Achaia (Peloponnesos)

Achaia. Achaia ligt aan de westkust van de Peloponnesos. Eén van de beste wijnen komt uit de streek ten oosten van Patras. Het departement Achaia wordt volgens archeologen sinds het Paleolithicum bewoond. De eerste bewoners waren de Achaiersdie hier grote steden bouwden zoals Patras en Egion. Na de katastrofe van Corinthe door de Romeinen in in 146 voor Christus  heeft Achaia en bloeiperiode gekend. De Heilige Andreas heeft het Christendom hier verspreid. In agia Lavra bij Kalavrita is de grote opstanding van de Grieken in 1821 begonnen.

De grootste stad van de Peloponnesos is Patras. Patras is tevens de hoofdstad van het department Achaia en is de belangrijkste haven en industriestad van de Peloponnesos. De naam Achaea werd door de Romeinen ook aan geheel Griekenland gegeven.

De indrukwekkende Rio-Antirriobrug verbindt  Achaia met Centraal Griekenland. De brug  2880 meter lang en ligt over de Golf van Korinthe, dichtbij de stad Patras.

Een deel van het noordwestelijke district Ahaia ligt aan de Golf van Korinthos; voor de kusten van enkele Ionische eilanden zoals Zakynthos en Kefalonia.

 

Foto's Achaia - Achaia in beeld

Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Centrale plein Patras -  Peloponessos - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Centrale plein Patras -  Peloponessos - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids de Rion/Antirion brug - Foto van Dennis Goes Bredene (Belgie) Rio-Antirrio brug - Foto van Peter DE RIJCKER De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Achaia»

Griekenland vakanties

Airotel Achaia Beach (incl. auto)

Bekijken

Airotel Achaia Beach (incl. auto)
Achaia
Patras
Grecotel Casa Marron

Bekijken

Grecotel Casa Marron
Achaia
Lakopetra
Kallirroe Hotel Patras (incl. auto)

Bekijken

Kallirroe Hotel Patras (incl. auto)
Achaia
Rio
Kalogria Beach

Bekijken

Kalogria Beach
Achaia
Kalogria
© De Griekse Gids 2000-2019