Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Longos

Longos - Eiland Paxos

Longos (Loggos). Longos ligt te midden van olijfbomen en dennenbomen, vijf kilometer ten noorden van Gaios op het eiland Paxos (Paxi). Het is een klein en pittoresk vissersdopje waarbij je in de traditionele architectuur van de huizen zowel Griekse als Italiaanse elementen tegenkomt. Je ziet huisjes met gekleurde deuren en ramen, je kunt heerlijk wandelen door de smalle steegjes. Op de mooie begroeide hellingen en rondom zie je oude windmolens.

Loggos (Longos op Paxos is een klein vissersdorpje op Paxos - Paxi"

Bij het haventje zijn vele traditionele restaurantjes. Hier kun je een boot huren om de stranden in de omgeving te bezoeken. Links van de haven is een oude zeepfabriek, een bewijs dat Longos in de vorige eeuw welvaart heeft gekend.

Longos loggos Paxos Paxi
Longos loggos Paxos Paxi

Bij Longos zijn de historische kerken van Zoodochou Pigis en Agios Nikolaos.

Stranden bij Longos zijn o.a. Fikia, Levrechio, Glyfada en Kipos. In Longos wonen ongeveer slechts vijftig vaste inwoners.

Vakantie op Paxos

Wil je naar Paxos op vakantie en zoek je een goed hotel, villa of appartement? Bekijk ons vakantie overzicht naar Paxos. Ook kun je Paxos erg goed combineren met het eiland Corfu en/of met Parga op het Griekse vasteland. Je gaat dan eilandhoppen. Bij Griekse Gids Reizen helpen we je graag om de juiste vakantie samen te stellen.

Foto's Longos

Longos loggos Paxos Paxi - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Longos loggos Paxos Paxi - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Longos loggos Paxos Paxi - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Longos loggos Paxos Paxi - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Paxos (Paxi) Loggos - Longos - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Longos loggos Paxos Paxi - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Longos»


Gemiddelde temperaturen Longos Paxos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Paxos: Waar ligt Longos?

Waar ligt Paxos
De kaart / landkaart van Longos© De Griekse Gids 2000-2024