Karditsa (Thessalie)

Karditsa. Karditsa (40000 inwoners) is de hoofdstad van het gelijknamige departement. Karditsa, gebouwd in het hart van de vlakte van Thessalië, is in bestuur, economisch en cultureel opzicht het centrum van het departement. In het hart van de stad bevindt zich het park Pafsilipo en de metropool van Agios Konstantinos uit de 19e eeuw. Erg interessant is tevens de kunstverzameling van de folkloristische vereniging Karagkouna en de schilderijen van lokale schilders die in het gemeentelijk schilderijenmuseum tentoongesteld worden. In het zuiden van de stad Karditsa bevindt zich het klooster van Korona met belangrijke muurschilderingen uit 1587. Het uitzicht naar de vlakte is vanuit dit punt schitterend.

Tijdens de Turkse bezetting werd dit klooster als uitgangspunt gebruikt door de Griekse strijders. In het midden van het district bevindt zich het kunst meer van Tavropos op 1000 meter hoogte. Het is een schilderachtige omgeving met een schilderachtige wandelroute van 40 km. Je kunt dit meer rondom bewandelen en van de prachtige groene natuur genieten. De dorpen die je tegenkomt hebben allen een eigen stijl en een eigen karakteristieke architectuur.

In Fanari bevindt zich het Byzantijnse fort uit de 13e eeuw. Dit is het best bewaarde fort van west Thessalië en is op de top van een heuvel gebouwd. In het dorp Kanalia kunt u een bezoek aan het volkenkundig museum brengen dat in principe een oud traditioneel huis is dat omgevormd is tot een oud huis. De heuvels rondom zijn ideaal voor wandelaars en voor uitstapjes. Mavrommati is het dorpje waar de Griekse held Georgios Karaiskakis vandaan komt. U kunt de grot bezoeken waar hij in 1782 werd geboren. Mouzaki is een iets groter dorp dat tevens het handelscentrum is van het bergachtige gebied van Argithea. Op de plaats Episcoop zijn de ruines van de oude Gomfoi te zien, een van de drie belangrijkste steden die toezicht hielden op de doorgang naar de vlakte. Van grote betekenis is het klooster van Agia Triada, waar zich Christenen verscholen hielden tijdens de Turkse bezetting. Hier hadden Georgios Karaiskakis en Kosmas o Aitolos zich vaak verstopt.

Foto's Thessalie - Thessalie in beeld

Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 014 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 28 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 013 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 002 - Foto van De Griekse Gids Meteora - Foto van Adri Zellenrath Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 019 - Foto van De Griekse Gids Meteora - Foto van Adri Zellenrath Milies Pilion - Griekenland - foto 18 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 18 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 12 - Foto van De Griekse Gids Meteora Thessalie - GriekseGids foto 21 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Thessalie»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;Gemiddelde temperaturen Karditsa

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Karditsa: Waar ligt Karditsa?

Waar ligt Karditsa
De kaart / landkaart van Karditsa


Karditsa

Karditsa

2 beoordelingen
8.50

Meer Thessalie
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift

Griekenland vakanties

Domotel Arni (incl. auto)

Bekijken

Domotel Arni (incl. auto)
Karditsa
Karditsa stad
© De Griekse Gids 2000-2019