Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Votsi

Votsi - Eiland Alonissos

Votsi. Votsi is een toeristische kustplaats op het eiland Alonissos, anderhalve kilometer ten noordoosten van Patitiri. Het is een fraai, met bomen begroeid gehucht, waar veel hotels en appartementen zijn. Daar het op de hellingen van lage witte rotsen ligt, is het uitzicht over de gesloten baai erg mooi.

In de baai bevindt zich een haven waar veel zeilboten en vissersboten aanmeren. Het zeewater is hier turquoise en de vele dennenbomen rondom de baai zijn schitterend om te zien. Een wandeling rondom de baai is zeker aan te raden, want de natuur is indrukwekkend mooi.

Votsi Alonissos
Votsi Alonissos

Aan de haven is een klein smal kiezelstrand waar men kan zwemmen, de mooiere stranden liggen echter iets verder, dat zijn vooral Chrissi Milia en Milia maar ook Rousoum Gialos. Aan de haven zijn enkele taverna’s en cafeetjes met terrasjes. In Votsi wonen ongeveer vijfhonderd mensen, velen van hen zijn visser. Votsi heeft de naam gekregen van een Griekse admiraal, Nikolaos Votsis, die in 1913, tijdens de eerste Balkanoorlog, een Turks vlaggenschip in de haven van Thessaloniki torpedeerde.

Vakantie op Alonissos

Wil je een vakantie naar Alonissos boeken en zoek je een goed hotel of mooi appartement, dat kan gemakkelijk worden geboekt via verschillende touroperators, zie hier een overzicht van vakanties naar Alonissos. Maar je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Alonissos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Votsi

Votsi, Hotel Yalis | Alonissos Sporaden Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Votsi, Hotel Yalis | Alonissos Sporaden Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Votsi | Alonissos Sporaden Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Votsi, Hotel Yalis | Alonissos Sporaden Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids Votsi | Alonissos Sporaden Griekenland foto 16 - Foto van De Griekse Gids Votsi | Alonissos Sporaden Griekenland foto 15 - Foto van De Griekse Gids Votsi, Hotel Yalis | Alonissos Sporaden Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Votsi, Hotel Yalis | Alonissos Sporaden Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Votsi | Alonissos Sporaden Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Votsi | Alonissos Sporaden Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids Votsi | Alonissos Sporaden Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Votsi, Hotel Yalis | Alonissos Sporaden Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Votsi»


Gemiddelde temperaturen Votsi Alonissos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Alonissos: Waar ligt Votsi?

Waar ligt Alonissos
De kaart / landkaart van Votsi© De Griekse Gids 2000-2024