Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Aegina stad

Aegina stad - Eiland Aegina

Aegina stad. Aegina stad is de hoofdstad van het gelijknamige eiland Aegina. Het is een pittoresk stadje in het noordwesten van het eiland. Wanneer je met de boot uit Piraeus aankomt in de haven van Aegina, zie je direct de witte kerk van Agios Nikolaos.

"Aegina-stad is een erg leuk en levendig stadje."

Opvallend in deze stad zijn de vele neoklassieke en traditionele huizen die een speciale charme uitstralen. Weinig mensen weten dat Aegina in de 19e eeuw, om precies te zijn in 1826, twee jaar lang de hoofdstad van Griekenland is geweest, vandaar de mooie klassieke huizen. In Aegina-stad wonen ongeveer zevenduizend mensen.

Aegina-stad
Aegina-stad

De meeste winkels zijn rondom de haven en in de ouderwetse steegjes te vinden. De eerste etage van de meeste herenhuizen zijn vaak als winkels in gebruik. Veel zaken verkopen pinda’s uit Aegina. Deze pinda’s zijn het nummer één exportproduct van het eiland en wanneer je over het eiland gaat rondrijden zie je veel van deze bomen.

Een wandeling bij de vismarkt en de groentemarkt is erg leuk en aan de haven zijn ouzeri’s en visrestaurants waar je lekker kan genieten. Aegina is vooral populair onder Griekse toeristen omdat het dichtbij Athene ligt. Daardoor wordt het stadje het hele jaar door bezocht, vooral in de weekenden.

Vakantie naar Aegina

Wil je van een heerlijke vakantie op Aegina genieten en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Aegina. Wil je meerdere Griekse eilanden combineren, dan ga je eilandhoppen, boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen, het is onze specialiteit.

Foto's Aegina stad

Aegina stad | Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 35 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 46 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 30 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 44 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 26 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 22 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 41 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 63 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 55 - Foto van De Griekse Gids Aegina stad | Griekenland 36 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Aegina stad»

Stranden

Bij de stad zijn twee goed georganiseerde stranden. Het eerste strand ligt aan de linkerzijde van de haven en het andere ligt voor de archeologische vindplaats. Beide stranden zijn zandstranden en aan het strand zijn ligbedden en parasols te huur. In de nabijheid van de stranden zijn restaurants en cafeetjes.

Strand Aegina
Strand bij Aegina-stad


Gemiddelde temperaturen Aegina stad Aegina

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Aegina: Waar ligt Aegina stad?

Waar ligt Aegina
De kaart / landkaart van Aegina stad© De Griekse Gids 2000-2023