Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Stavros

Stavros - Eiland Ithaki

Stavros. Stavros ligt op het Griekse eiland Ithaki, ongeveer 17 kilometer ten noorden van de hoofdstad, Vathy. Vanaf het haventje Pisaetos, waar de veerboot aankomt, is het ongeveer 13 kilometer.

"Op het plein van Stavros bevindt zich het borstbeeld van Odysseus."

Hier bevindt zich ook de kerk van “Sotiras” (Jezus, de redder). In deze kerk zijn mooie muurschilderingen te bezichtigen. Op dit plein, dat omringd wordt door wit geverfde grote bomen, zijn enkele gezellige taverna’s en restaurants. Er is vanaf het terras van een van deze restaurants een prachtig uitzicht op de omgeving en de zee. Ook is er een speeltuintje voor kinderen.

Stavros Ithaki
Stavros Ithaki

Vlakbij Stavros, beneden aan de baai van Polis, zou zich volgens archeologische vondsten die er gedaan zijn in de oudheid het paleis van Odysseus hebben bevonden.Tegenwoordig kun je er zwemmen en snorkelen. Ook zijn er waterfietsen en kano’s te huur. In deze baai is de grot van Loizos. Hier zijn resten van een heiligdom (van de god Apollo) uit de negende eeuw voor Christus gevonden. De grot is sinds een aardbeving in het verleden niet meer toegankelijk voor publiek. In Stavros kun je archeologische voorwerpen bekijken die in de Loizos grot zijn gevonden. In het dichtbij zijnde plaatsje Pilikata zijn opgravingen gedaan uit 3000 voor Christus.

Vakantie naar Ithaki

Wil jij je volgende vakantie graag naar het prachtige eiland Ithaki (Ithaca) en zoek je een leuk hotel of appartement? Bekijk hier ons overzicht van vakantie naar Ithaki. Wil je meerdere mooie Ionische eilanden combineren? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Stavros

Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 047 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 046 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids De Odysseus route Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 048 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 051 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 052 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Het beeld van Odysseus - Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 044 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Het beeld van Odysseus - Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 045 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 13 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Stavros»

Video Stavros - Ithaki


Gemiddelde temperaturen Stavros Ithaki

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Ithaki: Waar ligt Stavros?

Waar ligt Ithaki
De kaart / landkaart van Stavros© De Griekse Gids 2000-2024