, zware regenval en hagelstormen. Het noodweer zorgde voor veel chaos in de regio. (nu.nl)

Lees verder

Tsipras verdient complimenten (trouw.nl)

(geplaatst op: 2019-07-09 07:06:33 )

et radicaal-linkse experiment in Griekenland is (voorlopig) voorbij. Bij de verkiezingen dit weekeinde werd Syriza van premier Alexis Tsipras onttroond als grootste partij. De macht gaat over naar het centrum-rechtse Nieuwe Democratie, dat de Grieken belooft dat ze straks ‘weer trots’ kunnen zijn op hun land. Maar áls dat gebeurt, omdat Griekenland verder economisch herstelt en de mensen eindelijk wat respijt krijgen van het door Brussel afgedwongen bezuinigingsbeleid, dan is dat óók aan Syriza te danken. De partij, die aan de macht kwam met de belofte van radicaal verzet tegen Brussel, bleek de afgelopen jaren juist een betrouwbare partner van internationale schuldeisers. (trouw.nl)

Lees verder

Mitsotakis ingezworen als premier van Griekenland

(geplaatst op: 2019-07-08 12:40:13 )

Kyriakos Mitsotakis is maandag beëdigd tot premier van Griekenland. Zijn partij Nea Dimokratie (Nieuw Democratie) kreeg tijdens de vervroegde verkiezingen van zondag zo'n 40 procent van de stemmen. Hij is de opvolger van Alexis Tsipras, die met zijn partij net geen 32 procent van alle stemmen vergaarde. De vervroegde verkiezingen waren uitgeroepen nadat de partij Syriza van Tsipras een ruime nederlaag leed bij de Europese Verkiezingen. Ook toen had de partij van de nu 51-jarige Mitsotakis een voorsprong van zo'n 9 procentpunten op Tsipras. (nu.nl)

Lees verder

Griekenland: rebel Tsipras erkent verlies, feliciteert rechtse Mitsotakis (nrc.nl)

(geplaatst op: 2019-07-07 12:42:52 )

Volgens de exitpolls kan Kyriakos Mitsotakis van Nieuwe Democratie met genoeg Griekse stemmen voor een absolute meerderheid gaan regeren. De Griekse kiezers nemen zondag na vier jaar afscheid van Alexis Tsipras, de rebelse linkse politicus die had beloofd dat hij zich in de Griekse schuldencrisis zou verzetten tegen het opgelegde bezuinigingsbeleid. Na een zware nederlaag voor zijn partij Syriza bij de Europese verkiezingen in mei voelde Tsipras zich gedwongen de voor dit najaar geplande verkiezingen te vervroegen. Bij de parlementsverkiezingen heeft zich een nieuwe nederlaag afgetekend. (nrc.nl)

Lees verder

Waarom de partij die Griekenland in de crisis stortte, waarschijnlijk de verkiezingen gaat winnen

(geplaatst op: 2019-07-07 07:21:08 )

De verkiezingen in Griekenland worden zondag vrijwel zeker gewonnen door Nieuwe Democratie, de conservatie partij die het land tien jaar geleden in de crisis stortte. Waarom kiezen de Grieken nu weer voor het ancien regime?  (Volkskrant.nl)

Lees verder

Stembussen geopend voor vervroegde verkiezingen in Griekenland

(geplaatst op: 2019-07-07 07:19:58 )

De stembussen voor de parlementsverkiezingen in Griekenland zijn zondagochtend om 07.00 uur (lokale tijd) geopend. De Griekse premier Alexis Tsipras diende in mei een verzoek tot vervroegde verkiezingen in, na een forse nederlaag van zijn partij Syriza bij de Europese Verkiezingen. De stembussen gaan om 19.00 uur dicht en de uitslag wordt rond middernacht verwacht. Het worden de eerste nationale verkiezingen sinds in 2016 de stemgerechtigde leeftijd teruggebracht werd van 18 naar 17 jaar.

Lees verder

500 euro per maand om te wonen op dit Griekse eiland (metronieuws)

(geplaatst op: 2019-07-05 13:25:11 )

De inwoners van het Griekse eiland Antikythera, gelegen tussen Kreta en Kythira, hebben een wel heel lucratieve oplossing gevonden voor hun ‘spookeiland’. Zij willen nieuwe bewoners lokken door een gratis huis, een stuk land en een vergoeding van 500 euro per maand aan te bieden. (metronieuws)

Lees verder

Schlagerzanger Costa Cordalis, de beroemdste Griek van Duitsland, overleden (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-07-05 08:04:54 )

Schlagerzanger Costa Cordalis is overleden op 75-jarige leeftijd. CC, zoals zijn fans hem liefkozend noemden, stierf op Mallorca in aanwezigheid van zijn familie. Hij was al langere tijd ziek. Hij werd vooral bekend door zijn grootste hit Anita. De beroemdste Griek van Duitsland woonde al jaren op het Spaanse eiland. Daar trad hij veelvuldig op op feesten in clubs. (nos.nl)

Lees verder

Grieken kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om te stemmen tijdens het toeristenseizoen (Volks

(geplaatst op: 2019-07-05 08:03:37 )

De Griekse verkiezingen van zondag krijgen een verrassende wending: veel Grieken zullen niet gaan stemmen. De reden: het toeristenseizoen. Nu moet het geld voor de rest van het jaar verdiend worden. De reis naar het stemlokaal in het geboortedorp past daar niet in. (Volkskrant.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAlles over Griekenland


Eilandhoppen Griekenland