Thessalie

Thessalië. Thessalië is een van de 9 districten van Griekenland en bevindt zich tussen Epirus, Macedonië en Sterea Ellada (Centraal Griekenland). De regio valt nagenoeg samen met het historische Thessalië, een uitgestrekte,vruchtbare vlakte die grotendeels door gebergten wordt afgezoomd en in het oosten grenst aan de Egeïsche Zee. Daardoor heeft ze een uitgesproken landklimaat, met grote verschillen in temperatuur: bloedhete zomers en strenge vorst in de winter. De voornaamste rivier van Thessalië is de Piniós, die door de schilderachtige tempe vallei naar zee stroomt.Klik op een plaatsnaam op de kaart.

De hoofdstad van de regio is Larissa. Larissa en Volos zijn de twee grootste steden. In het noorden vormt het Olympusmassief de natuurlijke grens met Macedonië, in het westen schermt het Pindosmassief Thessalië af van Epirus en in het zuiden doen de uitlopers van de Parnassos hetzelfde ten opzichte van Boeotië en Phocis. In het oosten vormen dan weer de bergen Ossa en Pilion een natuurlijke barrière tegen de zee.

In Thessalië zijn veel prehistorische vondsten gedaan o.m. in Sesklo en Dimini. De belangrijkste steden waren in de Oudheid Trikkè (nu Trikala), Pharsalus (nu Farsala), Larissa en Pherai (nu Velestino). Het geografische isolement en de onderlinge rivaliteit tussen de regerende families waren de belangrijkste oorzaken van de geringe invloed van de Thessaliërs op de Griekse geschiedenis. Van oudsher is Thessalië een van de belangrijkste agrarische gebieden van Griekenland, met o.m. teelt van graan, rijst, tabak, olijven, groenten en (citrus)vruchten. Er is genoeg ruimte overgelaten voor rundveehouderij en, sinds de oudheid, paardenfokkerij. De industrie is hoofdzakelijk geconcentreerd rond Vólos (haven) en Larissa.

Foto's Thessalie - Thessalie in beeld

Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 11 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 27 - Foto van De Griekse Gids Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 058 - Foto van De Griekse Gids Milina Pilion - Griekenland - foto 8 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 23 - Foto van De Griekse Gids Meteora8 - Foto van Michiel Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 012 - Foto van De Griekse Gids Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 033 - Foto van De Griekse Gids Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 044 - Foto van De Griekse Gids Meteora6 - Foto van Michiel Portaria Pilion - Griekenland - foto 9 - Foto van De Griekse Gids Meteora Thessalie - GriekseGids foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Thessalie»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

De kaart van Thessalië - Map of Thessaly

De kaart van Thessalie - The map of ThessalyDepartement Trikala Departement Karditsa Departement Magnisia (Magnesia) Departement Larissa Macedonie Griekenland Sterea Ellada - Centraal Griekenland Evia
Klik op de departementen - De kaart van ThessaliëFoto's - in beeld

Milies Pilion - Griekenland - foto 21 - Foto van De Griekse Gids
Meteora Griekenland - Foto Griekse Gids 009 - Foto van De Griekse Gids
Portaria Pilion - Griekenland - foto 8 - Foto van De Griekse Gids
Kala Nera Pilion - Griekenland  - foto 1 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van »


Gemiddelde temperaturen

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Thessalie: Waar ligt Thessalie?

Waar ligt Thessalie
De kaart / landkaart van Thessalie


Thessalie vakanties

12 Months Luxury (incl. auto)

Bekijken

12 Months Luxury (incl. auto)
Magnisia
Tsangarada Pilion
Portaria Hotel (incl. auto)

Bekijken

Portaria Hotel (incl. auto)
Magnisia
Portaria Pilion
Anovolios (incl. auto)

Bekijken

Anovolios (incl. auto)
Magnisia
Agios Georgios Nileias
Divani Meteora Hotel (incl. auto)

Bekijken

Divani Meteora Hotel (incl. auto)
Trikala
Meteora
© De Griekse Gids 2000-2019