Elia (Peloponnesos)

Elia (Ilia). Elia is één van de zeven departementen van de Peloponnesos. Het is gelegen in het noordwestelijke deel van de Peloponnesos en het grenst in het noorden met de prefectuur Achaia, in het oosten van de prefectuur Arkadia, in het zuiden met Messinia. In het westen grenst het aan de Ionische Zee. De grond van de prefectuur is in principe zeer vlak met name het westelijk deel, hier zijn ook veel akkers die intensief bewerkt worden. De vlakte van Elia is de grootste op de Peloponnesos. Het bergachtige deel van Elia is gelegen in het noordoosten en in het oosten van de prefectuur, hier liggen de de bergen Erimanthos (2129 meter) en Lampeia (1797 meter) gelegen.

De hoogte van de kust is laag, er zijn lange zandstranden maar ook lagunes. In de buurt van Kyparissia bevindt zich de Kaiafas Lagoon en in de noordwestelijke kust de lagune Katochi. De belangrijkste kapen zijn die van Akrotiri Katakolon en de kaap van Kyllini.

De prefectuur Elia is een van de meest vruchtbare gebieden in Griekenland. De economie is vrij afhankelijk van agricultuur, hier worden granen, rijst, gedroogde druiven, katoen, citrusvruchten, olie, groenten en peulvruchten verbouwd. Ook toerisme draagt aanzienlijk bij aan de economie van de prefectuur, bijvoorbeeld de archeologische site van Olympia brengt elk jaar duizenden toeristen naar de regio.

In Elia zijn ook de thermale bronnen van Kyllini, de minerale bronnen van Kaiafas en vele mooie stranden. Belangrijkste centra van Ilia zijn de hoofdstad Pyrgos, de stad Amaliada en de dorpen van Andritsena, Gastotuni, Andravida en Lechaina.

Foto's Elia - Elia in beeld

Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Glyfa - Elia Peloponnesos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Antiek Olympia - Elia foto 6 - Foto van De Griekse Gids Loutra Killinis - Elia Peloponnesos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 5 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Elia»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Bezienswaardigheden in district Elia


Olympia

Olympia. In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden, waarvan sinds 776 voor Chr. de namen van de overwinnaars zijn opgetekend. Meer over Olympia»
 

Pyrgos (Pirgos).

Pirgos is de hoofdstad van het departement Elia. De stad heeft zijn naam te danken aan de aanwezigheid van een hoge toren (pirgos) die is opgericht door Ionnia Tsernotas. Meer over Pirgos»


Amaliada (Amalias)

Amaliada is de naam van een nieuwe stad die is gebouwd in het midden van een smaragdgroen veld met olijvengaarden en wijnstokken. Meer over Amalias»
 
Gemiddelde temperaturen Elia

Januari
10.2°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.2°C
Mei
19.7°C
Juni
24.1°C
Juli
26.4°C
Augustus
26.3°C
September
23.2°C
Oktober
18.9°C
November
14.8°C
December
11.7°C


Elia: Waar ligt Elia?

Waar ligt Elia
De kaart / landkaart van Elia


Griekenland vakanties

Olympia Golden Beach (incl. auto)

Bekijken

Olympia Golden Beach (incl. auto)
Elia
Kyllini
Almira

Bekijken

Almira
Elia
Arkoudi
Olympia Golden Beach Resort & Spa

Bekijken

Olympia Golden Beach Resort & Spa
Elia
Kyllini
Arty Grand Hotel (incl. auto)

Bekijken

Arty Grand Hotel (incl. auto)
Elia
Olympia
© De Griekse Gids 2000-2020