Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Stavros

Stavros - Eiland Ithaki

Stavros.Stavros ligt op het Griekse eiland Ithaki, ongeveer 17 kilometer ten noorden van de hoofdstad, Vathy. Vanaf het haventje Pisaetos, waar de veerboot aankomt, is het ongeveer 13 kilometer.

Op het plein van het dorp bevindt zich het borstbeeld van Odysseus. Hier bevindt zich ook de kerk van “Sotiras” (Jezus, de redder). In deze kerk zijn mooie muurschilderingen te bezichtigen. Op dit plein, dat omringd wordt door wit geverfde grote bomen, zijn enkele gezellige taverna’s en restaurants. Er is vanaf het terras van een van deze restaurants een prachtig uitzicht op de omgeving en de zee. Ook is er een speeltuintje voor kinderen.

Vlakbij Stavros, beneden aan de baai van Polis, zou zich in de oudheid het paleis van Odysseus zich hebben bevonden, volgens archeologische vondsten die er gedaan zijn. Tegenwoordig kun je zwemmen en snorkelen. Ook zijn er waterfietsen en kano’s te huren. In deze baai is de grot van Loizos. Hier zijn resten van een heiligdom (van de god Apollo) uit de negende eeuw voor Christus gevonden. De grot is niet meer toegankelijk voor publiek, sinds een aardbeving in het verleden. In Stavros kun je archeologische voorwerpen bekijken die in de Loizos grot zijn gevonden. In het dichtbij zijnde plaatsje Pilikata zijn opgravingen gedaan uit het jaar 3000 voor Christus.

video Stavros Ithaki

Foto's Stavros

Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 049 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 052 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 046 - Foto van De Griekse Gids Het beeld van Odysseus - Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 045 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 043 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 050 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 13 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Stavros»


Gemiddelde temperaturen Stavros Ithaki

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Ithaki: Waar ligt Stavros?

Waar ligt Ithaki
De kaart / landkaart van Stavros© De Griekse Gids 2000-2020