Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Paxos

Eiland Paxos - Griekenland

Paxos (Paxi) vakantie. Paxos en Antipaxos zijn twee kleine eilandjes ten zuiden van Waar ligt Paxos en Antipaxos?Corfu en ten westen van het Griekse vasteland Epirus. Paxos is achttien vierkante kilometer groot en telt ongeveer tweeënhalf duizend vaste inwoners. Het is een zeer groen eiland vol met olijfbomen en dennenbomen, zeegrotten, traditionele dorpen en rustige stranden.

Paxos ligt ongeveer tien kilometer van Corfu en twaalf kilometer van Epirus. Met de boot is het eiland bereikbaar vanaf diverse havens op Corfu en Epirus. Paxos heeft een langwerpige vorm waarbij de westkust velen malen vlakker is dan de oostkust. Aan de oostkust is het erg steil met allerlei hoge rotsen en grotten. Dit oostelijk gedeelte is het meest indrukwekkende gedeelte vonden wij.

Hoewel Paxos weinig inwoners heeft, wordt het in de zomer druk bezocht. Tussen de 150.000 en 200.000 toeristen komen hier elk jaar op bezoek. Ook de internationale jetset heeft het eiland ontdekt, zo hebben verschillende rijken hier een vakantiehuisje gekocht of komen beroemdheden hier op vakantie. Zo waren in het verleden Julia Roberts en Pamela Anderson op het eiland. De stranden op Paxi lijken op elkaar: groot of klein, het zijn in het algemeen witte kiezelstranden met helder turquoise water.

Paxos Griekenland
Paxos Griekenland


Op het eiland zijn veel mooie stranden, deze zijn vaak niet bereikbaar met de auto maar eerder per boot. Daarom is het geen slecht idee om een klein bootje te huren en op je gemak rondom het eiland te varen. Het hele eiland heeft een omtrek van maar 21, dat is dus gemakkelijk te doen.

Foto's Paxos - Paxos in beeld

Gaios

De hoofdstad van het eiland is Gaios. Gaios is de belangrijkste en grootste haven van het eiland. Bij het stadje, dat eerder op een dorp lijkt, zijn leuke winkelstraatjes en pleintjes waar het erg gezellig is. Hier zijn allerlei restaurantjes, vistaverna’s, cafeetjes, je krijgt hier het ultieme vakantiegevoel. Lees meer»

Lakka

In het noorden van het eiland ligt het stadje (dorp) Lakka. Lakka is een klein pittoresk vissersdorp dat in een kleine gesloten baai, negen kilometer van Gaios, ligt. Lees meer»


Longos (Loggos)

Loggos ligt te midden van olijfbomen en dennenbomen, vijf kilometer ten noorden van Gaios. Het is een pittoresk vissersdopje waarbij in de traditionele architectuur van de huizen, zowel Griekse als Italiaanse elementen te zien zijn. Lees meer»

 

Antipaxos (Antipaxi)

Antipaxi is een net als Paxi een prachtig groen eilandje. Het ligt ongeveer vier kilometer van Paxi. Het eilandje is praktisch onbewoond, men beweert dat het ongeveer vijftig vaste inwoners heeft. Vooral in de zomer worden de paar gehuchten die er zijn bezocht. De mooiste stranden zijn die van Voutoumi en Vrika. Dit zijn ook de stranden waar de toeristische bootjes stoppen om de toeristen te laten zwemmen. De kleuren zijn hier prachtig en in harmonie: witte stranden, turquoise zeewater, een fraai begroeide kust en dat in combinatie met de helderblauwe Griekse hemel zijn op zijn minst magisch te noemen.

Gemiddelde temperaturen Paxos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Waar ligt Paxos?


Waar ligt Paxos
De kaart / landkaart van Paxos

Bestemmingen Paxos
Paxos
0 reviews
-
Meer Ionische eilanden bestemmingen
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2023