Thessalie

Thessalië. Thessalië is een van de 9 districten van Griekenland en bevindt zich tussen Epirus, Macedonië en Sterea Ellada (Centraal Griekenland). De regio valt nagenoeg samen met het historische Thessalië, een uitgestrekte,vruchtbare vlakte die grotendeels door gebergten wordt afgezoomd en in het oosten grenst aan de Egeïsche Zee. Daardoor heeft ze een uitgesproken landklimaat, met grote verschillen in temperatuur: bloedhete zomers en strenge vorst in de winter. De voornaamste rivier van Thessalië is de Piniós, die door de schilderachtige tempe vallei naar zee stroomt.Klik op een plaatsnaam op de kaart.

De hoofdstad van de regio is Larissa. Larissa en Volos zijn de twee grootste steden. In het noorden vormt het Olympusmassief de natuurlijke grens met Macedonië, in het westen schermt het Pindosmassief Thessalië af van Epirus en in het zuiden doen de uitlopers van de Parnassos hetzelfde ten opzichte van Boeotië en Phocis. In het oosten vormen dan weer de bergen Ossa en Pilion een natuurlijke barrière tegen de zee.

In Thessalië zijn veel prehistorische vondsten gedaan o.m. in Sesklo en Dimini. De belangrijkste steden waren in de Oudheid Trikkè (nu Trikala), Pharsalus (nu Farsala), Larissa en Pherai (nu Velestino). Het geografische isolement en de onderlinge rivaliteit tussen de regerende families waren de belangrijkste oorzaken van de geringe invloed van de Thessaliërs op de Griekse geschiedenis. Van oudsher is Thessalië een van de belangrijkste agrarische gebieden van Griekenland, met o.m. teelt van graan, rijst, tabak, olijven, groenten en (citrus)vruchten. Er is genoeg ruimte overgelaten voor rundveehouderij en, sinds de oudheid, paardenfokkerij. De industrie is hoofdzakelijk geconcentreerd rond Vólos (haven) en Larissa.

Foto's Thessalie - Thessalie in beeld

Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 7 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 42 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion - Griekenland -  foto 5 - Foto van De Griekse Gids Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 012 - Foto van De Griekse Gids Lafkos Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 005 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 14 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 8 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 7 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 014 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion in Gemeente Afetes Pilion Magnisia - Griekenland -  foto 13 - Foto van De Griekse Gids Meteora Thessalie - GriekseGids foto 4 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Thessalie»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

De kaart van Thessalië - Map of Thessaly

De kaart van Thessalie - The map of ThessalyDepartement Trikala Departement Karditsa Departement Magnisia (Magnesia) Departement Larissa Macedonie Griekenland Sterea Ellada - Centraal Griekenland Evia
Klik op de departementen - De kaart van ThessaliëFoto's - in beeld

Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 006 - Foto van De Griekse Gids
Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 13 - Foto van De Griekse Gids
Argalasti Pilion - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids
Portaria Pilion - Griekenland - foto 8 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van »


Gemiddelde temperaturen

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Thessalie: Waar ligt Thessalie?

Waar ligt Thessalie
De kaart / landkaart van Thessalie


Thessalie vakanties

Domotel Arni (incl. auto)

Bekijken

Domotel Arni (incl. auto)
Karditsa
Karditsa stad
Rondreis: Schatten van Noord-Griekenland

Bekijken

Rondreis: Schatten van Noord-Griekenland
Trikala
Meteora
Meteoritis Hotel (incl. auto)

Bekijken

Meteoritis Hotel (incl. auto)
Trikala
Meteora
Pilion Homes (incl. auto)

Bekijken

Pilion Homes (incl. auto)
Magnisia
Agios Georgios Nileias
© De Griekse Gids 2000-2019