Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Ioannina

Regio Ioannina - Griekenland

Ioannina vakantie. Ioannina is een van de vier departementen van Epirus en heeft als hoofdstad de gelijknamige stad Ioannina. Het departement Ioannina grenst in het noorden aan Albanië, in het zuiden aan de departementen Arta en Preveza, in het oosten aan de departementen Kastoria (Macedonië), Kozani (Macedonië), Grevena (Macedonië) en Trikala (Thessalië) en in het westen aan het Epirotische departement Thesprotia.

Ioannina is een uitermate bergachtig gebied met hoge bergen, geweldige grotten, beboste groene hellingen, onstuimige rivieren, prachtige valleien en kloven en een aantal belangrijke meren, vooral op de hoogvlakte van Ioannina.

Zagoria is een prachtig bergachtig gebied in het departement Ioannina. Het ligt zo'n 30 kilometer ten noorden van de stad Ioannina en bestaat uit 46 dorpen waarvan er 44 bewoond zijn. De huizen zijn in een typische Zagori-bouwstijl, met stenen gebouwd. De Vikos kloof in Zagoria is erg bekend, evanals het drakenmeer. Zagoria is een geliefd wandelgebied.

Zagoria, prachtige gebieden en dorpen in Ioannina
Zagoria, prachtige gebieden en dorpen in Ioannina

Een eveneens prachtig gebied is Tzoumerka, dat in het oostelijke deel van het departement Ioannina ligt. Het is een fantastisch natuurgebied met stenen dorpen, monumentale kerken, musea, rivieren, kloven en veel meer.

Foto's Ioannina - Ioannina in beeld

Bezienswaardigheden en tips Ioannina

  • Ioannina-stad: de mooie hoofdstad aan het meer.
  • Een heel beroemd dorp is Zitsa, door de prachtige ligging langs een berghelling, maar ook door de produktie van wijn. Het ligt 24 kilometer ten noordwesten van Ioannina. Bezoek hier het klooster van Agios Ilias, vanaf hier is er een schitterend uitzicht naar de vallei van Kalamas.
  • Metsovo, dat in het verleden door zijn optimale ligging een belangrijke rol in de handel heeft gespeeld (driehoek Epirus, Thessalie en Makedonia). Metsovo (60 km ten noordoosten van Ioannina) ligt op 1160 meter hoogte en is bekend om de schitterende architectuur.
  • Dodoni: 22 kilometer ten zuiden van Ioannina stad en op 1600 meter hoogte ligt "Dodoni", het oudste orakel van Griekenland. Men zegt dat de "Grieken" hier zijn ontstaan daar veel Griekse legendes zich hier afspelen. De bergdorpen zijn vanaf hier schitterend om naar te kijken, de natuur is adembenemend.
  • Kalarrites: traditioneel dorpje gebouwd op 1100 meter hoogte met karakteristieke stenen herenhuizen en geplaveide steegjes.
  • Konitsa (60 kilometer van Ioannina stad): traditioneel dorp (4000 inwoners) gebouwd op de hellingen van de berg Timfi. Bezoek hier het volkenkundig museum en het mausoleum maar ook het huis van de moeder van Ali Pasha. Hier bevindt zich ook een wild life park met herten, wilde zwijnen, wilde schapen en andere dieren.
  • De kloof van Aoos nabij Konitsa en de beroemde brug die hier te zien is.
  • Het skicentrum Vasilitsa ten noorden van Konitsa (op 1300 meter hoogte).
  • De warm water bronnen van Kavasila op 1300 meter hoogte.
  • De Zagorochoria (Zagoria), dat zijn 46 traditionele dorpen rondom de berg Timfi met hun typische architectonische stij

Links  Ioannina

 

Gemiddelde temperaturen Ioannina

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Waar ligt Ioannina?


Waar ligt Ioannina
De kaart / landkaart van Ioannina

© De Griekse Gids 2000-2024