Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Griekse kruiden

Kruiden uit Griekenland

Griekenland heeft een klimaat dat ideaal is voor kruiden van uitstekende kwaliteit. Kruiden groeien er van nature in overvloed, ze bloeien op berghellingen en in groene weiden. Als je door het prachtige natuurlandschap van Griekenland loopt, zie je en ruik je de geur van kruiden om je heen. Ze groeien overvloedig en geven de lucht een geur die kenmerkend is voor Griekenland. Veel kruiden lijken op elkaar, maar verschillen in smaak, geur en uiterlijk. Grieken geven hun kennis over kruiden door van generatie op generatie.

Griekse kruiden zijn nu online te koop bij: tomagazaki.nl, het Griekse winkeltje. Kruiden zijn een van de meest populaire producten uit Griekenland.

Welke smaken worden in de Griekse keuken gebruikt?

De kruiden die je tegenwoordig in Griekenland kunt vinden, zijn dezelfde kruiden die duizenden jaren geleden in het oude Griekenland werden verzameld. Hun gebruik is onveranderd gebleven, vooral om de heerlijke gerechten van de Griekse keuken op smaak te brengen, maar ook voor medicinale doeleinden.

In de Griekse keuken worden veel gerechten, brood, salades, dressings en sauzen op smaak gebracht met een verscheidenheid aan kruiden en specerijen die uniek zijn door de combinatie van smaken. Enkele van de meest voorkomende kruiden zijn oregano, munt, dille, basilicum, kaneel, komijn en koriander. Oregano (rigani) was al bekend in de klassieke Griekse wereld vanwege zijn associatie met Aphrodite en geluk. Griekse oregano komt in vele variëteiten voor en de Griekse keuken maakt er veel gebruik van in vlees- en visgerechten, salades en het is een aanvulling op kaas, eieren, tomatensauzen en veel groenten.

Griekse kruiden
Kruiden uit Griekenland

Lekkere recepten met Griekse kruiden:

Griekse kruiden
Griekse kruiden in  Makrinitsa/Pilion - Foto van Cynthia

Kruidenthee uit de bergen van Griekenland

De heerlijke Griekse kruidenthee of bergthee wordt door de Grieken van oudsher veel gedronken. De kruiden zijn de ideale ingrediënten voor een gezonde kruidenthee. Als je liever zoete thee hebt, kun je Griekse honing toevoegen. Het kalmerende effect van de Griekse kruidenthee maakt dit een uitstekend drankje voor het slapen gaan.

Griekse bergthee
Mountaintea - Grikese bergthee - kruidenthee
© De Griekse Gids 2000-2024