Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Skopelos stad

Skopelos stad - Eiland Skopelos

Skopelos stad. Skopelos stad, de hoofdstad van het eiland Skopelos, is zo’n mooie stad dat je hem na een bezoek niet meer vergeet. Bij aankomst in de haven van Skopelos stad, ben je vanaf het eerste moment direct onder de indruk. De stad is rond 1500 v.Chr. door inwoners uit Kreta op een heuvel aan zee gebouwd en haar oorspronkelijke naam was Peparithos. De eigen inwoners noemen de stad Chora, maar dat is een naam die ook op andere eilanden door de inwoners aan de hoofdstad gegeven wordt.

“Skopelos stad (Chora) is een pittoresk stadje in het oosten van het eiland„

De witte huisjes van Skopelos stad zijn in de oorspronkelijke stijl gebouwd en bewaard. Witte huisjes met blauwe en bruine luiken, rode of grijze dakpannen, veel kerkjes, smalle steegjes en heel veel trapjes. Dat zijn de kenmerken van een dorpje op een Grieks eiland, zoals wij ze in onze verbeelding graag zien. De bouw van de traditionele huizen van Skopelos stad is enerzijds in Venetiaanse stijl en anderzijds in de Macedonische stijl.

Skopelos stad
Skopelos stad

Wanneer je door de geplaveide steegjes en op de trapjes loopt, zie je veel kleine maar ook grotere kerken, men schat dat het er honderdtwintig zijn. Je ziet ook veel bloemen, de inwoners van Chora hebben hun huisjes en tuintjes versierd met bougainvilles, rozen en allerlei andere mooie bloemen en planten.

Op het hoogste punt van de stad bevindt zich Kastro, dat betekent kasteel of vesting. Hier staan de oude muren van het kasteel, die door de inwoners wit geschilderd zijn. Skopelos stad werd vroeger regelmatig aangevallen door piraten, eentje daarvan was de gevreesde Barbarossa. De inwoners probeerden zichzelf te beschermen door de bouw van deze muur. Strategisch bevond de stad zich op zo’n plek dat deze niet ingenomen kon worden door de piraten.

Skopelos stad
Skopelos-stad

Op deze heuvel zijn geen winkels of terrassen. De terrassen zijn allemaal beneden, rondom de haven. Restaurants en visrestaurants, bars en cafetaria’s, bakkers en groenteboeren, toeristische winkels en kledingwinkels: alles is hier te vinden. In Skopelos stad zijn veel hotels en appartementen in allerlei prijsklassen.

Vakantie op Skopelos!

Een vakantie naar Skopelos kun je gemakkelijk boeken via de verschillende touroperators, zie hier een overzicht van vakanties naar Skopelos. Je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Skopelos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo is Skopelos erg mooi te combineren met Skaithos, Alonissos en Pilion

Foto's Skopelos stad

Panoramafoto Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 61 - Foto van De Griekse Gids Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 86 - Foto van De Griekse Gids Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 97 - Foto van De Griekse Gids Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 48 - Foto van De Griekse Gids Kerkje buiten Skopelos stad | Sporaden Griekenland - Foto van De Griekse Gids Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 74 - Foto van De Griekse Gids Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 70 - Foto van De Griekse Gids Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Panoramafoto Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Skopelos stad | Sporaden Griekenland foto 26 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Skopelos stad»


Gemiddelde temperaturen Skopelos stad Skopelos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skopelos: Waar ligt Skopelos stad?

Waar ligt Skopelos
De kaart / landkaart van Skopelos stad© De Griekse Gids 2000-2024