Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Help de vluchtelingen in Griekenland (trouw.nl)

(geplaatst op: 2019-11-17 08:49:01 )

De situatie van vluchtelingen op de Griekse eilanden is schrijnend, aldus Ineke Palm, epidemioloog en voorzitter Pauluskerk vluchtelingenwerk Rotterdam. De rest van Europa kan zich niet afzijdig houden. Bij het Europees migratiebeleid kun je juridisch en moreel grote vraagtekens zetten. Terwijl Europa medeverantwoordelijk is voor veel conflicten waardoor mensen op de vlucht slaan, houdt ze haar poorten angstvallig gesloten voor diezelfde vluchtelingen. Mensen hebben recht op asielaanvraag in Europa, maar veilige routes ontbreken. Sinds de Turkije-deal zijn er minder bootvluchtelingen, tegelijk zitten steeds meer vluchtelingen in onmenselijke omstandigheden vast op de Griekse eilanden. Ik was onlangs voor een kort verblijf op Lesbos en zag hoe mensen proberen te overleven in de ‘hel’ van Moria. (Trouw.nl)

Lees verder

EU moet meer doen om Griekenland en Italiƫ te helpen met vluchtelingen (ad.nl)

(geplaatst op: 2019-11-15 08:50:05 )

De Europese Rekenkamer is zeer kritisch over de manier waarop de EU omgaat met migranten en vluchtelingen die aankomen in Griekenland en Italië. ,,Sommige mensen moeten vier jaar wachten op hun eerste gesprek”, zegt een onderzoeker. (ad.nl)

Lees verder

China investeert 600 miljoen euro in grootste haven van Griekenland (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-11-11 08:52:13 )

Griekenland en China zijn het eens geworden over een investering van ruim 600 miljoen euro in de haven van Piraeus, de grootste haven van Griekenland. Het geld is afkomstig van het Chinese staatsbedrijf COSCO Shipping, dat sinds 2016 al 51 procent van de haven in handen heeft. De overeenkomst volgt uit de zestien verdragen die China en Griekenland vandaag ondertekenden, tijdens een officieel bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Griekenland. (nos.nl)

Lees verder

Griekenland kiest voor veel strengere migratiewet (Volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2019-11-01 08:53:23 )

De buitenmuren van Fort Europa zijn donderdagavond weer een stukje dikker geworden. Het Griekse parlement heeft een nieuwe strenge asielwet aangenomen. Asielzoekers kunnen nu veel makkelijker worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. Mensenrechtenorganisaties spreken schande van de nieuwe wet. (Volkskrant.nl)

Lees verder

Een rookverbod is in Griekenland, zoals met wel meer wetten, vrijblijvend

(geplaatst op: 2019-10-08 06:24:35 )

Ministeries die blauw staan, restaurantbezoekers die onverstoorbaar roken onder een verbodsbord en de dokter in het ziekenhuis die er nog eentje opsteekt. Binnenkort is dat in Griekenland voorbij. Als het aan de nieuwe conservatieve regering van premier Kyrakios Mitsotakis ligt, zijn alle openbare ruimtes snel rookvrij.  (trouw.nl)

Lees verder

Geiten eten heel eiland in Griekenland op (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-10-08 06:23:26 )

n aparte situatie in Griekenland: op het eiland Samothraki leven meer geiten dan mensen! En daar balen de bewoners van. De geiten eten alle jonge bomen op. Daardoor gaan stenen los liggen en brokkelt het eiland langzaam af. Aan boeren wordt daarom gevraagd om sommige geiten weg te doen. Ook worden er nieuwe bomen gepland en hekken geplaatst. Zodat het eiland een goede plek blijft om te wonen voor mensen en dieren. (nos.nl)

Lees verder

Griekenland en VS gaan nauwer samenwerken (nieuwsblad.be)

(geplaatst op: 2019-10-06 06:26:55 )

De Verenigde Staten zullen nauwer samenwerken met Griekenland, vooral op militair vlak. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zaterdag aangekondigd in Athene. De aankondiging heeft ook tot protesten in de Griekse hoofdstad geleid. Pompeo had zaterdag een ontmoeting met de premier van Griekenland, Kyriakos Mitsotakis. Beide NAVO-landen zullen behalve militair, ook hun banden versterken in de energie- en economische sectoren. (nieuwsblad.be)

Lees verder

Van 't Schip slachtoffert Griekse sterren en stuurt uitnodiging naar Alkmaar (vi.nl)

(geplaatst op: 2019-10-04 06:28:36 )

Bondscoach John van 't Schip grijpt rigoureus in bij Griekenland. Voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië (12 oktober) en Bosnië-Herzegovina (15 oktober) heeft Van 't Schip besloten meerdere vaste waarden niet uit te nodigen. Donderdag maakte Van 't Schip zijn 25-koppige selectie bekend voor de twee duels die eraan komen. De opvallendste afwezige in zijn groep is 42-voudig international Kostas Manolas. (vi.nl)

Lees verder

VN: 1000 migranten verdronken dit jaar, situatie op Griekse eilanden kritiek (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-10-02 07:22:04 )

Dit jaar zijn meer dan duizend migranten verdronken in de Middellandse Zee die probeerden Europa te bereiken. Dat schat de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Hoewel het aantal doden sinds 2016 is gedaald, zijn de cijfers voor september juist hoger dan normaal. De VN waarschuwt voor de "kritieke situatie" in migrantenkampen op de Griekse eilanden. (nos.nl)

Lees verder

Twee doden door brand in kamp Moria, Griekenland haalt 250 vluchtelingen op (nrc.nl)

(geplaatst op: 2019-09-30 07:27:53 )

Na de brand in het overvolle vluchtelingenkamp op Lesbos ontstonden rellen, waarbij de politie ingreep met traangas. De Griekse regering brengt maandag 250 migranten versneld naar het vasteland. Bij een brand in het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos zijn twee personen om het leven gekomen. Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR gaat het om een vrouw en een kind. Na de brand ontstonden rellen in het kamp, waarbij ten minste zeventien gewonden vielen. De Griekse regering gaat maandag 250 vluchtelingen versneld overbrengen naar het vasteland. (nrc.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAlles over Griekenland


Eilandhoppen Griekenland