Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kanaal Korinthe

Kanaal Korinthe - Regio Korinthia

Kanaal van Korinthe. Het kanaal van Korinthe is het kanaal dat de Korinthische golf met de Saronische golf verbindt. Het kanaal ligt ten oosten van de stad Korinthe, in departement Korinthia op de Peloponnesos. Het ligt ongeveer 80 kilometer van Athene.

Al in de oudheid was men zich bewust van het economische belang van een snelle doortocht tussen de Korintische en de Saronische zee, maar het kwam pas tot een echte poging een kanaal te graven onder de Romeinse keizer Νero. Het idee kwam van Julius Caesar en Caligula. In 68 na Chr. liet hij duizenden slaven aan beide zijden van de landengte graven. Toen Nero in datzelfde jaar zelfmoord pleegde kwam daaraan direct een einde. Herodes Atticus probeerde later het graven voor te zetten, uiteindelijk hielt hij er ook mee op.

Pas in de negentiende eeuw werd het plan verwezenlijkt, toen de ingenieur Petros Protopapadakis begonnen is met de aanleg van het kanaal in 1880 en in 1893 kon het voor het scheepvaartverkeer worden opengesteld. Er zijn zes bruggen over het kanaal, die de Peloponnesos met het Europese vasteland verbinden. Het kanaal is alleen geschikt voor middelgrote schepen, want door de sterke stromingen is het gevaarlijk voor kleine bootjes.

Het uitzicht van boven op de brug op het blauwe kanaal met de steile wanden is fenomenaal.

Foto's Kanaal Korinthe

Kanaal Korinthe - Peloponnesos De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kanaal Korinthe - Peloponnesos De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kanaal Korinthe - Peloponnesos De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kanaal Korinthe - Peloponnesos De Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kanaal Korinthe - Peloponnesos De Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kanaal Korinthe»


Gemiddelde temperaturen Kanaal Korinthe Korinthia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Korinthia: Waar ligt Kanaal Korinthe?

Waar ligt Korinthia
De kaart / landkaart van Kanaal Korinthe© De Griekse Gids 2000-2022