Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Regio Larissa - Griekenland

Larissa vakantie. De vruchtbare vlakte van Thessalië is voor verschillende volkeren altijd een interessant gebied geweest. Larissa stad is de hoofdstad van het gelijknamige departement en tevens de grootste stad van Thessalië. Larissa is een stad die waarschijnlijk rond 2000 voor Christus is gesticht. Het kende een grote bloei in de 6e en 5e eeuw voor Christus en werd door verschillende dynastieën geregeerd, o.a. door de Alevaden die tot aan einde van de 4e eeuw voor Christus aan de macht waren.

Tijdens de Byzantijnse tijd kende de plaats Farsalos een opbloei. Later wordt Larissa bezet door de Turken en hoort bij het despotaat van Epirus (1389 tot 1881). Larissa-stad ligt op ongeveer 350 kilometer ten noorden van Athene. Deze stad ligt centraal in de vallei van Thessalië en is een zeer moderne stad. Er worden heel veel activiteiten georganiseerd (theater, festivals) en daardoor komen er vooral Griekse toeristen in de zomer naartoe. Op de heuvel van Agios Achillios zijn er resten van de Akropolis te zien, volgens archeologen werd dit gebied sinds de Neolithische tijd bewoond. Niet ver daar vandaan zijn de ruïnes van een aantal oude theaters te zien. Aan de overkant van park Alkazar van Larissa ligt het graf van Hippokrates. De Griekse arts Hippokrates staat bekend als de "vader der geneeskunde". Hij stierf in 377 voor Christus en het graf kwam tevoorschijn na het uit de oevers treden van de rivier Pinios. In het centrum van de stad, in een oude Turkse moskee, bevindt zich het archeologisch museum. Erg interessant is tevens het schilderijenmuseum van Larissa.

Foto's Larissa - Larissa in beeld

Berg Olympus

Olympus is de hoogste berg van Griekenland en een groot deel hiervan bevindt zich in het district van Larissa. Vanuit Elassona is het naar de top niet meer zover. Op deze route tref je leuke bergdorpjes met een eigen stijl en een lekkere keuken. Proef hier de lokale specialiteiten en breng tevens een bezoek aan het meertje van Kefalovriso op 1160 meter hoogte om forellen te eten.

De mooiste streek van Larissa is echter "de Tempi", een echte aanrader. Ook zijn er leuke traditionele dorpjes zoals Ampelakia en Rapsani waar de architectuur opvallend is. Bezoek in Ampelakia het volkenkundig museum dat gehuisvest is in het drie verdiepingen tellende traditionele huis van Schwartz. Wie van zee houdt moet in Stomio, Karitsa, Kokkino Nero en Agiokampos zijn. Agiokampos is vooral zeer populair onder jongeren.

Gemiddelde temperaturen Larissa

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Waar ligt Larissa?


Waar ligt Larissa
De kaart / landkaart van Larissa

Larissa
8 reviews
9.0
Meer Thessalie bestemmingen
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024