Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Steni Vala

Steni Vala - Eiland Alonissos

Steni Vala. Steni Vala is een pittoresk vissersdorpje op Alonissos dat de laatste jaren toeristisch erg in trek is. Het ligt in een beschutte baai, die een beetje op een fjord lijkt, ongeveer tien kilometer ten noordoosten van Patitiri. Deze baai was vroeger een plek waar piraten zich met hun schepen verscholen. Tegenwoordig bevinden zich hier een aantal erg leuke restaurants en cafeetjes met terrasjes. Ook zijn er kamers te huur en is er mogelijkheid voor scuba diving.

"De baai van Steni Vala is omgeven door heuvels en dennenbomen."

Steni Vala is erg geliefd bij zeilfanaten, want de baai is heel veilig en de natuur en het dorpje zijn erg mooi. Tegenover Steni Vala ligt het langwerpige eilandje Peristera. Als je vanaf de kust naar Peristera kijkt dan lijkt de zee eerder op een meer dan op een zee. De baai van Steni Vala is omgeven door lage heuvels met veel dennenbomen en olijfbomen.

Steni Vala Alonissos
Steni Vala Alonissos

Strand

Steni Vala heeft een klein, smal strand waar je kunt zwemmen. Aan dit strand bevindt zich het verzorgingshuisje voor de Monachus-Monachus zeehond. Zo kan het gebeuren dat tijdens een bezoek een drie weken oud baby zeehondje, die zijn moeder kwijt is, gevoed wordt door verzorgers van de MOM organisatie. De MOM organisatie doet haar best om de Middellandse Zee zeehond die dreigt uit te sterven, te redden.

Op loopafstand, een baai verder, is het kerkje en het strand van Agios Petros. Ook deze, weliswaar kleine baai, is erg mooi, de turquoise kleuren van de zee, de groene bomen en de witte rotsen zijn een schitterende kleurencombinatie. Het strand van Agios Petros is een zand-kiezelstrand en de bomen buigen als het ware over het zeewater.

Strand Steni Vala Alonissos
Strand bij Steni Vala

Vakantie op Alonissos

Wil je een vakantie naar Alonissos boeken en zoek je een goed hotel of mooi appartement, dat kan gemakkelijk worden geboekt via verschillende touroperators, zie hier een overzicht van vakanties naar Alonissos. Maar je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Alonissos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Steni Vala

Agios Petros bij Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 25 - Foto van De Griekse Gids Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 46 - Foto van De Griekse Gids Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 45 - Foto van De Griekse Gids Agios Petros bij Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 18 - Foto van De Griekse Gids Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 47 - Foto van De Griekse Gids Agios Petros bij Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Agios Petros bij Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 39 - Foto van De Griekse Gids Steni Vala | Alonissos Sporaden Griekenland foto 31 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Steni Vala»

Opvallend in Steni Vala is de supermarkt "Ikion" die tevens een cafetaria is en die meer op een museum lijkt dan op een winkel. Deze opvallende supermarkt is wel een bezoekje waard.

Steni Vala Alonossos
Stenai Vala Supermarkt


Gemiddelde temperaturen Steni Vala Alonissos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Alonissos: Waar ligt Steni Vala?

Waar ligt Alonissos
De kaart / landkaart van Steni Vala© De Griekse Gids 2000-2024