Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  


Wandelen in Griekenland

Wandelen betekent: optimaal genieten van de natuur. Al wandelend door de schitterende gebieden van Griekenland komt u de meest indrukwekkende natuur tegen. U leert het land op geen enkele andere manier zo goed kennen als tijdens een wandeling. Wandelingen brengen u door unieke landschappen: langs ravijnen en door bergkloven, langs zee, grotten, kloosters en kerkjes.  Wandelen moet u wel goed voorbereid doen: goede wandel- of bergschoenen zijn een vereiste, een rugzakje met voldoende te drinken, een petje of zonnehoed en zonnebril zijn geen overbodige luxe. Op wandelgebied is er van alles mogelijk in Griekenland, van korte dagwandelingen tot en met compleet verzorgde wandelrondreizen.
 

voorjaarswandeling in de omgeving van Rethymnon Wandelaars richting Parthenonas Wandelen in de buurt van agia galini op Kreta
Links: voorjaarswandeling in de omgeving van Rethymnon.Foto van: Luikinga.
Midden: Wandelaars richting Parthenonas Foto van: Marc Hooftman
Rechts: Wandelen bij Agia Galini, Kreta. Foto van: Bumpietje

 

Eigenlijk kunt u op ieder eiland en elke streek bijzondere wandelingen maken. Zo is bijvoorbeeld Kreta een heel interessant eiland: het is een waar paradijs voor wandelaars, zowel voor beginners, als voor meer ervaren sportievelingen. Het eiland beschikt over prachtige kloven en meerdere wandelroutes. Met name Zuid en West Kreta worden door wandelaars als zeer geschikt ervaren. Andere eilanden waar u mooi kunt wandelen zijn Corfu, Kefalonia, Thassos, Zakinthos, Karpathos, Lesbos en Samos. Niet alleen de eilanden, maar ook het vaste land is bij uitstek geschikt, vooral de Peloponessos en Epirus (in het noordwesten van Griekenland). Het Cycladen archipel is, behalve voor strandvakanties, ook heel mooi om te wandelen: het biedt een grote variatie in grootte en sfeer. Kortom, in heel Griekenland zijn veel mooie wandelroutes. Wandelkaarten en –routes zijn vaak ter plaatse te krijgen. Ook in boekhandels en bibliotheken in Nederland kan de wandelaar zich goed oriënteren. Bovendien zijn er een aantal Nederlandse reisorganisaties die wandelen (semi) georganiseerd aanbieden.

 

One Day Walks: wandelgidsen voor Corfu en Rhodos


Wandelen op CorfuMet ‘Wandelen op Corfu’ en het zojuist verschenen ‘Wandelen op Rhodos’ Wandelen op Corfu
helpt uitgeverij One Day Walks wandelaars goed op weg. Beide gidsen bevatten elk twintig (rond)wandelingen, variërend in lengte van circa 5 tot 22 km. De wandelingen zijn zowel op Corfu als Rhodos verspreid over het hele eiland.
One Day Walks B.V. is het bedrijf van drie enthousiaste wandelaars. Marco Barten, Paul van Bodengraven en Marjan Wildeboer trekken regelmatig de wandelschoenen aan om er op uit te gaan. Alle wandelingen die in de gidsen zijn opgenomen hebben zij zelf gemaakt en beschreven. Ook de foto’s en de kaarten worden door hen zelf gemaakt. Het resultaat is steeds een ambachtelijke wandelgids, met duidelijke routebeschrijvingen en heldere aanwijzingen. De vele foto’s geven een goed beeld van wat je als wandelaar allemaal tegen kunt komen.

Beide gidsen zijn te bestellen via de website van One Day Walks en te koop in de boekhandel:
Wandelen op Corfu, ISBN 9789078194033, € 13,50
Wandelen op Rhodos, ISBN 9789078194057, € 14,50


(Tekst ©De Griekse Gids)