Ioannina (Epirus)

Ioannina: Ioannina is een van de vier departementen van Epirus en heeft als hoofdstad de gelijknamige stad Ioannina. Het departement Ioannina grenst in het noorden met Albanië, in het zuiden met de departementen Arta en Preveza, in het oosten met de departementen Kastoria (Macedonië), Kozani (Macedonië), Grevena (Macedonië) en Trikala (Thessalië) en in het westen met het Epirotische departement Thesprotia.

Ioannina is een  uitermate bergachtig gebied met hoge bergen,  geweldige grotten, beboste groene hellingen, onstuimige rivieren, prachtige valleien en kloven  en een aantal belangrijke meren vooral op de hoogvlakte  van Ioannina.

Zagoria is een prachtig bergachtig gebied in het departement Ioannina. Het ligt zo'n 30 kilometer ten noorden van de stad Ioannina en bestaat uit 46 dorpen waarvan er 44 bewoond zijn. De huizen zijn in een typische Zagori-bouwstijl, met stenen gebouwd. De Vikos kloof in Zagoria is erg bekend, evanals het drakenmeer. Zagoria is een geliefd wandelgebied.

Foto's Ioannina - Ioannina in beeld

Orestis House Ano Pedina foto 10 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Monument onderweg naar Vikos - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vlinder in tuin hotel Porfyron in Ano Pedina foto 1 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Landkaart van Griekenland uit de 19e eeuw in Hotel Porfyron - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Traditioneel Dilofo - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Het mooie traditionele dorp Ano Pedina foto14 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Autoweg in Zagoria foto 1 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Oud Kafeneion in Ano Pedina - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Traditioneel dorp Papingo foto 5 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Traditioneel dorp Papingo foto 4 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Hal hotel Porfyron in Ano Pedina - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids onbekend bebaard insect, gespot in Zagoria (Epirus) - Foto van clemens.frederiks


meer foto's van Ioannina»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Bezienswaardigheden en tips Ioannina

  • Ioannina-stad: De mooie hoofdstad aan het meer
  • Een heel beroemd dorp is Zitsa, door de prachtige ligging langs een berghelling, maar ook door de produktie van wijn. Het ligt 24 kilometer ten noordwesten van Ioannina. Bezoek hier het klooster van Agios Ilias, vanaf hier is er een schitterend uitzicht naar de vallei van Kalamas.
  • Metsovo, dat een belangrijke rol in de handel heeft gespeeld in het verleden door zijn optimale ligging (driehoek Epirus, Thessalie en Makedonia). Metsovo (60 km ten noordoosten van Ioannina) ligt op 1160 meter hoogte en is bekend om de schitterende architectuur.
  • Dodoni: 22 kilometer ten zuiden van Ioannina stad en op 1600 meter hoogte ligt "DODONI", het oudste orakel van Griekenland. Men zegt dat de "Grieken" hier zijn ontstaan daar veel Griekse legendes zich hier afspelen. De bergdorpen zijn vanaf hier schitterend om naar te kijken, de natuur is schitterend.
  • Kalarites: Traditioneel dorpje gebouwd op 1100 meter hoogte met karakteristieke stenen herenhuizen en geplaveide steegjes.
  • Konitsa (60 kilometer van Ioannina stad): Traditioneel dorp (4000 inwoners) gebouwd op de hellingen van de berg Timfi. Bezoek hier het volkenkundig museum en het Mausoleum maar ook het huis van de moeder van Ali Pasha. Hier bevindt zich ook een wild life park met herten, wilde zwijnen, wilde schapen en andere dieren.
  • De kloof van Aoos nabij Konitsa en de beroemde brug die hier te zien is.
  • Het skicentrum Vasilitsa ten noorden van Konitsa (op 1300 meter hoogte)
  • De warm water bronnen van Kavasila op 1300 meter hoogte.
  • De Zagorochoria (Zagoria), dat zijn 46 traditionele dorpen rondom de berg Timfi met hun typische architectonische stijl.Gemiddelde temperaturen Ioannina

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Ioannina: Waar ligt Ioannina?

Waar ligt Ioannina
De kaart / landkaart van Ioannina


Griekenland vakanties

Epirus Palace (incl. auto)

Bekijken

Epirus Palace (incl. auto)
Ioannina
Ioannina stad
Pirrion Sweet Hospitality (incl. auto)

Bekijken

Pirrion Sweet Hospitality (incl. auto)
Ioannina
Ano Pedina
Porfyron Hotel (incl. auto)

Bekijken

Porfyron Hotel (incl. auto)
Ioannina
Ano Pedina
Katogi Averoff Hotel & Winery (incl. auto)

Bekijken

Katogi Averoff Hotel & Winery (incl. auto)
Ioannina
Metsovo
© De Griekse Gids 2000-2020