Stavros (Ithaki)

Stavros. Stavros ligt op het Griekse eiland Ithaki, ongeveer 17 kilometer ten noorden van de hoofdstad, Vathy. Vanaf het haventje Pisaetos, waar de veerboot aankomt, is het ongeveer 13 kilometer.

Op het plein van het dorp bevindt zich het borstbeeld van Odysseus. Hier bevindt zich ook de kerk van “Sotiras” (Jezus, de redder). In deze kerk zijn mooie muurschilderingen te bezichtigen. Op dit plein, dat omringd wordt door wit geverfde grote bomen, zijn enkele gezellige taverna’s en restaurants. Er is vanaf het terras van een van deze restaurants een prachtig uitzicht op de omgeving en de zee. Ook is er een speeltuintje voor kinderen.

Vlakbij Stavros, beneden aan de baai van Polis, zou zich in de oudheid het paleis van Odysseus zich hebben bevonden, volgens archeologische vondsten die er gedaan zijn. Tegenwoordig kun je zwemmen en snorkelen. Ook zijn er waterfietsen en kano’s te huren. In deze baai is de grot van Loizos. Hier zijn resten van een heiligdom (van de god Apollo) uit de negende eeuw voor Christus gevonden. De grot is niet meer toegankelijk voor publiek, sinds een aardbeving in het verleden. In Stavros kun je archeologische voorwerpen bekijken die in de Loizos grot zijn gevonden. In het dichtbij zijnde plaatsje Pilikata zijn opgravingen gedaan uit het jaar 3000 voor Christus.

Foto's Stavros - Stavros in beeld

Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 052 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 050 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 051 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Het beeld van Odysseus - Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 045 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 043 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Stavros Ithaki - Ionische eilanden -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Stavros»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Ithaki

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Ithaki: Waar ligt Stavros?

Waar ligt Ithaki
De kaart / landkaart van Stavros


Ithaki vakanties

Adastra Ithaca Luxury Suites (Incl. auto)

Bekijken

Adastra Ithaca Luxury Suites (Incl. auto)
Ithaki
Vathy
Korina Gallery Hotel

Bekijken

Korina Gallery Hotel
Ithaki
Vathy
Mazourka

Bekijken

Mazourka
Ithaki
Stavros
Korina Gallery Hotel

Bekijken

Korina Gallery Hotel
Ithaki
Vathy
© De Griekse Gids 2000-2019