Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Arkoudi

Arkoudi - Regio Elia

Arkoudi. Arkoudi is een gezellig badplaatsje in het westen van de Peloponnesos, 70 km ten zuiden van de stad Patras. Het ligt in een mooie groene omgeving met veel bossen en olijfboomgaarden. Arkoudi ligt op 2 kilometer van het populaire Loutra Kyllinis (=bronnen van Kyllini) waar sinds de Romeinse tijd kuuroorden waren en waar tegenwoordig veel 5-sterren hotels zich hebben gevestigd.

In Arkoudi zelf zijn geen grote hotels, alleen kleinere familiehotels en appartementen. Bij het dorpsplein zijn allerlei eetgelegenheden en winkeltjes, hier heerst in de zomeravonden een zeer gezellige sfeer. Vijftig meter van het dorpsplein bevindt zich het mooie zandstrand van Arkoudi. Het ligt in een mooie kleine baai, hier bevinden zich hippe strandtenten en enkele hotels. Het strand ligt bij duinen en het zeewater is erg ondiep.

Arkoudi
Arkoudi

In het dorp zijn meerdere tavernes. Restaurant ‘Elia’ dat 50 meter van het dorpsplein ligt en waar lokale specialiteiten geserveerd worden is een aanrader..

Arkoudi is een ideale vakantiebestemming voor iedereen die gezelligheid zoekt in een kleinschalige badplaats. Het kan als uitvalsbasis dienen om deze regio te ontdekken. Vanaf hier kun je dagtrips maken naar bijvoorbeeld Olympia, het Chlemoutsi kasteel bij Kyllini en de opgravingen van Elis. Ook zijn er kilometerslange prachtige zandstranden naast duinen bij het hele Kyllini schiereiland. Vanaf de haven van Kyllini varen dagelijks veerboten naar het eiland Zakynthos dat precies er tegenover ligt en zulke dagtrips zijn zeker aan te raden.

Drie kilometer ten zuiden van Arkoudi bij het dorpje Glyfa, bevinden zich meerdere mooie zandstranden en een zeer populaire camping: Ionian Beach. Deze camping is ook erg geliefd onder Nederlanders en ligt op een idyllische plek te midden van een bosrijke omgeving, naast een goudgeel zandstrand.

Video Arkoudi

Vakantie in Arkoudi

Wil je een fantastische vakantie doorbrengen in het gebied bij Arkoudi en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht. Wil je een fly & drive "Klassiek Griekenland" meemaken? Boek je reis dan bij www.grieksegidsreizen.nl. Ook een groepsreis met gids behoort tot de mogelijkheden. Ontdek het Klassieke Griekenland op een fascinerende manier. Gids Aris Angelou zal u tijdens deze reis terugbrengen naar de Griekse oudheid.

Foto's Arkoudi

Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 8 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 10 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 14 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 12 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 16 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 9 - Foto van De Griekse Gids Arkoudi Elia - Peloponnesos foto 13 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Arkoudi»


Gemiddelde temperaturen Arkoudi Elia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Elia: Waar ligt Arkoudi?

Waar ligt Elia
De kaart / landkaart van Arkoudi© De Griekse Gids 2000-2023