Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Magazia

Magazia - Eiland Skyros

Magazia en Molos.Magazia en Molos op eiland Skyros zijn de dichtstbij liggende stranden van Skyros stad. Deze stranden liggen op loopafstand van Skyros stad (Chora). Een mooi uitzicht op deze stranden is te bewonderen vanaf het kasteel van Skyros op de top van de heuvel. Magazia is het eerste dorp dat in de omgeving van Chora is gebouwd. Het ligt aan een zandstrand waar diverse terrassen zijn van restaurants en beachbars. Ook zijn er veel watersportfaciliteiten voorhanden, je kunt hier bijvoorbeeld windsurfen en kanoën.

Molos is het verlengde van Magazia, je kunt het als een geheel strand beschouwen. Deze stranden zijn de populairste stranden van Skyros en het zijn tevens de drukste stranden van Skyros, vooral in het hoogseizoen. In de zee zie je de stenen golvenbrekers, die geplaats zijn als bescherming van vooral kleine vissersbootjes.

Magazia is ook populair onder jongeren, vooral in het zomerse hoogseizoen. Dan komen veel jongeren hier bij de beachbars feesten. Dicht bij het strand zijn oude graven te bezichtigen uit de ijzertijd en uit de Myceense periode (1600-1000 voor Christus). Een derde strand nabij Magazia en Molos  ligt iets noordelijker, dat is het strand Gyrismata. Dit strand is iets rustiger, wel zijn er strandstoelen en parasols te huur.

Foto's Magazia

Molos en Magazia bij Skyros stad | Skyros Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Molos en Magazia | Skyros Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Haventje bij Magazia | Skyros Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Bij Molos en Magazia | Skyros Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Molos en Magazia bij Skyros stad | Skyros Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Bij Molos en Magazia | Skyros Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Ruine bij Molos en Magazia | Skyros Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kat bij Molos en Magazia bij Skyros stad | Skyros Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Detail vissersboot (Skyros) - Foto van Vriesman Uitzicht op Skyros stad vanaf Molos en Magazia - Foto van Kyriakos Antonopoulos Haventje bij Molos en Magazia | Skyros Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Bij Molos en Magazia | Skyros Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Magazia»


Gemiddelde temperaturen Magazia Skyros

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skyros: Waar ligt Magazia?

Waar ligt Skyros
De kaart / landkaart van Magazia© De Griekse Gids 2000-2020