Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kioni

Kioni - Eiland Ithaki

Kioni. Het authentieke vissersdorp Kioni op eiland Ithaka (Ithaki) ligt aan de noordoostkust, ongeveer 5 kilometer onder Frikes. De route vanaf Frikes is prachtig, en schotelt je geweldige uitzichten voor. Vanaf de hoofdstad Vathy is de afstand ongeveer 21 kilometer, want je rijdt via Frikes. (Hemelsbreed ligt het dichterbij Vathi dan Frikes.)

In het haventje van Kioni liggen vissersbootjes. De mooi verzorgde huizen met keramieken dakpannen geven dit dorp een prachtige uitstraling. Aan de kade zijn enkel tavernes, met terrasjes vlak aan het water. Ook is er een leuk kafeneion. Overal in het dorp staan potten met bloemen. Het dorp heeft een vriendelijke uitstraling en vriendelijke bewoners. De omgeving van het dorp is prachtig groen, de heuvels achter en rondom het dorp staan vol met bomen.

De bewoners van het nabije dorp Anogi kozen in het verleden voor een plaats dichter bij de zee, om van de visvangst te kunnen leven en zo is Kioni ontstaan. Kioni biedt een ideale omgeving voor wandelaars en mensen die van rust houden.

Foto's Kioni

Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 070 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 064 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 062 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 071 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 059 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 061 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kioni»

Video Kioni - Ithaki

video Kioni Ithaki

©De Grieke Gids  - Kioni


Gemiddelde temperaturen Kioni Ithaki

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Ithaki: Waar ligt Kioni?

Waar ligt Ithaki
De kaart / landkaart van Kioni© De Griekse Gids 2000-2020