Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agnontas

Agnontas - Eiland Skopelos

Agnontas Skopelos. Agnontas is een traditioneel vissersdorp aan de zuidkust van het eiland Skopelos. Het ligt ongeveer negen kilometer van Skopelos stad, onderaan de hellingen van groene heuvels. Het landschap rond het strand van Agnontas is prachtig, de dennen raken letterlijk de zee en de zonsondergang is hier uniek. De turquoise kleur van het zeewater, de blauwe lucht, de dennenbomen op de heuvels: het is allemaal prachtig. Het witte strand bestaat uit grote en kleine kiezels en uit wit zand. Aan het strand zijn ligbedden en parasols. Daar Agnontas in een vrij gesloten baai ligt, is het een goede plek voor boten om aan te leggen. Agnontas heeft een haven waar bij slecht weer zelfs de grote lijnboten aanmeren.

“Agnontas: prachtig gelegen in een groene baai „

Aan het strand zijn direct aan het water een aantal zeer gezellige terrassen. Hier kun je verse vis bestellen in combinatie met een heerlijke ouzo of witte wijn. In de winter heeft dit plaatsje weinig inwoners en is deze mooie kustplaats zo goed als helemaal verlaten.

Het dorp Agnontas heeft zijn naam te danken aan de Olympisch kampioen Agnon (=Agnontas). Agnontas won tijdens de Olympische spelen van 569 v.Chr. een hardloopwedstrijd en toen hij naar Sklopelos terugkeerde, kwam hij met een boot hier aan. Agnon was de eerste en enige Olympische winnaar van Peparithos (=antieke benaming van Skopelos).

Agnontas Skopelos
Agnontas Skopelos

Een drietal kilometer van het strand ligt een ander strand, dat heel erg populair is onder de Skopelos liefhebbers. Dat is het strand Limnonari. Ook dit strand heeft dezelfde kenmerken als Agnontas en ook dit strand ligt bij groene bossen vol met dennenbomen en platanen. Dit strand is minder druk, maar dat wil niet zeggen dat het minder leuk is, integendeel. Het is wellicht wat authentieker. Aan het strand zijn enkele zaken die voor drinken en voor een lekker Grieks hapje kunnen zorgen. De weg naar beide stranden is heel goed, de natuur is zonder meer fantastisch.

Foto's Agnontas

Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Limnonari bij Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Limnonari bij Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Limnonari bij Agnontas | Skopelos Sporaden Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agnontas»


Gemiddelde temperaturen Agnontas Skopelos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skopelos: Waar ligt Agnontas?

Waar ligt Skopelos
De kaart / landkaart van Agnontas© De Griekse Gids 2000-2024