Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Angistri

Eiland Angistri - Griekenland

Angistri vakantie. Angistri (Agistri, spreek je eigenlijk Agkistri uit) is een klein eiland, van twaalf vierkante kilometer, dat bedekt is met vele dennenbomen. Het eiland heeft ongeveer duizend vaste inwoners en het ligt ongeveer zes kilometer ten westen van het eiland Aegina, in het hart van de Saronische baai. In de zomer wordt het eiland door veel toeristen bezocht. Bestuurlijk hoort Agkistri bij de stad Piraeus.

Bekijk Video

Angistri Video

Vakantiefilm Angistri - © De Griekse Gids

Op het eiland bevinden zich vier dorpen

  • Megalochori of Mylos: Megalochori is het grootste dorp van het eiland met meer dan vijfhonderd inwoners. Megalochori heeft een eigen, natuurlijke haven en een zand- en kiezelstrand. Hier arriveren en vertrekken de flying dolphins die de route Piraeus-Agkistri-Piraeus maken. Het dorp heeft veel ouderwetse Griekse stenen huizen, smalle geplaveide straatjes en steegjes, traditionele kafeneions en tavernes maar ook goedkopere en luxere hotels.
  • Skala: Skala is de grotere haven van Agkistri, hier meren de grote boten uit Piraeus en Aegina aan. Skala ligt in het noordoosten van het eiland op twee kilometer van Megalochori en telt ongeveer 350 inwoners. Het is een vakantieoord waar veel hotels en appartementen zijn. Hier ligt een mooi zandstrand met ondiep water. Hier zijn vele traditionele visrestaurants, bars en tavernes.
  • Limenaria: Limenaria is een traditioneel dorp in het zuiden van Agkistri, ongeveer vijf kilometer van Megalochori. Hier wonen ongeveer honderd inwoners in een dorp dat omgeven is door vele dennenbomen.
  • Metochi: Metochi ligt op de hellingen van een heuvel tussen Skala en Megalochori. Omdat het wat hoger ligt, is vanaf hier het uitzicht erg mooi.

Boek je vakantie Angistri

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op het eiland Angistri beleven? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Je kunt Angistri bijvoorbeeld mooi combineren met Athene en Aegina

Foto's Angistri - Angistri in beeld

Bereikbaarheid: Agkistri is vanaf Piraeus en Aegina bereikbaar. Dagelijks gaan er meerdere boten heen en weer om passagiers te vervoeren. De boottocht vanaf Piraeus duurt maximaal twee uur. Wilt u eens naar Angistri? U kunt reizen naar Angistri op www.grieksegidsreizen vinden.

Reisverslag over Angistri: eilandagistri.nl

Vakanties: Vakanties naar Angistri

Gemiddelde temperaturen Angistri

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Waar ligt Angistri?


Waar ligt Angistri
De kaart / landkaart van Angistri

Bestemmingen Angistri
Angistri
1 reviews
9.0
Meer Saronische eilanden bestemmingen
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024