Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Rio-Antirrio brug

Rio-Antirrio brug - Regio Achaia

Rio- Antirrio brug. De Rio-Antirriobrug is 2880 meter lang en ligt over de Golf van Korinthe, dichtbij de stad Patras. De brug heet officieel de Charilaos Trikoupisbrug, naar de man die de eerste plannen maakte om deze brug te bouwen.

De Rio-Antirriobrug is de langste tuibrug van de wereld met meerdere overspanningen. Zoals de naam al doet vermoeden is deze brug de verbinding tussen het dorp Rio op de Peloponnesos en Antirrio in Centraal Griekenland. De brug wordt gezien als een technisch meesterwerk, omdat hij gebouwd is onder moeilijke omstandigheden, want het water is er diep, er is de grote kans op aardbevingen en tsunami's en de golf wordt steeds breder als gevolg van platentektoniek.

“De Rio-Antirriobrug is de langste tuibrug van de wereld„

Op 7 augustus 2004 werd de brug ingehuldigd, een week voor de opening van de Olympische Spelen in Athene. De brug kostte in totaal zo'n €630.000.000,-. Dit is betaald door de Griekse overheid, een  samenwerkingsvorm van een groep banken en de Europese Investeringsbank.

Rio-Antirio brug
Rio-Antirrio brug

Rio Antirriobrug vanaf Peloponnesos
Rio Antirriobrug vanaf Peloponnesos

Foto's Rio-Antirrio brug

De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids de Rion/Antirion brug - Foto van Dennis Goes Bredene (Belgie) nieuwe brug - Foto van sandra Rio-Antirrio brug - De brug Rio Antirio  - Foto van De Griekse Gids Rio-Antirrio brug - Foto van Peter DE RIJCKER De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Op de Rion/Antirion brug - Foto van Dennis Goes Bredene (Belgie) De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Rio-Antirrio brug»


Gemiddelde temperaturen Rio-Antirrio brug Achaia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Achaia: Waar ligt Rio-Antirrio brug?

Waar ligt Achaia
De kaart / landkaart van Rio-Antirrio brug© De Griekse Gids 2000-2021