Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Alexandroupolis

Alexandroupolis - Regio Evros

Alexandroupolis. Alexandroupoli is de hoofdstad van de prefectuur Evros. Deze stad ligt op 15 kilometer van de Turkse grens. Met ongeveer 50.000 inwoners is het de grootste stad van Thracië. Alexandroupoli is een moderne stad die snel groeit, de haven en het vliegveld spelen voor deze ontwikkeling een zeer belangrijke rol. Deze stad is in 1919 pas bevrijd van de Turken en heette daarvoor Dede-Agatch, wat "de boom van de monnik" betekent. Na de Eerste Wereldoorlog werd de stad in het Verdrag van Neuilly aan Griekenland toegewezen.

In 1920 bracht koning Alexander I van Griekenland een bezoek aan de stad en hierna werd de stad Alexandroupoli (Alexanderstad) genoemd. Alexandroupoli werd tijdens de Russisch-Turkse oorlog van 1877-1878 door de Russen veroverd. Russische troepen vestigden zich in het dorp en er werd door hen een stadsplan gemaakt met brede straten die parallel aan elkaar liepen. Een contrast met de smalle steegjes die men gewend was in Ottomaanse steden. De korte Russische aanwezigheid heeft een blijvend effect op het stratenplan van Alexandroupoli gehad.

Er zijn goede trein- en busverbindingen van Alexandroupolis naar andere Griekse steden zoals bijvoorbeeld Thessaloniki. De internationale luchthaven Dimokritos ligt 7 kilometer ten oosten van de stad. De haven van Alexandroupolis is een van de belangrijkste havens van Noord-Griekenland. Het eiland Samothraki ligt 70 kilometer ten zuidoosten van Alexandroupolis.

Alexandroupolis is een stad met veel cultuur, musea en een boulevard. Het is er nog niet erg toeristisch, je bent hier onder de Grieken. Er is een camping aan het strand en er zijn verschillende hotels en appartementen in de stad gevestigd, in verschillende prijsklassen. In de stad vind je veel winkels, tavernes en restaurants waar je goed en betaalbaar kunt eten. Er zijn schone stranden, met helder zeewater waar je goed kunt snorkelen. Een dagtrip naar Turkije of Samothraki behoort tot de mogelijkheden.

Foto's Alexandroupolis

Alexandroupolis Evros | Griekenland | Foto 1 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace Alexandroupolis Evros | Griekenland | Foto 2 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace Zonsondergang op de boulevard in Alexandroupoli met in de verte het eiland Thassos. - Foto van Anna Zonsopkomst in de haven van Alexandroupoli. - Foto van Anna Alexandroupolis - Vuurtoren (Evros) - Foto van Rob Hakemulder Alexandroupoli 1 - Foto van annoula Alexandroupolis - Moskee binnen - Foto van Rob Hakemulder Kerk van Alxandroupolis in Evros (Thracie) - Foto van Rob Hakemulder Kerk van Alxandroupolis - mozaik - Foto van Rob Hakemulder Alexandroupolis - Moskee - Foto van Rob Hakemulder

meer foto's van Alexandroupolis»


Gemiddelde temperaturen Alexandroupolis Evros

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C


Evros: Waar ligt Alexandroupolis?

Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van AlexandroupolisAlexandroupolis

14 beoordelingen
8.6
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2022