Kalavrita (Achaia)

Kalavrita. Kalavryta is de naam van een een stad en een gemeente in Achaea op de Peloponnesos in Griekenland. Het ligt in een berachtig gebied. Je kunt bij Kalavrita komen met de auto vanaf de havenstad Patras, vanaf het kustdorp Trapeza of per kabelspoor (treintje) vanaf Diakofto. De Patras- Kalavrita weg gaat door wijngaarden, olijvengaarden en kleine beboste heuvels. Op een bepaald punt begint het landschap te veranderen, het wordt steeds bergachtiger. Platanen  en walnootbomen bevinden zich aan beide zijden van de weg.

Vanuit Diakofto vertrekt het beroemde treintje naar kalavrita. Het treintje rijdt dagelijks meerdere keren per dag. De reis per kabelspoor lijkt op een reis in een droom. Zo gauw de trein uit het vredige landschap  van Diakofto vertrokken is komt men door de diepe kloof van de Vouraikos rivier, die naar beneden stroomt vanaf Helmos.

Kalavrita werd door de Duitsers in de Tweede Wereld Oorlog platgebrand, maar is weer herbouwd in de oude stijl.

Foto's Achaia - Achaia in beeld

Zwembad aan boord van Patras naar Ancona - Foto van De Griekse Gids Centrale plein Patras -  Peloponessos - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Centrale plein Patras -  Peloponessos - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kamperen aan boord - van Patras naar Ancona - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Centrale plein Patras -  Peloponessos - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids De brug Rion-Antirion vanaf Patras gezien - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Centrale plein Patras -  Peloponessos - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Rio-Antirrio brug - Foto van Peter DE RIJCKER Aan de haven van Patras - Peloponessos - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Achaia»

Achaia vakanties

Kalogria Beach

Bekijken

Kalogria Beach
Achaia
Kalogria
Pavlina Beach

Bekijken

Pavlina Beach
Achaia
Niforeika
Verde al Mare Boutique Hotel

Bekijken

Verde al Mare Boutique Hotel
Achaia
Kalogria
Airotel Achaia Beach (incl. auto)

Bekijken

Airotel Achaia Beach (incl. auto)
Achaia
Patras
© De Griekse Gids 2000-2019