Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Regio Karditsa - Griekenland

Karditsa vakantie. Karditsa (40000 inwoners) is de hoofdstad van het gelijknamige departement. Karditsa, gebouwd in het hart van de vlakte van Thessalië, is in bestuurlijk, economisch en cultureel opzicht het centrum van het departement. In het hart van de stad bevindt zich het park Pafsilipo en de metropool van Agios Konstantinos uit de 19e eeuw. Erg interessant is tevens de kunstverzameling van de folkloristische vereniging Karagkouna en de schilderijen van lokale schilders die in het gemeentelijk schilderijenmuseum tentoongesteld worden. In het zuiden van de stad Karditsa bevindt zich het klooster van Korona met belangrijke muurschilderingen uit 1587. Het uitzicht naar de vlakte is vanuit dit punt schitterend.

Tijdens de Turkse bezetting werd dit klooster door de Griekse strijders als basis gebruikt. In het midden van het district bevindt zich het meer van Tavropos op 1000 meter hoogte. Het is een schilderachtige omgeving met een schilderachtige wandelroute van 40 km. Je kunt rondom dit meer wandelen en van de prachtige groene natuur genieten. De dorpen die je tegenkomt hebben allen een eigen stijl en een eigen karakteristieke architectuur.

In Fanari bevindt zich het Byzantijnse fort uit de 13e eeuw. Dit is het best bewaarde fort van west Thessalië en is op de top van een heuvel gebouwd. In het dorp Kanalia kun je een bezoek aan het volkenkundig museum brengen dat in principe een oud traditioneel huis is dat omgevormd is tot een oud huis. De heuvels rondom zijn ideaal voor wandelaars en voor uitstapjes. Mavrommati is het dorpje waar de Griekse held Georgios Karaiskakis vandaan komt. Je kunt de grot bezoeken waar hij in 1782 werd geboren. Mouzaki is een iets groter dorp dat tevens het handelscentrum is van het bergachtige gebied van Argithea. Op de plaats Episcoop zijn de ruïnes van de oude Gomfoi te zien, een van de drie belangrijkste steden die toezicht hielden op de doorgang naar de vlakte. Van grote betekenis is het klooster van Agia Triada, waar christenen zich verscholen hielden tijdens de Turkse bezetting. Hier hebben Georgios Karaiskakis en Kosmas o Aitolos zich vaak verstopt.

Foto's Thessalie

Gemiddelde temperaturen Karditsa

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Waar ligt Karditsa?


Waar ligt Karditsa
De kaart / landkaart van Karditsa

Bestemmingen Karditsa
Karditsa
2 reviews
8.5
Meer Thessalie bestemmingen
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024