Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Igoumenitsa

Igoumenitsa - Regio Thesprotia

Igoumenitsa. Igoumenitsa is de hoofdstad van het Griekse departement Thesprotia in Noordwest Griekenland (District Epirus). Het is een stadje van tienduizend inwoners, waar zich één van de grootste havens van Griekenland bevindt. Sinds de uitdieping van de haven heeft de stad zich enorm ontwikkeld tot een van de grootste verbindingshavens met West-Europa. Er komen in de haven vele veerboten aan uit Italië, maar er zijn ook frequente bootverbindingen met Patras, Corfu en de overige Ionische eilanden.

"Igoumenitsa, de poort naar Italië en West-Europa"

Igoumenitsa ligt in de gelijknamige baai en is omgeven door groene bergen. Het is een moderne stad met veel winkels en mooie stranden. Het is niet echt een toeristische stad, hoewel er op korte afstand mooie stranden zijn. De meest toeristische vakantieplaats bij Igoumenitsa is Sivota dat 13 km van de stad ligt.

Igoumenitsa
Haven Igoumenitsa

Igoumenitsa was in Turkse handen tot het jaar 1913. Toen stelde het niet zoveel voor, het was een klein vissersdorpje. In 1938 werd het de hoofdstad van Thesprotia totdat het in 1944 door de Duitse troepen totaal verwoest werd. Tegenwoordig speelt Igoumenitsa economisch een belangrijke rol in de vervoer- en handelssector van Griekenland. De Egnatia autosnelweg die vanaf Igoumenitsa is aangelegd, is de belangrijkste verkeersader van Noord Griekenland.

Igoumenitsa ligt op ongeveer twintig kilometer van de Albanese grens. De afstand tot Athene is 480 kilometer.

Foto's Igoumenitsa

Igoumenitsa (Thesprotia)  - Foto van De Griekse Gids Igoumenitsa (Thesprotia) - Foto van De Griekse Gids Boot naar Griekenland- Anek Lines - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Igoumenitsa»


Gemiddelde temperaturen Igoumenitsa Thesprotia

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Thesprotia: Waar ligt Igoumenitsa?

Waar ligt Thesprotia
De kaart / landkaart van IgoumenitsaBestemmingen Thesprotia

Igoumenitsa

8 beoordelingen
7.6
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024