Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Xylokastro

Xylokastro - Regio Korinthia

Xylokastro. Xylokastro is een modern stadje in het noorden van Peloponessos aan de Korintische baai in Griekenland. Xylokastro ligt vierendertig kilometer van Korinthe, honderd kilometer van Patras en honderdtwintig kilometer van Athene. Het is een leuk stadje met een mooie jachthaven. Aan de lange kade aan de zee zijn veel restaurants en cafetaria’s. Naast Xylokastro, aan de oostkant, bevindt zich een bos; Pefkias. Dit dennenbos ligt tussen het stadje en het kustplaatsje Sykia, precies naast het mooie lange kiezelstrand. In het bos kun je heerlijk wandelen en fietsen, hier is namelijk een fietspad aangelegd. Motorvoertuigen mogen hier niet komen, het is er heerlijk rustig.

Xylokastro betekent letterlijk “Kasteel van hout”. Toen de Venetianen in de Middeleeuwen nog hier waren, hadden ze een houten uitkijktoren op een hoger gelegen punt gebouwd, vandaar de naam. Vanaf hier konden de Venetianen goed in de gaten houten wat zich in Korintische baai afspeelde.

Vroeger was het hele gebied rond Xylokastro totaal bebost. Vanaf de 18e eeuw is men de bomen gaan kappen om de grond met o.a. gewassen maar vooral met druivengaarden te verbouwen. Het enige bos dat men toen heeft laten staan was het bos van Pefkias omdat de ondergrond uit puur zand bestond.

Xylokastro was in het begin van de 20e eeuw een geliefde badplaats van aristocratische mensen en zelfs koningen. Ook rijkere toeristen uit het buitenland kwamen hier naartoe. Het stadje was ook bekend als ‘bloemenstad’ omdat er overal bloemen waren.

Wij hebben Xylokastro zelf bezocht en vonden het een fijne plek in een prachtige omgeving. Het is een heerlijke, rustgevende plek om met vakantie te zijn. Ook voor actieve vakanties; byking, hiking, mountainbiken, paardrijden of zeilen ben je hier aan het juiste adres. Bovendien ligt Xylokastro niet ver van culturele bezienswaardigheden, zoals Oud Korinthe, Oud Sykonia Epidavros, Mycene, Nafplio, Delphi, en Olympia. Al deze plekken liggen op een afstand die binnen een dag te doen zijn. We hebben foto's in Xylokastro gemaakt die je hieronder kunt bekijken.

Foto's Xylokastro

Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 41 - Foto van De Griekse Gids Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 46 - Foto van De Griekse Gids Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 24 - Foto van De Griekse Gids Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 37 - Foto van De Griekse Gids Daphne's Club | Sykia Xylokastro | Korinthia Peloponessos - Foto van De Griekse Gids Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 20 - Foto van De Griekse Gids Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 52 - Foto van De Griekse Gids Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 22 - Foto van De Griekse Gids Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 30 - Foto van De Griekse Gids Xylokastro | Korinthia Peloponnesos Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Villa Aggelos Sikelianos | Sykia Xylokastro | Korinthia Peloponessos - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Xylokastro»


Gemiddelde temperaturen Xylokastro Korinthia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Korinthia: Waar ligt Xylokastro?

Waar ligt Korinthia
De kaart / landkaart van Xylokastro© De Griekse Gids 2000-2022