Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Musea op Corfu

- Het Archeologisch museum: Het Archeologisch museum ligt in het district Garitsa en is gebouwd tussen 1962-1965, met het doel om de sculpturen van de Artemis Tempel tentoon te stellen. Er worden ook vondsten getoond uit het Neolithicum (6000 jaar voor Chr.) tot de Romeinse tijd.
- De Gemeentelijke Galerie: Hier kan men schilderijen bekijken van schilders uit Corfu, (zoals Ch. pachi, P. Proselantis jr., A. Giallinas, Vikentios Bocachiabi, S Skarveli, L. Kagevinas, G. Samartzis) De kustwerken zijn representatief voor de 19e eeuwse Griekse Kunst Beweging.
- Het Museum van Aziatische kunst. Dit museum is gevestigd in het paleis van St. Michael en Georgios. Het werd opgericht in 1927, na een donatie van 10.500 objecten, door Gregorios Manos. Tot 1974 was het museum alleen gericht op kunst uit China en Japan, maar daarna werd het museum verrijkt met andere collecties en tegenwoordig biedt het kunst uit China, India, Japan, Thailand en Tibet.
- Het Museum van Antivouniotissa: Het museum is gevestigd in de heilige kerk van de Maagd Maria van Antivouniotissa. Het is één van de oudste musea van de stad Corfu en toont een collectie van Byzantijnse en post-Byzantijnse ikonen en kunstschatten.
- De Nationale Galerie: gevestigd in Castelino. Deze galerie heeft regelmatig tentoonstellingen van zowel Griekse als Buitenlandse kunstenaars.
- Het Solomos Museum: Dit museum is gevestigd in het huis waar de nationale dichter Dionysios Solomos leefde, werkte en stierf. Hier wordt ook het bureau van de dichter tentoongesteld, fotografisch materiaal en een rijke bibliotheek.
- Het Maritiem Museum
- Het Kapodistria Museum: In dit museum in Evropouli bevinden zich persoonlijke voorwerpen van de eerste Griekse Staatshoofd, Ioannis Kapodistrias.
- Het Historisch en Volkenkundig Museum: Dit bevindt zich in Sinarades en het is een precieze kopie van een huis uit de 19e eeuw.
- Het Olijfmuseum: In het dorpke Kinopiastes bevindt zich het Olijfmuseum, hier kan men zien hoe men vroeger en nu olie uit de olijven perst.
- Het Bankbiljetmuseum: dit bevindt zich in een deel van het historische gebouw van de Ionische Bank in Corfu stad.
© De Griekse Gids 2000-2024