Magnisia (Thessalie)

Magnisia (Magnesia). Het departement Magnisia is een streek met vele rijkdommen: geschiedenis, mythologie, culturele tradities, een levende artistieke bedrijvigheid, een wondermooie natuur, gastvrije inwoners en een moderne toeristische infrastructuur. Magnisia heeft een kust aan de Pagasitische golf en aan de Egeische zee, en samen met de eilandengroep van de Noordelijke Sporaden (Skiathos, Skopelos en Alonissos) die eveneens tot de district van Magnisia behoren, biedt dit een unieke verscheidenheid.

Er zijn hotels, kamers te huur, traditionele woonwijken, campings, recreatie centra etc zodat iedere bezoeker een overnachtingsplek naar zijn zin kan vinden om een heerlijke vakantie door te brengen. Hoofdstad van Magnisia is Volos. Een van de bekendste streken van Magnisia is Pilion. De luchthavens van  Skiathos en Anchialos verbinden Magnisia met de rest van Griekenland en met Europa. Er is een zeer goede verbinding met andere delen van Griekenland via de weg, de spoorweg en met veerboten. Men kan gemakkelijk met het openbaar vervoer van de grensposten en van de Griekse internationale luchthavens naar deze prefectuur reizen.

Magnisia vormt ook een uitdaging voor de kennis van de oudheid en de hedendaagse cultuur. Achilles, Jason, de Argonauten en de Centauren zijn enkele van de figuren uit de rijke mythologie en geschiedenis van deze streek. Het oude theater van Demetrias, de musea, de neolithische nederzettingen van Sesklo en Dimini, en de bewonderenswaardige Byzantijnse en Post byzantijnse kerken wekken wereldwijde interesse. Dat alles in combinatie met de traditionele gebruiken (de huwelijksceremonie, Maides, een dans die de wedergeboorte van de natuur symboliseert;het plaatselijke carnaval, enz.)de hedendaagse artistieke bedrijvigheid (het Internationaal Centrum voor Fotografie van Skopelos, de artistieke happenings van de grote gemeenten) maakt een bezoek aan deze streek een ervaring met grote verscheidenheid. De naam Magnisia heeft deze prefectuur waarschijnlijk te danken aan de vroegere inwoners die Magnites heetten. Magnis was de zoon van Aelos. Opgravingen uit het Neolithicum zijn in Sesklo en Dimini te zien. Tijdens de Turkse bezetting verhuizen de inwoners naar de bergdorpen van Pilion.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 32 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 12 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion - Griekenland -  foto 2 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 012 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 4 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 20 - Foto van De Griekse Gids Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 007 - Foto van De Griekse Gids Milina Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 008 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 024 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 11 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 12 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Magnisia»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;Gemiddelde temperaturen Magnisia

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Magnisia: Waar ligt Magnisia?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Magnisia


Griekenland vakanties

Pelion Resort Pilion (incl. auto)

Bekijken

Pelion Resort Pilion (incl. auto)
Magnisia
Portaria Pilion
Sofokles Pilion

Bekijken

Sofokles Pilion
Magnisia
Agios Ioannis Pilion
Archontico Stafylopati (incl. auto)

Bekijken

Archontico Stafylopati (incl. auto)
Magnisia
Makrinitsa Pilion
Pilio Holiday Club (incl. auto)

Bekijken

Pilio Holiday Club (incl. auto)
Magnisia
Tsangarada Pilion
© De Griekse Gids 2000-2020